Σε Τρίπολη , Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα ζουν οι πλούσιοι της Ελλάδας

Σε Τρίπολη , Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα ζουν οι πλούσιοι της Ελλάδας

Οκτώβριος 01, 2014 - 18:02
24 σχόλια

Τα νέα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πλούσιοι δεν δηλώνουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, η στατιστική προσέγγιση άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα να χαθεί το κριτήριο των 100.000 ευρώ και να διευρυνθεί ο αριθμός των οικονομικά «εύπορων» φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, μόλις 233.087 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα υψηλότερα από 44.020,54 ευρώ το 2013. Μάλιστα 548.581 φορολογούμενοι δήλωσαν για το 2013 εισοδήματα έως και 2.934,70 ευρώ και 994.365 εισοδήματα 5.869,41 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1.542.946 Έλληνες ζουν μόλις με 16 ευρώ τη μέρα.

Στα πλούσια προάστια της Αθήνας, εμφανίζονται πλέον άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα. Μέχρι το 2011 η καταγραφή των εισοδημάτων των φορολογουμένων γινόταν από την ΓΓΠΣ, η οποία εμφάνιζε τα εισοδήματα που είχαν δηλωθεί και ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Η στατιστική προσέγγιση όμως άλλαξε και πλέον χάθηκε το κριτήριο των 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί και ο αριθμός των φορολογούμενων με υψηλά εισοδήματα.

Έτσι, άλλαξε και ο χάρτης των πλουσίων στην Ελλάδα, με την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη να παίρνουν τα πρωτεία από τα προάστια της Αθήνας.

Το 2012, 1.136 φορολογούμενοι από το Νέο Ψυχικό έκαναν δήλωση με εισοδήματα που ξεπερνούν τις 44.020,54 ευρώ και μειώθηκαν στους 945 το 2013. Την ίδια ώρα, 1.382 φορολογούμενοι από το Παλαιό Ψυχικό δήλωσαν το 2012 εισοδήματα άνω τα 44.020,54 ευρώ και 1.176 το 2013, όταν τα στοιχεία από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δείχνουν ότι ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει 26.771 κατοίκους.

Στην Πτολεμαΐδα το 2012 υποβλήθηκαν 1.829 δηλώσεις με εισοδήματα άνω των 44.020,54 ευρώ και 1.040 το 2013. Στην Κοζάνη μόλις 1.565 δήλωσαν εισοδήματα άνω των 44.020,54 ευρώ, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα στη Φιλοθέη έπεσε φτώχεια και μόλις 889 φορολογούμενοι δήλωσαν ανάλογα εισοδήματα.


24 Σχόλια

Η ράτσα των πλούσιων Ελλήνων λέγεται υπάλληλοι ΔΕΗ. Το λάθος στο άρθρο είναι ότι δεν είναι οι πιο πλούσιοι στην Ελλάδα αλλά οι πιο τίμιοι γιατί λόγο των μεγάλων μισθών που δίνει το κράτος τα εισοδήματα τους καταγράφονται και δεν αποκρύπτονται όπως κάποιον άλλον "ΦΤΩΧΩΝ". Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πόλεις είναι η Πτολεμαΐδα, Τρίπολη, Μεγαλόπολη με μεγάλο αριθμό υπαλλήλων ΔΕΗ. **Δεν δουλεύω στην ΔΕΗ - Είμαι "Φτωχός"

ΔΕΗ-τζήδες γαρ... Όμως, δεν υπάρχουν άλλοι πιο εύποροι από αυτούς; Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και μικροί-μεσαίοι-μεγάλοι επιχειρηματίες απλά δεν τα δηλώνουν... Έτσι απλά

Λογικά οφείλεται στους παχυλους μισθους που εισπρατει η συντεχνία των προνομειούχων ΄΄υπαλληλων ΄΄της ΔΕΗ,που εαν τους ρωτησεις στα ίσια δε θα σου πουν ποτέ πόσα παιρνουν ...Ο παχυλος μισθός πέφτει και το ριχνουμε στις απεργίες για ξεκαρφωμα

Τρέχτε, κοπανάτε τους προνομειούχους υπαλλήλους της συντεχνίας της ΔΕΗ, ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΎΣΙΟΙ, ούτε καν ξέρουν πόσα κλέβουν από τον ιδρώτα του χειμαζόμενου λαού των επαγγελματιών γιατρών του Κολωνακίου (από τους άνεργους τι να κλέψουν, δεν έχουν τίποτα να κλέψεις, τους ταλαίπωρους γιατρούς κλέβουν, τους μεγαλοδικηγόρους, τους διαφημιστές, που παλεύουν για το ψωμάκι - και το παντεσπάνι - των παιδιών τους με μεγάλο ρίσκο και αίσθηση αυταπάρνησης και έχουν από πάνω τους πελάτες που ζητάνε απόδειξη, τι λες ρε φίλε, εγώ δεν δίνω απόδειξη, ζητάς από τον υδραυλικό απόδειξη, γιατί να σου δώσω εγώ!). Κοπανάτε τους, αυτοί φταίνε!!! (ανώνυμε, πήγαινε να σε δει ένας γιατρός, όχι υποχρεωτικά του Κολωνακίου).

