Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Τρίπολης καταγγέλλει την ανάρμοστη συμπεριφορά

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Τρίπολης καταγγέλλει την ανάρμοστη συμπεριφορά

Οκτώβριος 17, 2014 - 20:30
21 σχόλια

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας καταγγέλλει τον κ. Ηλία Μαρκόπουλο, τον μη επισήμως προσληφθέντα «ειδικό (νομικό) σύμβουλο»

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας καταγγέλλει τον «ειδικό (νομικό) σύμβουλο»  του Δημάρχου Τρίπολης, ο οποίος χωρίς καμία θεσμική αρμοδιότητα και παρακάμπτοντας την διοικητική ιεραρχία,  απρόκλητα και προσβλητικά, κακόβουλα και αδικαιολόγητα, την 15η Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης προσέβαλε υπάλληλο του δήμου επιβεβαιώνοντας την ανάρτηση  του ArcadiaPortal για ανάρμοστη συμπεριφορά ειδικού συμβούλου σε υπάλληλο. Δείτε ΕΔΩ

Ακολουθεί η διαμαρτυρία υπαλλήλων Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Τρίπολης

Στην Τρίπολη σήμερα 17/10/2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00, μετά την υπ’ αριθ. 141/16-10-2014  πρόσκληση του Προέδρου κ. Κοσκινά Σώζωντα, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6 μέλη, ήτοι:

Απόντες 1. Παπαδόγιαννης Νικόλαος

Παρόντες

Κοσκινάς Σώζων, Πρόεδρος

Μαρίνης Αγησίλαος, Αντιπρόεδρος

Μπαμπάς Δημήτριος,  Γ. Γραμματέας

Πιτερός Παναγιώτης

Γκουτζιούλης Στέφανος                

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εισηγήθηκε το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, που είναι η «Διαμαρτυρία υπαλλήλων Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Τρίπολης».

Μετά από διαλογική συζήτηση το Δ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΙZΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1) Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας καταγγέλλει τον κ. Ηλία Μαρκόπουλο, τον μη επισήμως προσληφθέντα «ειδικό (νομικό) σύμβουλο»  του Δημάρχου Τρίπολης, ο οποίος χωρίς καμία θεσμική αρμοδιότητα και παρακάμπτοντας την διοικητική ιεραρχία,  απρόκλητα και προσβλητικά, κακόβουλα και αδικαιολόγητα,  την 15η Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, απευθυνόμενος  στην Διευθύντρια της Υπηρεσίας και παρουσία πολιτών και υπαλλήλων, φωνάζοντας απηύθυνε τις φράσεις «… έχετε διαλύσει την υπηρεσία.. το έχετε κάνει μαγαζάκι σας... συγκαλύπτετε καταστάσεις… θα σπάσω τους κομματικούς μηχανισμούς… άμα ήταν στο χέρι μου θα σε είχα αλλάξει από την πρώτη στιγμή…», οι οποίες βρίθουν ψευδών, ανυπόστατων και συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης και κατ΄ επέκταση σε βάρος του συνόλου των υπαλλήλων του Δήμου μας.

Ο Σύλλογος έντονα διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά του κ. Μαρκόπουλου, τον καλεί να προβεί άμεσα στην έγγραφη και δημόσια ανάκληση των προσβλητικών και συκοφαντικών του καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την παραπάνω συμπεριφορά του.

Γνωρίζουμε στον κ. Μαρκόπουλο ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Τρίπολης, όλοι ανεξαιρέτως, τιμούν τον όρκο τους, εργάζονται με αίσθημα ευθύνης, ευσυνείδητα και τίμια,  με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας τους,  δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν υποστέλλουν τη σημαία της αξιοπρέπειας τους, δεν ανέχονται την σπίλωση της τιμής και υπολήψεώς τους.

2) Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να πάρει θέση ώστε η διοίκηση να ασκείται από τα θεσμικά όργανα του Δήμου (Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων) και μόνο.

3) Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στο Δήμαρχο Τρίπολης και στην Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ, να δημοσιευτεί στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Νομού, και να γνωστοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο στους υπαλλήλους του Δήμου Τρίπολης.

 

Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό  7/2014

Αφού συντάχθηκε το παρόν, αναγνώσθηκε και υπογράφεται ως κατωτέρω:

Ο  Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας                    Τα Μέλη

  
 (Ακολουθούν  υπογραφές)
Ακριβές  Απόσπασμα
Τρίπολη  17-10-2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΣΩΖΩΝ

Ειδήσεις: 

21 Σχόλια

έχουν χάσει τη μπάλα στο δήμο σε λιγότερο από 2 μήνες. μπράβο στο Σωστη που το έκανε επίσημο πλέον το θέμα γιατί με πηγαδάκια δεν γίνεται δουλειά. μπράβο και σε εσάς στο πορταλ που δεν μασάτε και βγάζετε αυτά τα θέματα που άλλοι τα κάνουν αβαβα

Δήμαρχε αν χάσεις από το πρώτο καιρό την καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους θα έχεις μεγάλο πρόβλημα στην πορεία. Πως θα δείξεις έργο αν δεν σε βοηθούν αυτοί. Πρέπει να γίνετε όλοι μαζί μια ομάδα για να καταφέρεις και εσύ πράγματα. Μην αφήνεις τα προβληματικά άτομα που σε περιτριγυρίζουν να βγάλουν τα κόμπλεξ τους γιατί θα έχεις πιο σοβαρά προβλήματα. Φιλικά, Γιώργος

Μπράβο στον σύλλογο εργαζομένων , που λειτουργεί για τους εργαζόμενους και μόνο. Πρέπει κάποιοι να μάθουν να σέβονται στον χώρο εργασίας την προσωπικότητα του κάθε υπαλλήλου, υποθέτω ότι για όσα έκανε και είπε θα είχε το οκ και από τον δήμαρχο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Να δουλεψουν για τους πολιτες κ ας αφησουν τους "αγωνες". Για να γινει κ καμια αξιολογηση να δουμε τι μορφωση εχουν...

