Να αποκατασταθεί η νομιμότητα ζητούν οι κάτοικοι της Πετρινού

Να αποκατασταθεί η νομιμότητα ζητούν οι κάτοικοι της Πετρινού

Οκτώβριος 16, 2014 - 10:08
20 σχόλια

Καταγγελία «Έλεος ο βίος μας έχει καταντήσει αβίωτος από τα ανεξέλεγκτα τραπεζοκαθήσματα και τη δυνατή μουσική»

Αγανακτισμένοι δείχνουν να είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες οι οποίοι μένουν και δραστηριοποιούνται στο χώρο γύρω από την πλατεία Πετρινού καθώς όπως καταγγέλλουν νιώθουν ότι η ζωή τους έχει υποβαθμιστεί εξαιτίας της ανεξέλικτης λειτουργίας κέντρων διασκέδασης και την βασανιστική όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, επιβίωσή τους στο πανδαιμόνιο της εκπεμπόμενης δυνατής μουσικής.

Με υπόμνημα με αριθμό πρωτοκόλλου 59146 που κατέθεσαν στο Δήμο Τρίπολης, στο Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν  να τηρηθεί η νομιμότητα και να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, γιατί είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Οι πολίτες καλούν το Δήμο Τρίπολης  με την απόφαση της νέας κανονιστικής να συμβάλλει στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης καθώς όπως αναφέρουν «η Τρίπολη δεν είναι πόλη μόνο του φραπέ και του φρέντο και της βοούσας ασταμάτητα γκραγκάσας» .

Κάνοντας έκκληση να αποκατασταθεί η νομιμότητα ζητούν  να γίνει έλεγχος σε οδούς της πλατείας Πετρινού, να εφαρμοστεί ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθημάτων, να γίνει έλεγχος της νομιμότητας των αδειών και να αφαιρεθεί η άδεια χρήσης μουσικής σε όποιο κατάστημα δεν πληρεί τους όρους ηχομόνωσης που προβλέπει ο νόμος.

Η καταγγελία αναφέρει:

Εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που

διαμένουμε ή δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στο χώρο γύρω από την Πλατεία Πετρινού, των οποίων η ζωή έχει ανεπίτρεπτα υποβαθμιστεί, και η επαγγελματική δραστηριότητα εντελώς απαράδεκτα συρρικνωθεί, εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των κάθε είδους καφετεριών (κέντρων διασκέδασης θα τους ταίριαζε καλύτερα) Διαμαρτυρόμαστε  έντονα, για την επικρατούσα κατάσταση, και εν όψει της συνεδρίασης ( που απ' ότι πληροφορούμαστε θα πραγματοποιηθεί για να καθορίσει τους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας τους από τώρα και στο εξής) έχουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω προκειμένου να τα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας στην όποια απόφασή σας, με την επισήμανση, ότι  αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα και δεν βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε όπου δει αρμοδίως.

Α) Είναι εντελώς προκλητικό το φαινόμενο που παρατηρείται στην πόλη μας γενικότερα (Πλατείες κεντρικοί δρόμοι πεζόδρομοι κλπ.), και στην Πλατεία Πετρινού ειδικότερα με την μετατροπή των κοινόχρηστων χώρων σε στεγασμένους χώρους καταστημάτων και μάλιστα χωρίς καμία σχετική άδεια από την αρμόδια πολεοδομική αρχή, Δεν πρόκειται πλέον για κοινόχρηστους χώρους αλλά για εκτεταμένες «ιδιοκτησίες»» των ιδιοκτητών των ακινήτων που έχουν πρόσοψη επ' αυτών και των εκμισθωτών τους.