Με τους παχυλους μισθους στις ΔΕΚΟ και φυσικά στην ΔΕΗ καταστρατηγηθηκε η αρχαιγονος νόμος της παγκοσμιας αγοράς ,οτι δηλαδη το εισοδημα είναι αναλογο του ρισκου και της δυσκολίας που απαιτηται για την αποκτηση του.Φτάσαμε οι πλέον ανικανοι ,τεμπέληδες οι αποφοιτοι Δημοτικου σχολείου να έχουν τις ιδιες απολαβες με αυτους που παιρνουν επιχειρηματικο ρισκο και με αυτους που το επαγγελμα τους τους εχει δυσκολια στην ασκηση του.....Ελλαδισταν ολε!

Άκου φίλε, δεν σου διόρθωσα το "ει" στο προνομιούχος και συνεχίζεις με το "η αρχαίγονος" και το "απαιτήται". Μάθε τη γλώσσα που χρησιμοποιείς ανόητε και πες μου, ξέρεις πόσοι πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά υποχρεώνονται να παρακαλάνε κάτι λέτσους που ξέρουν πολύ λιγότερη ορθογραφία από σένα (και όμως, είναι δυνατόν) και που έχουν κάνει λεφτά με τις γνωστές κομπίνες του Ελλαδιστάν γιατί είχαν θείο στην Κορώνη χωρίς να είναι ικανοί ούτε τ' όνομά τους να γράψουν; Η βλακεία δεν θεραπεύεται από την επιστήμη. Η δική σου περίπτωση, όχι μόνο είναι ανίατη αλλά και κοινωνικά καταστροφική.

Και κάτι τελευταίο: την αρχαίγονο νόμο της παγκόσμιας αγοράς να την/τον βάλεις εκεί που απαγορεύεται να σου υποδείξω γιατί θα με λογοκρίνουν οι διαχειριστές.

Μεταξυ άλλων θα προτεινα οι υπαλληλοι των ΔΕΚΟ με τους παχυλους μισθους , για λογους κοινωνικής διακιοσυνης αλλα και με τη λογική της προσφορας ισων ευκαιριων προς τους Ελληνες πολιτες ,μετα την παροδο 15-20 ετων να απολύωνται και στην θεση τους να μπαινουν αλλοι Ελληνες πολίτες.Επειδη ολοι οι υπαλληλοι των ΔΕΚΟ έχουν ,ύστερα απο 15-20 χρόνια ΄΄εργασιας΄΄,βαλει στην ακρη μια πεντασκοσαρα χιλιαδες ευρώ ,καλο θα ηταν η παροχή αυτη ,για τους πιο πανω λογους να δινοταν και σε αλλους πολιτες αυτης της χώρας. Υ.Γ.Οσο είναι καιρος οι συνδικαλισταραδες να ζητησουν αυτο να γινει ,διοτι έτσι και το αντιληφθει η θεια Μερκελ ,θα σας απολυσει την επομενη μερα και στη θεση σας θα βαλει χιλιαδες πολιτες που βρισκονται στα προθυρα της φτωχειας και της απογνωσης και της εξαθλειωσης .Μονιμοτητα τελος.Παρτυ τελος.

Για υποδειξε μου νεοκοπε υποψηφιε συνταξιουχε ετων 53 των ΔΕΚΟ που να βαλω την αρχαίγονο νόμο της παγκόσμιας αγοράς . Απο το πολυ καθισι οι εντερικες σου λειτουργιες εχουν ατονησει και σιγουρα θα εχεις αιμοροιδες.Ρωτησα εναν γιατρο και μου ειπε οτι λιγο λαδακι στο δαχτυλακι και πλυσεις με κρυο νερακι δεν θα εβλαπτε.Ασε που θα εδιωχνε εμμονες για παλινδρομικες κινησεις στην ευαισθητη περιοχη

Γιατρός του Κολωνακίου ήταν; Αξιέπαινος και εξυπηρετικός να δουλεύει τέτοια ώρα (τι κάνει η φτώχεια), Μάλλον άσχετος όμως. Εκτός αν μας αράδιασες τις δικές σου εμπειρίες, λάθος κι αυτές. Πήγαινε, ρε παιδάκι μου, σε έναν καλό, μάζεψε μερικά χιλιάρικα και πήγαινε, έτσι που όταν χώσεις τους αρχέγονους νόμους της παγκόσμιας αγοράς να μην πονέσεις.

