Καμιά απάντηση της Περιφερειακής Αρχής για έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013

Καμιά απάντηση της Περιφερειακής Αρχής για έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013

Οκτώβριος 30, 2014 - 20:06
2 σχόλια

Για μια ακόμη φορά, αντί για απαντήσεις στους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης εκτράπηκε στο να χαρακτηρίσει «καταδότες» όσους ζητούν ενημέρωση και διαφάνεια στην εκτέλεση έργων και στην oορθολογική χρήση του δημόσιου χρήματος.

Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία βοά και η Περιφερειακή Αρχή σιωπά. Συνεχίζει να αποκρύπτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα έργα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF. Ακόμη και σήμερα απαιτούμε να ενημερωθεί η Πελοποννησιακή κοινωνία για τη αλληλογραφία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προφανώς, η απάντηση της κ. Νικολάκου, ότι δεν ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από τον OLAF όσον αφορά τα επίμαχα έργα και ως εκ τούτου ο έλεγχος «προχωρά κανονικά», αποτελεί εμπαιγμό διότι ο όρος «κανονικά» δεν προσδιορίζει ούτε την αιτία του ελέγχου ούτε τα ευρήματα του.

Με την ίδια άρνηση ενημέρωσης αντιμετώπισε ο κ. Τατούλης την επερώτηση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», σχετικά με την πορεία υλοποίησης ΕΣΠΑ 2007-2013 και τις ενέργειες εξυγίανσης και απένταξης. Αποδεικνύεται πλέον ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις προς δημάρχους και φορείς για ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, εξυπηρετούσαν μονάχα ψηφοθηρικές μικροπολιτικές πρακτικές του κ. Τατούλη.  

Πελοπόννησος Πρώτα


2 Σχόλια

Οι Πελοποννήσιοι απαιτούν από τον Περιφερειάρχη μια ενημέρωση για ποιό λόγο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διενεργεί αυτούς τους ελέγχους. Δεν είναι μια οποιαδήποτε Υπηρεσία που διενεργεί ελέγχους ρουτίνας. Κάτι συγκεκριμένο ελέγχει και για κάποιο λόγο. Τι έχει γίνει?

Είναι δυνατόν να μάθουμε ποια είναι τα προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ και τώρα "απεντάσονται"; Και τι σημαίνει αυτό, ότι θα επιστραφούν τα κονδύλια που δαπανήθηκαν; Τώρα πια έχουν εξαϋλωθεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.