Ενώ, από την μέχρι τώρα ισχύουσα κανονιστική του Δήμου Τρίπολης, απαγορεύεται η οποιαδήποτε σταθερή κατασκευή επί των χώρων αυτών, είναι κοινό μυστικό πως όλες οι υφιστάμενες κατασκευές έχουν «πακτωθεί» στο έδαφος και έχουν υπερυψωθεί πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος των 1,20μ, και έχουν στην ουσία μετατραπεί παράνομα και ανεπίτρεπτα σε οικοδομημένα τμήματα των κατ' όνομα πλέον κοινόχρηστων χώρων, με αποτέλεσμα καταστήματα ελάχιστου εμβαδού με προσόψεις σε αυτούς τους χώρους να διπλασιάζουν και να τριπλασιάζουν το εμβαδόν τους μετατρεπόμενα σε καταστήματα «μαμούθ»» σε βάρος παραπλήσιων ακινήτων που υποβαθμίζονται, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται πολύτιμος ζωτικής χώρος από τη χρήση του κοινοχρήστου που δικαιούται να κάνει κάθε πολίτης. Περιέργως δε στον εναπομένοντα κοινόχρηστο χώρο δεν υπάρχει ούτε ένα σχεδόν σημείο (παγκάκι, σκιά δέντρο) να καθίσει οποιοσδήποτε πολίτης δεν διαθέτει το ανάλογο ποσό να απολαύσει το «φραπέ» του.

Ειδικότερα σας επισημαίνουμε πως όσον αφορά την οδό Μαλλιαροπούλου αλλά και την οδό Ισσάκ και Σολωμού, η οποιαδήποτε εγκατάσταση επ- αυτών είναι εντελώς απαγορευμένη, καθώς από τα επίσημα στοιχεία που έχουμε υπόψιν μας, αυτές δεν αποτελούν ούτε τμήμα της πλατείας, ούτε πεζοδρόμους και εξακολουθούν να παραμένουν οδοί, των οποίων ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ανεμπόδιστη χρήση, χωρίς να τον παρακωλύουν στο ελάχιστο οποιαδήποτε επ' αυτών εμπόδια παντός τύπου.

Το τραγικό είναι πως ειδικότερα στη οδό Μαλλιαροπούλου, με την τοποθέτηση του υποσταθμού της ΔΕΗ ( στο σημείο του έχει τοποθετηθεί) και των έναντι αυτού «<οικοδομημάτων» τραπεζοκαθισμάτων κλττ. , στην ουσία καθίσταται παντελώς ανέφικτη η πρόσβαση ακόμα και πυροσβεστικού οχήματος ή ασθενοφόρου σε περίπτωση ανάγκης, με συνέπειες που τις απευχόμαστε ( αν προκύψουν, για τις οποίες όμως στην περίπτωση αυτή θα αναζητηθούν ευθύνες.

Εκείνο όμως που καθιστά από κάθε άποψη βασανιστική έως αδύνατη την επιβίωσή μας στο συγκεκριμένο χώρο (πέριξ της Πλατείας) είναι το πανδαιμόνιο που επικρατεί εξαιτίας της βάρβαρα εκπεμπόμενης έντασης της μουσικής.

Ένας ασύμμετρος ανταγωνισμός, μεταξύ των καταστηματαρχών, για το ποιος θα εκπέμψει δυνατότερα (και άρα θα προσελκύσει μεγαλύτερη πελατεία), ιδιαίτερα τις βραδινές ακόμα και τις νυκτερινές ώρες, που έχει πλέον μετατραπεί σε «ασύμμετρη απειλή» κυρίως και προεχόντως για την ψυχική υγεία όλων εμάς των περιοίκων και των επιχειρήσεων μας.

Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός πως κανένα σχεδόν κατάστημα δεν διαθέτει τις απαραίτητες ηχομονώσεις, με το γεγονός των παντελώς πλημμελών  «ελέγχων» που ποτέ σχεδόν δεν είναι αιφνιδιαστικοί, και κατά περίεργο τρόπο 2-3 περίπου λεπτά πριν την πραγματοποίησή τους τα ντεσιμπέλ υποπολλαπλασιάζονται!!!! για να επανέλθουν δριμύτερα μετά την απομάκρυνση των ελεγχόντων, και με το πιο χειρότερο ακόμα γεγονός πως και τα οποιαδήποτε (ένα και εφόσον επιβληθούν ) πρόστιμα και λοιπές κυρώσεις, χαρίζονται»», έχουν εντελώς «αποθρασσύνει τους καταστηματάρχες.