Λέει κάποιος "οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν για να μη λένε τη γνώμη τους, αλλά τη γνώμη των αφεντικών τους" Αυτό ισχύει για όλους? Προφανώς όχι Λέει ο άλλος "οι υπάλληλοι γλύφουν τους δημάρχους για αν έχουν προνομιακή μεταχείριση και να καταλάβουν διευθυντικές θέσεις" Αυτό ισχύει για όλους? Προφανώς όχι Αλλος λέει, "Οι υπάλληλοι που ασχολούνται με προμήθειες απαιτούν μίζα από τους προμηθευτές" Αυτό ισχύει για όλους? Άλλη άποψη είναι οτι "Υπάλληλοι ευεργετημένοι, κάνουν κολοτούμποες και γλύφουν εκεί που έφτυναν" δυο τρεις είναι. Το πιο εύκολο πράγμα σήμερα είναι να κατηγορήσεις κάποιον υπάλληλο. Αμολάς μια κατηγορία και συμπεριλαμβάνεις τους πάντες. Μια ειναι η αλήθεια. Δίπλα από τις παραπάνω φράσεις μπορουν να μπουν ονοματεπώνυμα. Είναι αυτών που προσπαθούν να αναρριχηθούν και να διοικησουν το δήμο χρησιμοποιώντας γκεμπελίστικες μεθόδους,

Οποιος δεν δουλευει να παει σπιτι του..αντε γιατι πολλα μας τα εχουν κανει οι συνδικαλιστες..

Αν το κανει αυτο δεν θα περασει ετσι. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΟΠΛΑ. ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ, ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ

ο συνδικαλισμός και τα εργατικά δικαιώματα σε πείραζουν εσένα ρε θα τελειώσουν τα λεφτάκια που έβγαλες από τους υπαλλήλους σου και θα σε κόψει λόρδα σύντομα.

Συμφωνώ ότι ο συνδικαλισμός με την κακή έννοια πρέπει να λείπει. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Δεν είναι δυνατό να προσβάλλουμε ανθρώπους , να τους υποτιμάμε, να μην τους αφήνουμε να κάνουν νόμιμα τη δουλειά τους. Δεν είναι δυνατό οι υπάλληλοι να δέχονται διαταγές και απειλές από άτομα που δεν έχουν καμία επίσημη αρμοδιότητα. Υπάρχει και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μία ιεραρχία, υπάρχουν νόμοι, και υπάρχουν και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ρε κοιτάξτε να δουλέψετε λίγο, σηκώστε και κανένα τηλέφωνο, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και αφήστε αυτά που ξέρετε. Βρέθηκε κάποιος να σας βάλει χέρι και επαναστατήσατε. Σας κάνανε διευθυντές και νομίζετε ότι γίνατε ηγεμόνες.

Μην μασάτε Άρχοντες. Τρίξτε τους τα δόντια. Γιαυτό σας εκλέξαμε. Πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται και να αντιμετωπίζουν τους Δημότες με σεβασμό. Αυτά που ξέρανε, τώρα να τα αφήσουν. Πολλοί Δημότες στερούνται τα απαραίτητα για να ζήσουν. Αυτοί όμως ζουν αξιοπρεπέστατα, στις θεσούλες που βολεύτηκαν, από τους δημοτικούς φόρους που πληρώνουμε. Αν δεν μπορούν να συμμορφωθούν, ας πάνε στα σπίτια τους. Στρατιά ανέργων περιμένει για μια θέση σε Δήμο.

Ναι, μη μασάτε! Κόψτε τους τον κώλο, έχετε το πάνω χέρι, Τι την έχετε την εξουσία, για να σας κουνιέται η κάθε κυράτσα; Να ξέρετε ότι σας στηρίζουν όλοι οι ανώνυμοι! Δεν υπάρχουν προνομιούχοι (αν δεν είναι δικοί μας).

Κάθε ένας από αυτούς που αποτελούν τη «στρατιά» ανέργων που αναφέρεις, πιστεύεις ότι θα υπογράφει για περισσότερο από δίμηνη ή πεντάμηνη σύμβαση; Ή μήπως θέλεις να μας πεις ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα δουλέψουν καλύτερα, αν αλλάζουν οι υπάλληλοι ανά δίμηνο; Στουρνάρι...Έχεις πάρει χαμπάρι ότι δεν γίνονται πλέον προσλήψεις; Στόκε...Λοβοτομημένε...

Επειδη ρε φίλε δεν γίνονται προσλήψεις ας μείνετε εσείς να μας γ...... Ικανοποιήθηκες τώρα? Ρε ουστ όλοι σας από εκεί μέσα. ΚΗΦΗΝΕΣ.

Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Δευ, 20/10/2014 - 23:18, είσαι κολλητός του ειδικού και χωρίς πρόσληψη συμβούλου;

Φίλε , λέγοντας ανώνυμους , μάλλον εννοείς τους γλύφτες του Παυλή που τους βάζει σε καμία θεσούλα , για να παίρνουν κανένα επίδομα Extra και να είναι yes men.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.