Ευρωπαϊκό ρεκόρ η ολοκλήρωση του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων (video)

Ευρωπαϊκό ρεκόρ η ολοκλήρωση του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων (video)

Οκτώβριος 21, 2014 - 11:36
6 σχόλια

Αιχμηρή η τοποθέτηση Τατούλη για την αντιπολίτευση

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου με την πλειοψηφία και τη μειοψηφία να δίνουν «μάχη» για το έργο της περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι τοποθετήσεις της μειοψηφίας για το έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία ήταν αντίθετες με το ολοκληρωμένο έργο που προχωρά η περιφερειακή αρχή.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις της μειοψηφίας θέλησε να τοποθετηθεί και να απαντήσει για το τι μέλλει γενέσθαι αναφέροντας:

Υπάρχει μία αντίφαση που μας στέλνει όλους στην ανάγκη της ψυχιατρικής αγωγής καθώς η αντιπολίτευση κατηγορεί την περιέφερα ότι καθυστερεί και δεν προχωρά το έργο τη στιγμή που οι ίδια αντιδρά καθολικά οριστικά και αμετάκλητα. Αυτή είναι μία σχιζοειδής κατάσταση μία εικόνα καθρέπτη τόνισε

Ο κ. Τατούλης μίλησε για τα χρονικά περιθώρια αναφέροντας ότι η προσωρινή διαχείριση θα γίνει μέσα στις δομές τις οποίες η εταιρία υποχρεούται να κατασκευάσει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Θα είναι πολύ πιο σύντομο από 10 μήνες γιατί οι διαδικασίες τρέχουν.

Το έργο της περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι το μεγαλύτερο έργο που τρέχει αυτή τη στιγμή στη χώρα τόνισε ο περιφερειάρχης, διαβεβαιώνοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σημαντικά άλματα προς τη ολοκλήρωση του έργου.

Υπολείπονται λίγα ζητήματα τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα.

Το επόμενο διάστημα το έργο θα πάει στο ελεγκτικό συνέδριο και σε 20 μέρες θα υπάρξει απάντηση.

Μέχρι το τέλος του 2015 το μεγαλύτερο έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί ανέφερε κλείνοντας ο περιφερειάρχης, θέλοντας να δώσει μία απάντηση σε όσους κατηγορούν την περιφέρεια για καθυστέρηση.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προτάσσουμε Ευρωπαϊκά ρεκόρ απέναντι στην ένοχη ανοχή του παρελθόντος»

 

«Στο τέλος του 2015 η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη πιστοποιημένη αειφόρος Περιφέρεια της χώρας. Αυτή ήταν η δέσμευσή μας προς τους πολίτες και αυτό θα κάνουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την πορεία υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πέτυχε Ευρωπαϊκό ρεκόρ με την ολοκλήρωση του διεθνή διαγωνισμού σε 3,5 χρόνια, στη στιγμή που ο μέσος όρος στις προηγμένες κεντρικές και βόρειες περιφέρειες της Ευρώπης είναι 9,5 χρόνια, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Για «σχιζοειδή στάση» έκανε λόγο ο κ. Τατούλης ως προς τις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού, απ’ τη μια διαφωνούν συλλήβδην με το έργο, ενώ απ’ την άλλη κατηγορούν την Περιφερειακή αρχή ότι καθυστερεί την υλοποίηση του. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε με καυστικό τρόπο τη στάση της «ένοχης ανοχής» απέναντι στη μη τήρηση της νομιμότητας, την οποία χαρακτήρισε «πράξη δειλίας και διαπλοκής» και ανέφερε ότι η Περιφερειακή αρχή εξαρχής προάσπισε τη νομιμότητα, ήταν απόλυτα συνεπής σε όσα υποσχέθηκε και για το λόγο αυτό την εμπιστεύονται οι πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης σε όσους συλλήβδην και αδιακρίτως κατηγορούν την περιφερειακή αρχή, «ότι θα υιοθετήσουμε την καύση ως μέθοδο διαχείρισης, ότι θα δώσουμε το έργο στο Μπόμπολα ή στους Γερμανούς» και υπογράμμισε ότι όλα αυτά προέρχονται από αυτούς που έχουν κάνει ήδη τις συμφωνίες τους κάτω από το τραπέζι, ψέγοντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση ότι έχει οχυρωθεί στην «άγνοιά της» και στη λογική του «μηδέν πράττειν», υιοθετώντας τακτικισμούς προηγούμενων δεκαετιών.

Αναφορικά με το θέμα της ανακύκλωσης ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι με το σχέδιό της η Περιφέρεια δεν επιτυγχάνει μόνο τον εθνικό στόχο για την ανακύκλωση του 50% των απορριμμάτων, αλλά εξασφαλίζει επιπλέον ποσοστό 30% με ευθύνη του αναδόχου», σημείωσε ωστόσο ότι απαιτείται πολύ δουλειά στο κομμάτι της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών ώστε να επιτύχει. Αποκάλυψε επίσης ο Περιφερειάρχης ότι θα προβλέπεται επιβράβευση σε όσους Δήμους επιτυγχάνουν μείωση του όγκου των απορριμμάτων ως κίνητρο για την επίτευξη μεγαλύτερων αποτελεσμάτων.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι η Πελοπόννησος βρισκόταν σε ώρα μηδέν, με την απειλή για επαναπροσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων, τα οποία θα καλούνταν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες και όχι η κυβέρνηση, και σημείωσε ότι αυτό απεφεύχθη μετά την κινητικότητα και το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τατούλης για απορρίμματα στο ΠΕΣΥ


6 Σχόλια

η Πελοποννησο αν καταφερει (προσωπικη μου γνωμη συντομα) την διαχειριση των απορριμματων της θα ειναι ενα εργο που κ θεσεις εργασιας θα δωσει αλλα κ οικονομικα οφελη στους κατοικους της!!!!

Πως να το καταφέρει; Με γιγαντιαίο εργοστάσιο στην Μεγαλόπολη και παρωχημένη τεχνολογία; Τα οικονομικά οφέλη ποια θα είναι; Ότι θα πληρώνουμε 80+ ευρώ τον τόνο για σκουπίδια που στο μέλλον μπορεί να μην βγάζουμε; Το εργοστάσιο προβλέπω ότι δεν θα γίνει. Δεν νομίζω ότι θα περάσει από την Ε.Ε. Τα περί διαγωνισμού πρότυπο δεν στηρίζονται πουθενά. Δείτε στην υπόλοιπη Ευρώπη πως διαχειρίζονται τα σκουπίδια. Οι δεξιές κυβερνήσεις, όχι οι αριστερές που δεν υπάρχουν (λογικό). Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα είναι απίστευτα.

Υπάρχει και η Δούρου, "φρένο στα φαραωνικά και αντιπεριβαλλοντικά σχέδια κυβέρνησης, εργολάβων και τοπικών αρχόντων". Ελπίζω, τουλάχιστον. Στα μέρη μας όμως παίζουν παιχνίδι ο Φούχτελ και οι ντόπιοι υπηρέτες του.

Με αυτά τα εξωφρενικά που προσπαθούν να περάσουν στα σκουπίδια θα γίνουν ήρωες πολιτικοί σαν την Δούρου. Πρόκειται για κατόρθωμα. Έχει δίκιο πάντως στο συγκεκριμένο θέμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.