Υπάλληλος με πλαστά έγγραφα στο Δήμο Τρίπολης;

Υπάλληλος με πλαστά έγγραφα στο Δήμο Τρίπολης;

Οκτώβριος 20, 2014 - 17:58
8 σχόλια

Αποδεικνύεται πως έχουν εκδοθεί δύο τίτλοι σπουδών σε υπάλληλο του Νομικού Προσώπου

Σύμφωνα με ανάρτηση που έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια του Δήμου Τρίπολης έχει προκύψει θέμα με υπάλληλο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης καθώς φέρεται πως είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο για την πρόσληψή στο Δήμο.

Η ΑΔΑ: ΒΑΖ6ΟΛΜΦ-Ε4Α αναφέρει τα εξής:

 1.Με την υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12-2013 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΑΔΑ : ΒΛΓΕΧ-363) με θέμα « Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων» καλούνταν οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού/Προσωπικού των Υπηρεσιών να προβούν στον έλεγχο της νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου 
των υπαλλήλων.

2.Με την υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20-3-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΑΔΑ : ΒΙΞ4Χ-2Ω5) με θέμα «Διευκρινήσεις επί της εγκυκλίου με θέμα : Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων», δόθηκαν οι σχετικές διευκρινήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες.

3.Με έγγραφό μας ζητήθηκε ό έλεγχος τίτλου σπουδών που εκδόθηκε από το οικείο Δημοτικό Σχολείο.4.Με έγγραφο του Σχολείου με θέμα «Απάντηση σε αίτημα ελέγχου νομιμότητας τίτλου σπουδών υπαλλήλου του ΝΠΔΔ», μας ενημερώνουν ότι από μετά από έλεγχο στα μητρώα μαθητών του σχολείου τους ο απολυτήριος τίτλος σπουδών με τα στοιχεία της δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί διότι :

 Ο αριθμός μαθητολογίου δεν είναι σωστός.
 Κάποια στοιχεία του μαθητολογίου έχουν υποστεί αλλοιώσεις.
 Παρατηρούνται αλλοιώσεις στην ημερομηνία γέννησης και στον αριθμό μητρώου.
 Παρατηρούνται πιθανές διορθώσεις στο Βιβλίο Πιστοποιητικό Σπουδών (Β.Π.Σ.).
 Ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου σπουδών δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που αναγράφεται στο μαθητολόγιο.

5.Με έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Πελοποννήσου, Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας, γραφείο Δ/ντη με θέμα «Ενημέρωση για τη μη εγκυρότητα πιστοποιητικού σπουδών», μας ενημερώνουν ότι μετά από ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησε η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου 
στο αρχείο του οποίου φυλάσσεται το αρχείο του καταργημένου Δημοτικού Σχολείου διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο της υπαλλήλου το οποίο φαίνεται να εκδόθηκε το 1980 από το Δημοτικό Σχολείο δεν είναι έγκυρο (πλαστό) ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και αλλοιώσεις στα βιβλία της σχολικής μονάδας την κρίσιμη χρονική περίοδο. 
 Ενόψει των ανωτέρω, η διοικούμενη υπάλληλος κλήθηκε από την υπηρεσία, εγγράφως σε προηγούμενη ακρόαση, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 20 του Συντάγματος, τις γενικές αρχές του δικαίου καθώς και τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/199). 
 Πριν την κλήση σε προηγούμενη ακρόαση ζητήθηκε από την ανωτέρω υπάλληλο να προσκομίσει εκ νέου τον τίτλο σπουδών της και προσκόμισε πάλι αυτόν με τον οποίο είχε γίνει η πρόληψη και υπάρχει στον προσωπικό της φάκελο.
 Κατά την ακρόαση δεν αποδέχθηκε την κατηγορία εις βάρος της, μέσω του συνηγόρου της, για τους λόγους που αναφέρονται στο πρακτικό της επιτροπής ακρόασης. 
 Εντός της τριήμερης προθεσμίας που της δόθηκε από την επιτροπή, κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της υπόμνημα με σχετικά δικ/κα), ίδιο με αυτό που κατέθεσε στην επιτροπή κατά την ακρόαση & βεβαίωση εγγραφής} από το Γυμνάσιο, αρνούμενη κάθε κατηγορία σχετικά με την αλλοίωση των στοιχε-
ίων του απολυτηρίου της.

 Από αυτό λοιπόν αποδεικνύεται ,ότι για την συγκεκριμένη υπάλληλο έχουν εκδοθεί δύο τίτλοι σπουδών. Η πρόσληψη της υπαλλήλου έγινε, βάσει προκήρυξης στην κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης ΥΕ και απαιτούσε απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ( ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τους αποφοιτήσαντες μέχρι το 1980 ή Απολυτήριος τίτλος Τριταξίου γυμνασίου) τον οποίο δεν είχε και δεν είχε το δικαίωμα κατάθεσης δικ/κων για πρόληψη. 

 Από την κατάθεση λοιπόν και του δεύτερου τίτλου προκύπτει αβίαστα ότι η προαναφερόμενη για την πρόσληψή προσκόμισε πλαστό έγγραφο. Ως εκ τούτου προτείνετε να κινηθούν όλες οι νόμιμες πε-
ραιτέρω ενέργειες της υπηρεσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του και μετά από διαλογική συζήτηση

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  ο μ ό φ ω ν α

 Ενημερώθηκε το σώμα για την υπηρεσιακή κατάσταση της υπαλλήλου του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης.Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 σε συνδυασμό με το άρθρο 86 του Π.Δ. 3463/2006 η υπηρεκατάσταση του προσωπικού, οι πράξεις διορισμού και οι κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και 
η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου είναι αρμοδιότητα του Προέδρου του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Παρακαλεί τον κ. Πρόεδρο για τις περαιτέρω ενέργειες και εξέδωσε την υπ’ αριθμό 132/2014 απόφαση του. Γι’ αυτό συντάχθηκε το πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Μπορούσε να έχει βγει στη σύνταξη αλλά το θράσος και η απληστία της δεν την άφησαν.

στην πορτα της εξοδου παρακαλω,γιατι καποιοι αλλοι εχουν φτυσει αιμα να τελειωσουν σχολες και δεν μπορει το καθε λαμογιο να κανει παρανομιες και να πιανει δουλεια.

Πελατες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔουλας . Αν θελει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδωσει δικαιοσυνη ,πρεπει να επιστρεψουν ολα οσα πηραν αυτοι οι πελατες ολα τα χρονια και να δημευτουν οι περιουσιες τους .

Για την σημερινή επέτειο ενός χρόνου από την πρώτη ήττα της αντίληψης που οδήγησε ως εδώ, ευχαριστούμε για την υπενθύμιση, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.

Εξοδος από το δημόσιο ΜΑΛΙΣΤΑ, κάθε άλλο, επιστροφή όμως απάντων μέχρι στιγμής δεδουλευμένων ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, τη στιγμή που το άτομο αυτό μένει πλέον χωρίς εργασία, ενδεχομένως μάλιστα να μην κατέχει και ΟΥΔΕΝ κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο με την έννοια της κατασχέσεως αυτού ως ενναλακτική επιβολή κυρώσεων, με αφορμή τους άνωθεν σοβαρούς λόγους για τους οποίους κατηγορείται. ΤΕΛΟΣ_.

ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΛΑΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 'ΟΧΙ', ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟΣ(ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟΣ) 'ΝΑΙ'_.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.