Έλεος, ο βίος μας έχει καταντήσει αβίωτος!!Ι

Κατόπιν όλων αυτών, και ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να λάβετε ΣΑΣ καλούμε, να συμβάλλετε με τρόπο υπεύθυνο στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας, Η Τρίπολη δεν είναι πόλη μόνο τού «φραπέ»» του «φρέντο» και της βοούσας ασταμάτητα «γκραγκασας»!!! Οι πολίτες στους κοινόχρηστους αυτούς χώρους αξιώνουν ηρεμία πολιτισμό αναψυχή και όχι ανεξέλεγκτη λειτουργία κέντρων νυχτερινής και μεταμεσονύχτιας διασκέδασης.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ , vα αποκαταστήσετε τη νομιμότητα και να εφαρμόσετε τους νόμους, να ελέγξετε χωρίς καθυστέρηση αν η Μαλλιαροπούλου και η Ισαάκ Σολωμού, είναι δρόμοι ή πεζόδρομοι ή Τμήματα πλατείας και εφόσον είναι δρόμοι (οδοί ) να τους διανοίξετε πάραυτα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των κατοικιών και των κάθε φύσης ιδιοκτησιών μας. Τα τραπεζοκαθίσματα ας μεταφερθούν (όπου αυτό είναι εφικτό) σε σημεία πέραν του πλάτους των οδών.

Να περιορίσετε τους παραχωρούμενους χώρους για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και σκιάστρων (και όχι οικοδομημάτων καταστημάτων) στα 70% των αντίστοιχων προσόψεων κάθε καταστήματος. Να εφαρμόσετε στο ακέραιο ( ενόψει οποιασδήποτε αδειοδότησης) παρόμοιων καταστημάτων, όλες τις διατάξεις των υγειονομικών και άλλων αρχών, να ελέγξετε την νομιμότητα όλων των υφισταμένων αδειών, και των αντίστοιχων εγκαταστάσεων, όπως επίσης και την νομιμότητα της χαριστικής απαλλαγής των παρανομούντων από τα σχετικά πρόστιμα, να αφαιρέσετε κάθε άδεια χρήσης μουσικής σε

όποιο κατάστημα δεν πληροί τους όρους ηχομόνωσης που προβλέπει ο νόμος.

Να περιορισθεί χρονικά η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες και κυρίως να απαγορευθεί η χρήση μουσικής κατά τις ώρες αυτές.

Δείτε την καταγγελία με τις υπογραφές των κατοίκων στα συνημμένα αρχεία που ακολουθούν

 

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

επιτελους και μια κινηση πολιτων για τα ΝΟΜΙΜΑ οταν θα γινει ομαδικη προσφυγη θελω να δω ποσο θα αρχισουν να τρεχουν ολοι εκει στο δημο τριπολης............................................

Eιμαι κατοικος στην παριοχη της πλατειας.Καλη η κινηση αυτη, αλλα δεν πιστευω να φερει αποτελεσμα,αν δεν γινει προσφυγη σε δικαστικες αρχες! Ξεχασατε την Δαρειωτου,οπου μια καφετερια εχει μουσικη μεχρι τις πρωινες ωρες! Γιατι δεν επεμβαινει η αστυνομια αυτεπαγκελτα;Επι τελους γιατι δεν υποχρεωνονται οι καταστηματαρχες αυτοι, να εχουν ηχομονωση και να λειτουργουν μεχρι το πρωι,διαφορετικα να μην τους δινουν αδεια λειτουργιας;;;;

καιρος ηταν εδω σημερα το μεσσημερι καφετερια της πλατειας τοποθετουσε τεντα καθετα στη διαχωριστικη γραμμη με διπλανο κτιριο ,τι να λεμε τωρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! επρεπε να βγει εξω αστυνομια-δημοτικη και να τους τα μαζεψουν ΟΛΑ,αλλα αφου δεν κανουν τιποτα οι αρχες κανουν οτι γουσταρουν τα καφε................................

Ποια ηχομόνωση όταν παίζουν με ανοιχτές πόρτες? Μην ανησυχείτε,θα ασχοληθεί ο "Μαύρος" και θα λυθούν τα προβλήματα.

Καλά μαζεύτηκαν οι 8 κολλητοί , (οι πιο περίεργοι κάτοικοι της πλατείας) και εκφράζουν την άποψή τους ως άποψη όλων. Για μετρήστε πόσοι επιχειρηματίες υπάρχουν σε όλη την πλατεία στα ισόγεια. στους ορόφους, τις πολυκατοικίες κ.τ.λ. Αυτοί οι 8 δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 10 %. Αντιπροσωπεύουν μόνο τους ψηφοφόρους του Παυλή.

Το γνωστό κόλπο θέλουν να κάνουν μπάχαλο την Πετρινού, να ανοίξουν δήθεν δρόμους να αλλάξουν τα τραπεζοκαθίσματα για να προεξοφλήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και το ρίχνουν δήθεν ότι είναι επιθυμία των πολιτών.

