Αβραμόπουλος: Πατριωτισμός σημαίνει ότι αγαπώ την πατρίδα μου, εθνικισμός ότι εχθρεύομαι την πατρίδα του άλλου

Αβραμόπουλος: Πατριωτισμός σημαίνει ότι αγαπώ την πατρίδα μου, εθνικισμός ότι εχθρεύομαι την πατρίδα του άλλου

Οκτώβριος 28, 2014 - 14:32
12 σχόλια

Τι είπε στην Ημερήσια Διαταγή ο Αρκάς υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

"Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό,

Στη μακραίωνη και ένδοξη ιστορία μας, ξεχωριστή θέση κατέχει η 28η Οκτωβρίου 1940. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης και ανάτασης για τον απανταχού Ελληνισμό και για αυτό την εορτάζουμε με υπερηφάνεια και εθνική ομοψυχία.

Το «ΟΧΙ» του 1940, ενσαρκώνει την συλλογική αντίσταση του λαού μας, στις πλέον κρίσιμες ιστορικές στιγμές του, και με συναρπαστικό τρόπο προβάλλει την ακλόνητη απόφαση του Ελληνικού Έθνους για την υπεράσπιση της ελευθερίας και των υψηλών αξιών του πολιτισμένου κόσμου.

Η μικρή σε αριθμούς αλλά μεγάλη σε αξίες Ελλάς, γι΄ άλλη μια φορά, ύψωσε το ανάστημά της, στάθηκε όρθια ενάντια στο φασισμό, στη βαρβαρότητα και την αλαζονεία. Δέχθηκε τα συντονισμένα πυρά δύο υπερδυνάμεων, που έδειξαν απροκάλυπτα το πρόσωπο της επιθετικότητας εν ονόματι της διεκδίκησης ζωτικού χώρου, και βυθίστηκε στη καταστροφή, τη δυστυχία και την ανέχεια για αρκετό καιρό, αλλά άντεξε. Το όραμα της ελεύθερης και αδούλωτης πατρίδας δεν έσβησε ούτε στιγμή από τις ψυχές των Ελλήνων.

Ημέρα δόξας και τιμής, η σημερινή, για όλους εκείνους τους άξιους μαχητές που με τον ηρωικό τους αγώνα έγραψαν το «έπος του ‘40», δοξάζοντας, για μια ακόμη φορά, τα ελληνικά όπλα και κρατώντας ψηλά τη σημαία της Ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας της Πατρίδας μας. Αυτό, όμως, προϋποθέτει πίστη σε ιδανικά, που ποτέ δεν έλειψαν από την ελληνική ζωή μας.

Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα αυτή την αυτοθυσία των προγόνων μας, αλλά πάνω από όλα τιμούμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν. Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Έπος του '40 είναι ένα Έπος κυρίως των αφανών.

Τιμούμε το πνεύμα ενότητας, γιατί ενωμένοι έχουμε πετύχει όλα τα θαύματα της ιστορίας μας, ενωμένοι νικήσαμε το 1940 και ενωμένοι πρέπει να είμαστε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο και το λαό μας.

Τιμούμε την πίστη στην ελευθερία και τη δημοκρατία, γιατί η Ελλάς είναι ταυτόσημη με τέτοιες εμπνευσμένες στιγμές της ανθρωπότητας, είναι ταυτισμένη με παραδόσεις πανανθρώπινες. Η Ελλάς είναι η γη του ανθρώπου, δεν είναι κτήμα κανενός κατακτητή.

Τέτοιες ένδοξες στιγμές προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, προβάλλουν και χαρακτηρίζουν τη χώρα μας διεθνώς και αποτελούν ανεξίτηλη υπογραφή της διεθνούς μας ταυτότητας. Η Ελλάς δεν επρόδωσε σύμμαχο ποτέ, όσο και εάν της κόστισε τούτο. Για αυτό και σήμερα, με την επέτειο αυτή, τιμούμε φίλους και συμμάχους. Τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν μαζί μας, ενάντια στη βαρβαρότητα και τη μισαλλοδοξία. Από κοινού ανοίξαμε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη των συμμάχων, μια νίκη που εγκαινίασε μια μακρά περίοδο ειρήνης και έθεσε τα θεμέλια της νέας μεγάλης Ευρώπης.

Η Ελλάς, σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί έναν αξιόπιστο και σταθερό σύμμαχο των φιλελεύθερων δυνάμεων ανά τον κόσμο, εξακολουθεί να προωθεί τη στενή συνεργασία με όλους τους γείτονες για μια πραγματική Ευρωπαϊκή γειτονιά ασφάλειας και δημιουργίας.

