Τζιούμης: Θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες με προτάσεις (video)

Τζιούμης: Θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες με προτάσεις (video)

Νοέμβριος 20, 2014 - 19:26
6 σχόλια

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου παραχώρησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητηθήκαν ο κ. Τζιούμης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι οποίες είχαν να κάνουν με τα προβλήματα του δήμου Τρίπολης και με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Για την δημοτική αρχή και για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Έχουμε μία νέα δημοτική αρχή η οποία ακόμα βρίσκεται στην αρχή και μέχρι τώρα, όλες οι δραστηριότητες της έχουν αναλωθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει δεν είχαν θέματα ουσίας, νομίζω ότι οποιαδήποτε δημοτική αρχή δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να δείξει το έργο της.

Για την τακτική που θα ακολουθήσει η παράταξη του

Όταν είναι να διαφωνήσουμε , θα διαφωνήσουμε. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και χαρακτήρα της δικής μας παράταξης να μην λειτουργούμε με φωνές και μεγάλη φασαρία. Θα είμαστε πάντα εκεί και θα έχουμε τις αντιθέσεις μας τεκμηριωμένες και πάντα θα έχουμε προτάσεις, για όποιο θέμα απασχολεί το δήμο και τους πολίτες της.

Για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το δήμο είπε

Τα θέματα είναι πάρα πολλά, απλά το τελευταίο διάστημα μονοπωλεί το θέμα των απορριμμάτων καθώς είναι ένα θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας. Περιμένουν το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα των απορριμμάτων και θα ενημερωθούμε για την συνολική πορεία την διαδικασιών.

Επίσης ανέφερε τα θέματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα

Το θέμα της αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης σίγουρα είναι ένα από αυτά που πρέπει να προωθηθούν, καθώς η παράταξη έχει ως «οδηγό» τον πρωτογενή τομέα. Επίσης το θέμα της λειτουργίας του πεζοδρομημένου  κέντρου το οποίο έχει απασχολήσει εκτενώς και έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Το σχόλιο του για την ένσταση Σμυρνιώτη στο ΣτΕ

Οι εκλογές κρίνονται από τους πολίτες. Υπάρχει μία προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας, αλλά δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη καθώς δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες και το περιεχόμενο της ένστασης.

Για το πώς σχολιάζει την πορεία της δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων  ο κ. Τζιούμης ανέφερε

Υπάρχει μία σύμβαση όπου πηγαίνουν τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής, η οποία σύντομα θα λήξει, επομένως υπάρχει ένα άμεσο πρόβλημα για το τι θα γίνει μετά.

Μακάρι να βρεθεί μια άλλη λύση και να μπορέσει να συνεχιστεί η σύμβαση με νέα ποσότητα, έως να βρεθεί η επόμενη λύση.

Η θέση της παράταξης του για το θέμα των απορριμμάτων

Πρέπει ο δήμος να κάνει διαχείριση των απορριμμάτων, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο δήμος πρέπει να βρει έναν  χώρο και να κάνει διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και δεματοποίηση του υπολείμματος.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Tζιούμης για απορρίμματα και δημοτκή αρχή


6 Σχόλια

ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΚΩΣΤΑΚΗ,ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΑΡΓΑ.

Απο τις πολλες προτασεις σου η της παραταξης σου κουφαθηκαμε.Για πες μας την προταση σας για τα σκουπιδια που εχετε ευθυνη απο το παρελθον.Οσον αφορα το συμβουλιο περιμενε και θα γινει το 2018.

Για δες τις τοποθετήσεις του ΤΖΙΟΥΜΗ απο το 2012 να δεις ποιες είναι οι θέσεις του για τα σκουπίδια. Πάντα οι ίδιες ενώ ο δικό σου ο Σμυρνιώτης έχει αλλάξει πόσες φορές. Όταν ο Τζιουμης έλεγε ποσό θα στοιχίσουν οι μεταφορές ο δικός σου έλεγε για δυο μήνες μονο θα είναι και πέρασαν τρία χρόνια. Αλλά ξέχασα είναι πολλά τα λεφτά στις μεταφορές

Οι προτάσεις του κυρίου Τζιούμη είναι θεωρητικές και μη πραγματοποιήσιμες. Ποτέ δεν παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τεκμηριωμένο πάνω στην ισχύουσα νομοθεσία. Είναι και αυτός σαν τον Παυλή, μας λέει ότι έχει τη λύση, αλλά και ο Παυλής την είχε και είδαμε τα χάλια μας.

Συμφωνώ με το σχόλιο του Παρη...σταθερές και σωστές απόψεις από τον ΤΖΙΟΥΜΗ τόσα χρόνια. Μακάρι να είχαμε μυαλό να τον βγάζαμε!!υπομονη με τον Παυλή τώρα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.