δε μαζευτηκαν ουτε 8 κολλητοι ουτε ανθρωποι του παυλοι ειμαστε.ειμαι ενας απο αυτους που υπεγραψαν,ειμαστε ανθρωποι που ζουμε καθημερινα στη πλατεια,ειτε στα σπιτια μας,ειτε σαν καταστηματαρχες και ζηταμε-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ,να εφαρμωστει επιτελους ο νομος. σε οποιον αρεσει,σε οποιον δεν αρεσει υπαρχει και ο δρομος της δικαιωσυνης.δηλαδη ο νομος για να εφαρμωστει επρεπε να ειμαστε 2.000 ?

Σε όλες τις πλατείες του κόσμου , πάντα υπάρχουν καφετέριες , εστιατόρια κ.τ.λ. Παντού υπάρχει κίνηση, φασαρία, κόσμος που περπατάει και διασκεδάζει. Εάν δείτε εσείς κάποια πλατεία που υπάρχει ησυχία πείτε μας . Είναι επιλογή λοιπόν του καθενός το που μένει. Εάν θέλει ησυχία δεν πρέπει να μένει στο κέντρο της πόλης, ας μείνει κάπου παραέξω.

Οταν λες "το γνωατο κολπο"; φυσικα και τα "κολπα" εγιναν γνωστα επι Σμυρβιωτη που τα εφαρμοζε με τον σφουγγοκολαριο

οχι ρε φιλε προστιμα,εχεις δει να τα πληρωνουν? προσφατο δεν ειναι δημοσιευμα που ειχαν χαρισει τα προστιμα? να κανουν τα ΝΟΜΙΜΑ ,ξηλωμα παρανομων κατασκευων κλπ κλπ αυτο πρεπει να γινει,αρκετα πια με αυτη τη κατασταση

Φίλε πρόστιμα δεν είχαν χαριστεί σε κανέναν. Ακριβώς όπως το είπες το δημοσίευμα ήταν συκοφαντικό όπως και τόσα άλλα. Δεν είδαμε ούτε ένα επίσημο έγγραφο που να δείχνει διαγραφή προστίμων

Μια πλατεία έχουμε καινούργια και ωραία στην πόλη μας για τη νεολαία. Κανονίστε να την καταστρέψετε και αυτή.

Βλέποντας τη φωτογραφία που έχετε βάλει αναπολούμε παλιές καλές στιγμές της πλατείας. Με καθαριότητα και όμορφα λουλούδια. Τώρα το συντριβάνι είναι βρώμικο και παντού ξεραίλα . Αυτά δεν τους πειράζουν?

Προφανώς η νέα δημοτική αρχή θέλει να στηρίξει τα δικά της μαγαζιά. Ο.Κ. παιδιά το καταλάβαμε μην κουράζεστε.

δεν καταλαβαινω γιατι τα διαγραψατε,ειναι πραγματα που ειπωθηκαν ΔΗΜΟΣΙΑ και μαλιστα στο ΔΣ του δημου τριπολης,καταγεγραμενα κλπ κλπ δεν συμφερει καποιους να ακουγεται η αληθεια και πιο εξω,σε καποιον που δεν ειχε τη δυνατοτητα να ειναι παρων στο δσ?

Oι δρόμοι της Πετρινού έγιναν πεζόδρομοι. Σωστάααα.Για να περπατούν οι δημότες ή για να κάνουν κατάληψη οι φοροφυγάδες μαγαζάτορες με τα τραπεζοκαθίσματα; Η γελοιότητα και, η ξεφτίλα παλαιών και νέων δημοτικών υπευθύνων συνεχίζεται... Αφού σας κάνουν κουμάντο οι <<μεγαλομαγαζάτορες καφετζήδες>> στην πόλη, δεν σας χρειάζονται τα παντελόνια.............

Αναπολούμε 2 φοίνικες ξεραμένους, ένα συντριβάνι χαλασμένο, τριανταφυλλιές ξεραμένες, τουαλέτες υπόγειες που βρωμάγανε, τις αστικές που σταματάγανε στη μέση του δρόμου, τους κομπλεξικούς που έκαναν σούζες, τις μανάδες που φοβόντουσαν να κάνουν βόλτα με τα πιτσιρίκια τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.