Όπως και τότε η χώρα μας πρωτοστάτησε, με δυσανάλογα βαρύ τίμημα, κατά του πολιτικού αμοραλισμού και του αιμοδιψή στρατιωτικού επεκτατισμού, έτσι και σήμερα, που επικρατεί απαισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης, θεωρεί καθήκον της να εργαστεί από κοινού για την αναζωογόνηση της πίστης στο ευρωπαϊκό όραμα, αγνοώντας τις επικίνδυνες σειρήνες του ευρωσκεπτικισμού, του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

Και έχει μεγάλη σημασία να στεκόμαστε με ετοιμότητα και πνευματική αγρύπνια στην ανήσυχη Ευρώπη που ζούμε, που ο φασισμός και ο εθνικισμός δεν έχει πάψει να απειλεί τους λαούς, πίσω από μάσκες δημοκρατίας, προόδου και δήθεν πατριωτισμού.

Πατριωτισμός σημαίνει ότι αγαπώ την πατρίδα μου, εθνικισμός όμως σημαίνει ότι εχθρεύομαι την πατρίδα του άλλου.

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων,

Τιμή και δόξα σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μην «μικρύνει» η Πατρίδα μας. Δημόσιος έπαινος σε όλους όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλους εσάς που έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία της πατρίδος και την εκτέλεση του καθήκοντος.

Με τη διάθεση προσφοράς και την αυταπάρνηση που επιδεικνύετε καθημερινά, δικαιούστε το σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τα οποία σας περιβάλλει ο Ελληνικός λαός.

Θέλω να γνωρίζετε ότι το χρονικό διάστημα των δυο θητειών μου στις τάξεις της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων αισθάνθηκα τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, από όλους σας, από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, και με τιμή και υπερηφάνεια σας διαβεβαιώνω ότι θα στέκομαι στο πλευρό σας, στη συλλογική προσπάθεια να κρατήσουμε το εθνικό μας αμυντικό σύστημα στο ύψος που οι ελπίδες και οι θυσίες των Ελλήνων αλλά και το εθνικό μας χρέος επιβάλλει.

Και σαν έρθει η σύντομη τούτη ώρα που θα ξεπεραστούν οι δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων, έτσι ώστε όλα τα κενά, που άφησε η δημοσιονομική συγκυρία, να καλυφθούν.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία για ν’ αποκτήσουμε ξανά εμπιστοσύνη, δύναμη και προσδοκία, να σταθούμε με ετοιμότητα και πνευματική αγρύπνια, με την ψυχολογία του στρατιώτη πριν την αυριανή μάχη και να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει και δικαιούται.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.

Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ζήτω το Έθνος.    

από το news247.gr

Ειδήσεις: 
Tags: 

12 Σχόλια

Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα......τα βαρέθηκα,τα σιχάθηκα..... Οι <<πατριώτες>>τύπου αβράμ. ψήφισαν την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας(με το μνημόνιο)............ Πατριωτισμό διαθέτουν όσοι αγαπούν το λαό τους και δεν οδηγούν 6000 πατριώτες στην αυτοκτονία ,3000000 στη φτώχεια με τις πολιτικές τους......κλπ.........

Με τα μνημόνια δεν έχασες τίποτα, ό,τι έχασες (την αξιοπρέπεια) το έχασες σταδιακά εδώ και τριάντα χρόνια που ζούσες με δανεικά. Το μνημόνιο βοηθάει τη μνήμη όσων ξεχνούν να γυρίσουν τα δανεια. Εσύ θεωρείς πατριωτισμό την αγνωμοσύνη προς εκείνους που σε κρατάνε ζωντανό εδώ και χρόνια.

Εγώ ποτέ δεν έζησα με δανεικά, ποτέ δεν έκανα χρέη, ζούσα σύμφωνα με τις δυνατότητές μου. Εσύ δεν ξέρω. Ξέρω όμως αρκετούς που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους, δεν μιλάω γι' αυτούς που η προπαγάνδα των μνημονιακών αποκαλεί προνομιούχους δημόσιους υπαλλήλους ή δεητζήδες, μιλάω για τους "εισοδηματίες". Και θέλω να σε ρωτήσω, πώς ζουν αυτοί αν όχι από τον τόκο; Εγώ δεν τους κρατάω ζωντανούς; Το όνομα που έχεις διαλέξει παραπέμπει σ' αυτόν που επέλεξε να βγάζει το ψωμί του μοχλεύοντας τόκους και φροντίζοντας ώστε τα αρπακτικά να μη χάσουν τα κεφάλαια που κέρδισαν τοκίζοντας. Και έχεις το θράσος να μου λες ότι είμαι αγνώμων επειδή κακολογώ τα μνημόνια. Τι να σου πω...

Τα 400 δις ποιός τα δανείστηκε; Ο φούφοτος; Δεν είδα κανένα από τα αυτοαποκαλούμενα κόμματα της Αριστεράς να διαμαρτυρηθεί για το ξέφρενο δανεισμό τα τελευταια 30-40 χρόνια. Πάντα με το χέρι ανοιχτό "διεκδικόντας" ακόμα πιό πολλά και βυθίζοντας τη χώρα πιο βαθειά στο χρέος. Δεν είδα κανένα από τα αυτοαποκαλούμενα κόμματα της Αριστεράς να διαμαρτυρηθεί για τη φοροδιαφυγή. Τα τελευταία 10 χρόνια η φοροδιαφυγή εκτιμάται τουλάχιστον 250 δις. Αν δεν θέλεις να τους κρατάς ζωντανούς με τους τόκους, να μη δανείζεσαι κουτοπόνηρε "αριστερέ" που θεωρείς ότι με μαγκιές θα τη βγάλεις καθαρή.

