Ας ...μαγειρέψουμε κεφτεδάκια «προβενσάλ»

Ας ...μαγειρέψουμε κεφτεδάκια «προβενσάλ»

Νοέμβριος 21, 2014 - 20:43
4 σχόλια

Το Arcadia Portal με τη νέα του στήλη "Ας μαγειρέψουμε" θα σας παρουσιάζει κάθε φορά μία συνταγή για φαγητό ή για γλυκό. Μία στήλη με νόστιμες συνταγές για τις νοικοκυρές και όχι μόνο.

Η σημερινή μας συνταγή

Κεφτεδάκια «προβενσάλ»

Υλικά:

-2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια

-μία σκελίδα σκόρδο

-1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

-αλάτι, πιπέρι

-1 μεγάλο κουτί ντοματούλες αποφλοιωμένες

-φύλλο δάφνης

-ελάχιστη ζάχαρη

-1 φλιτζάνι τσαγιού πράσινες ελιές

-1 κιλό κιμά χοιρινό

-μία φρυγανιά

-1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρσί λευκό

-4 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το μισό βούτυρο μέχρις ότου μαραθούν. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης και ελάχιστη ζάχαρη/ Βράζετε τη σάλτσα επί ½ ώρα. Ζεματάτε τις ελιές και τις στραγγίζετε. Τις προσθέτετε στη σάλτσα και αφήνετε να σιγοβράσουν επί 35 περίπου λεπτά.

Αναμιγνύετε τον κιμά, τη φρυγανιά, το λάδι, το κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια και το σωτάρετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα βάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε επάνω τη σάλτσα. Τα σερβίρετε με ζυμαρικά, με ρύζι, με αβγά τηγανητά ή με τηγανιτές πατάτες.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Χορηγός στήλης Τσικάκης Γιαννόπουλος

Λεωφόρος ΟΗΕ 24, ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλέφωνο: 2710235177

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑΣ - Δημοφιλές άρθρο: Ας ...μαγειρέψουμε κεφτεδάκια «προβενσάλ» Αντιδημοφιλες άρθρο: Δόκιμοι στη Σχολή της ΕΛΑΣ: Ναι, είμαστε φασίστες, υπάρχει πρόβλημα; Η δημοφιλία είναι ένα από τα πολλά εργαλεία χειραγώγησης του νου, τα προβλήματα δεν είναι δημοφιλή και το να ασχολούμαστε μόνο με τα δημοφιλή μάς εμποδίζει να σκεφτούμε.

καμμένε αριστερέ βρήκες εσύ στο άρθρο με τα κεφτεδάκια να πεις το πόνο σου. αν θέλουμε να ασχοληθουμε με τα πολιτικά θα μπουμε στο αναλογο άρθρο για να τα πουμε. καλη χώνεψη

Ο Καρακούσης δεν μίλαγε για αριστερούς, για δεξιούς έγραψε, για το πού κατάντησε η δεξιά. Θα ξαναδούμε σελίδες δόξης λαμπρές όπως εκείνες της "Εθνοσωτηρίου Επταετίας"; Μήπως τις βλέπουμε ήδη; Θα μπορούσαν άνετα να φιλοξενηθούν στη στήλη "Δημοφιλή άρθρα". Ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές επιτυχίες και την Εκδήλωση Ενόπλων Δυνάμεων στην Τρίπολη (photos+video)

Αριστερά και δεξιά δεν υπάρχουν πια. Στον πολιτικό μεσαίωνα που ζούμε, υπάρχει μόνο ο νεοφιλελευθερισμός, οι ηγεμόνες και ο μάζες των δούλων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.