Τα σκουπίδια διχάζουν τους κατοίκους της Τρίπολης (photos)

Τα σκουπίδια διχάζουν τους κατοίκους της Τρίπολης (photos)

Οκτώβριος 20, 2014 - 12:01
7 σχόλια

Για πολίτες Α΄ και Β΄  κατηγορίας μιλούν οι κάτοικοι της Τρίπολης

Το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων το οποίο  ταλαιπωρεί δύο μήνες περίπου την κοινωνία της Τρίπολης δείχνει να προκαλεί διχασμό στους κατοίκους του δήμου οι οποίοι νιώθουν σαν να έχουν χωριστεί σε κατηγορίες. Η μία κατηγορία είναι αυτή των ανθρώπων που ζουν σε μία φαινομενικά καθαρή γειτονία με άδειους κάδους απορριμμάτων και η άλλη κατηγορία αυτή που έχει καταντήσει να ζει σε γειτονίες με τεράστιους όγκους απορριμμάτων.

 Οι κάτοικοι που διαμένουν στο κέντρο της πόλης  νιώθουν «τυχεροί» καθώς τα απορριμματοφόρα αδειάζουν σχετικά συχνά τους κάδους των απορριμμάτων καθώς ο κόσμος κυκλοφορεί πεζός στο πεζοδρομημένο κέντρο αλλά υπάρχουν και καταστήματα.

Οι  γειτονιές όμως μακριά από το κέντρο της Τρίπολης είναι αυτές των «άτυχων» κατοίκων όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν,  όπου τα απορρίμματα δεν μαζεύονται με αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους να έχουν γίνει μικρές χωματερές.  Η κατάσταση αυτή τους έχει κουράσει γιατί είναι αναγκασμένοι να κλείνουν κυριολεκτικά τη μύτη τους όταν διαβαίνουν τους δρόμους. Υπάρχουν περιοχές όπου τα απορριμματοφόρα δεν έχουν περάσει όπως αναφέρουν και η κατάσταση αυτή τους κλείνει μέσα στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο δήμος Τρίπολης τους έχει χωρίσει σε κατοίκους Α’ και Β΄κατηγορίας.

Όπως θα δείτε και στις πρωινές φωτογραφίες  οι  κάδοι απορριμμάτων είναι άδειοι στο κέντρο της πόλης και υπερχειλισμένοι σε γειτονίες λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο. Η οδός Σέκερη ομολογούμενος υποφέρει και οι κάτοικοι  παρακαλούν να περάσει  από το σημείο κάποιο απορριμματοφόρο.

Η λύση η οποία και εξαγγέλθηκε από την δημοτική αρχή για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο Πράσινο Σημείο δεν έχει υλοποιηθεί.  Οι τόνοι απορριμμάτων που βρίσκονταν στους δρόμους του δήμου θα έφευγαν σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις, αλλά όπως μαρτυρούν οι εικόνες, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Η λύση της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο Πράσινο Σημείο δείχνει να έχει ναυαγήσει.  Η υπομονή των κατοίκων του δήμου Τρίπολης έχει εξαντληθεί, όσες προσπαθείς και αν κάνουν δεν μπορούν να συνηθίσουν την εικόνα αυτή η οποία σίγουρα τους προσβάλει και τους θυμώνει.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Ο Δήμαρχος με τα καμώματά του κατάντησε όλη την πόλη σε πόλη β΄ κατηγορίας για να μην πω ωμέγα κατηγορίας. Δεν πιστεύω ακόμα να θέλουμε την Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα μη βλέποντας το χάλι της ...... η κατάντια της πρωτεύουσας του Μωριά και των πολιτών της σε όλο το μεγαλείο !!!!

Στη δική μου γειτονιά έχουν αδειάσει 2 φορές φαίνεται πως κάποιος έχει μέσον τον Μήτσο και τον Τασούλη.

ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΣΟ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ

Στην Ευ. Τριανταφυλλάκου έχουν να πάρουν σκουπίδια από την 2-9-2014, δηλαδή εδώ και δύο μήνες. Τι θα γίνει, θα πιάσουμε όλοι χολέρα. Δεν ντρεπόσαστε έτσι που κατάντησε η πόλη.

στο επανω τετραγωνο απο κει που μενω λαμπικο οι καδοι αφαντα τα σκουπιδια ή μενει καποιος που ειναι δημοτικος συμβουλος ή ψηφοφοροι του δημαρχου εμεις που δεν ημαστε τιποτα απο τα δυο(ευτυχως) 50 μερες τα σκουπιδια ολο και πληθαινουν!!!!!!!!!!! για κατοικιδιο εχουμε τις μυγουλες που ειναι σαν ελικοπτερα τα τρωκτικα κλπ σε λιγο θα παθουμε και χολερα!!!! ολα καλα ολα ανθηρα......

στην υψηλάντου που είναι ο δρόμος της άνω αγοράς και πετάνε σκουπίδια και όσοι έρχονται κάθε σάββατο για την αγορά, έχουν να μαζέψουν απο 28/08. κλείνουμε 2 μήνες σε λίγο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.