Να κι ο Observer! Όλα τα καλά παιδιά. Κι εγώ ρωτάω με τη σειρά μου: πού πήγαν τα 400 δισεκατομμύρια; Εγώ δεν τα πήρα, μήπως τα πήραν οι τραπεζίτες που σώσαμε από την κατάρρευση επειδή μοίραζαν και μοιράζουν τα λεφτά των καταθετών στους φίλους τους, μεταξύ των οποίων και στα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα έκαναν θαλαμηγούς και βίλες, τα έδιναν στον Θέμο της μαύρης κλοάκης (συνώνυμο του βόθρου) και στους άλλους βόθρους των ΜΜΕ για να μη βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα (αν και δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, τα ιδιωτικά ΜΜΕ έχουν τεράστιες ποσότητες δικών τους σκελετών στις ντουλάπες); Μήπως τα έδωσαν σε θαλασσοδάνεια των κολλητών του καθεστώτος; Πάντως εγώ δεν τα πήρα, εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν πήρα μυρουδιά των εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων που χρωστάει η χώρα, αν είχα βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι τώρα θα έγραφα σχόλια σαν τα δικά σου. Κι αν απορείς και αναρωτιέσαι για τα "αυτοαποκαλούμενα" κόμματα της αριστεράς αν διαμαρτυρήθηκαν για τον "ξέφρενο δανεισμό" και τη φοροδιαφυγή, εμένα τι με ρωτάς; Εγώ είμαι άστεγος, ανένταχτος, ορφανός αριστερός (και άνεργος), δεν απολογούμαι για κανέναν. Σίγουρα όμως, κανένα κόμμα, αυτοαποκαλούμενο της αριστεράς ή όχι, πέρα από τη Νουδούλα και το Πασόκ που χαρίζουν φόρους στους εφοπλιστές, δεν προώθησε τη φοροδιαφυγή, δεν μπορείς να την προωθήσεις αν δεν έχεις στα χέρια σου το εργαλείο του υπουργείου. Ποιος είναι τσάμπα μάγκας Observer; Ποιος πουλάει κουτοπονηριές; Δεν ξέρεις ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί;

xxxxx

Υποβλήθηκε από Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Τετ, 29/10/2014 - 12:19.---<<Paul Tomsen αυτά που γράφεις να τα πείς σε αυτούς τους μ@λ@κες πολιτικούς που δανείζονταν........οι ίδιοι είναι και σήμερα και οι διάδοχοί τους(τα γαλαζοπράσινα πολιτικά αποφάγια.....)>>.Το παίζουν και σωτήρες σήμερα..........<<ρε άστο διάολο.......>> Τέλος εσύ κι εγώ να είμαστε καλά ,γιατί να νοιαζόμαστε για τους άλλους.................Δες και αυτό ανθρωπάκι!!!!!!Ένας δικό σου είναι. http://www.youtube.com/watch?v=8laSLyp3V1c

Σου είμαι ευγνώμων για την επιείκειά σου, τώρα ούτε κουτοπόνηρος "αριστερός" χαρακτηρίζομαι, ούτε μιλάς για φούφουτους. Τι σου κάνει η απλή δήλωση ότι δεν ανήκω σε κανένα "τσοπάνη". Δείχνει ότι δεν έχει σημασία το τι λέει κανείς, σημασία έχει πού ρίχνει το κουκί..

Mην το παίρνεις προσωπικά επειδή χρησιμοποίησα την γλώσσα της αμεσότητας. Εννοώ ότι δανειζόταν και οφείλει να τα επιστρέψει η χώρα, η οποία μένει ζωντανή λόγω των (νέων) δανεικών. Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι εσύ προσωπικά είσαι κάτι άλλο από αυτό που δείχνεις, όμως η προσωπικά ευθύνη πάει περίπατο όταν βρίσκεσαι στο κατάστρωμα του Τιτανικού. Οσες θέσεις και να αλλάξεις την ίδια κατάληξη θα έχεις. Το καράβι δεν το σώζουν όσοι το φόρτωναν σαβούρα, και όσοι το έβλεπαν όφειλαν να μην επιβιβαστούν.

Εντάξει, ας προσέξουμε όμως όταν μιλάμε για καράβια φορτωμένα με σαβούρα, γιατί είδαμε αρκετούς που τα εγκατέλειψαν και, όσο και να το κάνεις, τα απονενοημένα διαβήματα πονάνε. Σκέψου τους αυτουργούς, τι ενοχές θα 'πρεπε να νιώθουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.