Η λίμνη της Τάκας η νέα χωματερή; (photos)

Η λίμνη της Τάκας η νέα χωματερή; (photos)

Οκτώβριος 14, 2014 - 10:57
4 σχόλια

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν

Τα στερεά απόβλητα δεν πλήττουν μόνο την πόλη της Τρίπολης αλλά και ολόκληρου του δήμου. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου κάτοικοι ρίχνουν τα απορρίμματά τους σε απομακρυσμένες απόκρυφες τοποθεσίες καταστρέφοντας πολλές φορές το φυσικό περιβάλλον.

Το Arcadia Portal ύστερα από καταγγελίες κατοίκων από χωριά της Τεγέας θέλησε να θίξει το σοβαρό αυτό θέμα καθώς σε περιοχές πλησίον της λίμνης Τάκας υπάρχουν απορρίμματα σε πλήρη αποσύνθεση και μπάζα είναι στοιβαγμένα σε βουναλάκια.

Η κατάσταση όπως υποστηρίζουν έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς συχνά γίνονται μάρτυρες τέτοιων φαινομένων. Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν υπάρχουν μόνο στερεά απόβλητα αλλά και αρκετά τσιμέντα και προϊόντα οικοδομής τα λεγόμενα, καθώς και παλαιά είδη υγιεινής τα οποία σίγουρα δεν κολακεύουν το φυσικό τοπίο του υδροβιότοπου.

Όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι η κατάσταση γίνεται πολύ χειρότερη όταν βρέχει καθώς τα απορρίμματα  πέφτουν στη λίμνη και κατ' επέκταση μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας.  Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τα απορρίμματα που πέφτουν στην Τάκα μολύνουν την λίμνη αλλά και τις γεωργικές εκτάσεις οι οποίες ποτίζονται με αυτό το νερό. Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό αλλά θίγονται και θέματα υγείας.
Το φαινόμενο αυτό δεν γίνεται μόνο δίπλα στην Τάκα αλλά σε αρκετές μικρές αυτοσχέδιες "χωματερές". Όσες προσπάθειες έχουν κάνει οι κάτοικοι όλα αυτά τα χρόνια πέφτουν στο κενό, καθώς δεν μπορεί κάποιος να επιβληθεί του προβλήματος.

Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι η κατάσταση τώρα όπου οι ελάχιστοι κάδοι απορριμμάτων είναι γεμάτοι, δεν είναι λίγοι αυτοί που ανακαλύπτουν νέα σημεία χωρίς πάντα δύσκολη πρόσβαση για να ρίξουν τα απορρίμματα τους αλλά και τα μπάζα από την οικοδομή τους.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Τον κύριο Παυλή τον πείραξε βλέπετε η Αγία Τριάδα ότι όλη η πόλη και τα περίχωρα έχουν γίνει χωματερές δεν τον πειράζει. Τουλάχιστον η Αγία Τριάδα έχει μπει και επίσημα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην αποκατάσταση των χωματερών. Τα υπόλοιπα σημεία που πετάγονται σκουπίδια δεν πρόκειται να αποκατασταθούν ποτέ.

Μας έφαγε η βρώμα κύριε Παυλή , μαζέψτε τα επιτέλους. Βγαίνουμε το βράδυ στο μπαλκόνι μας και μπαίνει η μυρωδιά μέσα στο σπίτι. Απλώνουμε τα ρούχα , τα μαζεύουμε και μυρίζουν σκουπιδιλα. Ελεος !!!

κατ αρχήν συγχαρητήρια για το θέμα. μια διόρθωση: όχι "καθώς σε περιοχές πλησίον της λίμνης Τάκας" οι φωτογραφίες είναι μέσα στη λίμνη ΤΑΚΑ, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα ΜΟΝΟ όταν βρέχει γιατί ο χώρος εκεί το χειμώνα πλημμυρίζει και τα νερά, με τα σκουπίδια που παρασύρουν, από τις καταβόθρες καταλήγουν στη θάλασσα. Επίσης και κάτι άλλο που δε φαίνεται καλά στις φωτογραφίες σας είναι ότι υπάρχουν πολλές συσκευασίες από ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ μέσα στον υδροβιότοπο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.