Πολλά τα προβλήματα στις φυλακές της Τρίπολης (video)

Πολλά τα προβλήματα στις φυλακές της Τρίπολης (video)

Οκτώβριος 27, 2014 - 15:51
2 σχόλια

Επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά και Βασιλικής Κατριβάνου στον υπόγειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης που λειτούργησε ως χώρος κράτησης στα χρόνια της Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου, και στις Δικαστικές Φυλακές Τρίπολης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά την επίσκεψη οι βουλευτές μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Τρίπολης. Ο κ. Ζαχαριάς μίλησε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό ίδρυμα της πόλης αλλά και της χώρας γενικότερα. Υπεράριθμο χαρακτήρισε το ίδρυμα με άθλιες συνθήκες να δημιουργούνται.

Η κα Κατριβάνου στάθηκε πολύ στο θέμα επανένταξης αυτών των ανθρώπων και γι’ αυτό οι φυλακές θα πρέπει να βοηθήσουν. Τα σωφρονιστικά ιδρύματα πρέπει να τους βοηθούν έτσι ώστε όταν βγουν από εκεί να μπορέσουν να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. Πράγμα το οποίο δεν γίνεται από τη στιγμή που ακόμα και οι άδειες δεν επιτρέπονται. Τόνισε επίσης ότι στις φυλακές Τρίπολης δεν υπάρχει κοινωνικός λειτουργός παρά μόνο ένας ψυχολόγος που πρέπει να τα βγάλει πέρα με όλους τους κρατούμενους.

Δείτε στο βίντεο τι είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και Βασιλική Κατριβάνου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πολλά προβλήματα στις φυλακές Τρίπολης


2 Σχόλια

Οι φυλακές της Τρίπολης αφορούν άτομα με αποκλειστικό χούι τα λεγόμενα σεξουαλικά εγκλήματα ή τέλος πάντων τα κατά των ηθών. Ο συνωστισμός είναι πρόβλημα σε άλλες φυλακές, γι'αυτούς είναι θαλπωρή και το βασανιστήριο είναι να τους αραιώσουν.

Tα αποτελέσματα του 338 ειδικού εκλογικού τμήματος των φυλακών μιλάνε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.