Δε μου λες, ρε "παχυλέ" ανώνυμε Πέμ, 02/10/2014 - 23:50, μπας κι είσαι ένας από τους χιλιάδες ΑΝΕΡΓΟΥΣ πτυχιούχους που έχουν το πτυχίο τους στον τοίχο και δουλεύουν αποθηκάριοι σε σούπερ μάρκετ ή ντελίβερι στις ψησταριές, που ειρήσθω εν παρόδω βγάζουν περισσότερα από τους δεητζήδες που ζηλεύεις; Αν είσαι ένας από τους άνεργους πτυχιούχους δεν θα χρειαστεί να σου εξηγήσω τη σημασία του "ειρήσθω εν παρόδω", αν δεν το καταλαβαίνεις (γιατί μάλλον δεν είσαι), ρώτα έναν πτυχιούχο, ελπίζω να σου ζητήσει παχυλή αμοιβή. Και μετά πήγαινε στον υπουργό σου να του ζητιανέψεις μια θέση στη ΔΕΗ για καμιά δεκαπενταριά χρόνια ώστε να βάλεις κι εσύ κακομοίρη στην άκρη μια πεντακοσάρα χιλιάδες ευρώ για να μην κλαις (απολύονται, "παχυλέ", γράφεται με όμικρον, όχι με ωμέγα) και να σταματήσεις να γράφεις "παχυλότητες" περί κοινωνικής "διακιοσύνης".

Η αγελη των υψηλομισθων υπαλληλων του δημοσιου κανει την επιθεση της σε οποιον τολμησει να αμφισβητησει το κεκτημενο status των χιλιαδων αργοσχολων και υψηλα αμοιβομενων του δημοσιου ( ΔΕΚΟ).Χωρις να μπαινουν στην ουσια εξαπολύουν βοθρους χαρακτηρισμών ΄΄πετώντας την μπαλα εξω απο το γηπεδο΄.Όσο το συντομοτερο η χωρα απαλλαγει απο δαυτους ,τοσο το καλυτερο

Σου αρκεί η απόλυση ή προτιμάς τη φυσική τους εξόντωση; Να τους στείλουμε όλους στη Σιέρα Λεόνε, τι λες; (αυτή τη φορά, εκτός από το "αμειβόμενων" που έγραψες με "ει" και το γεγονός ότι δεν έχεις ακόμα βρει το κουμπί των τόνων, δεν βρήκα άλλο λάθος, ορθογραφικό εννοώ, γιατί όλα τα άλλα είναι εννοιολογικά λάθη). Να 'σαι καλά "παχυλέ".

Ξέρετε και ξέρουμε όλοι ότι στη ΔΕΗ (κυρίως) δίνονται πολλά λεφτά σε άχρηστους (κυρίως) που υπό άλλες συνθήκες σε πολιτισμένες χώρες δεν θα έβοσκαν ούτε πρόβατα. Η μεγαλύτερη - και από την περιφρόνησή μας - τιμωρία τους είναι ότι θα δουν τα δύστυχα παιδιά τους να ζητιανεύουν, έχοντας πολύ περισσότερα προσόντα από τους ίδιους.

Κράτα την περιφρόνησή σου Λακάν, κι αν μπορείς καλλιέργησέ την ν' αυγατίσει, θα σου χρειαστεί (αν πιστεύεις αυτά που λες και δεν κάνεις την προπαγάνδα του Αντωνάκη) για τους κατοίκους της πιο πλούσιας πόλης της Ελλάδας μαζί με την Κοζάνη και τη Μεγαλόπολη που αφήνουν τα βιβλιοπωλεία να κλείνουν ή για τον "επιχειρηματία" που επέλεξε να αφήσει την Αρκαδία χωρίς πυρηνικό, και μετά για τα κανάλια των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων και των εθνικών εργολάβων που σου έχουν ναρκώσει την αξιοπρέπεια (γιατί δεν σου λείπει η ευφυΐα, η αξιοπρέπεια σου λείπει). Αλλά, πού να το καταλάβεις, αν το καταλάβετε όλοι μαζί οι αυτοκτονίες θα ήταν επιδημία.

Βγηκαν στην φορα οι πραγματικα υψηλες αμοιβες των δεητζηδων,σε μια χωρα οπου η μικρομεσαια ταξη έχει γονατισει και πηδαει απο τα μπαλκονια απο απογνωση.Ειναι σκανδαλωδεις οι αμοιβες τους ,αλλα πιο σκαδαλωδης και προστυχος ο τροπος που προσπαθουν να μην μπαινουν στην ουσια.Θεωρουν τους εαυτους τους αδικημενους και κανουν παραλληρισμους με αμοιβες μεγαλοεπειχειρηματιων ,μεγαλοδικηγορων και γιατρων.Και η προστυχιά έχει τα ορια της στην Ελλαδα του 2014...

Σε κλέβει το κράτος, σε κλέβουν οι τράπεζες, σε σπρώχνει στο γκρεμό ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης σου αρνείται το δικαίωμα στην υγεία, οι πραιτωριανοί του Κικίλια σού ανοίγουν το κεφάλι κάθε φορά που διαδηλώνεις, ο Βρούτσης σού έχει καταργήσει κάθε δικαίωμα στην εργασία επιτρέποντας στον κάθε εργοδότη να σε μεταχειρίζεται σαν δούλο, σού έχουν καταργήσει κάθε ίχνος δημοκρατίας (αν και ποτέ δεν σε ένοιαζε), σε έχουν συνηθίσει μια ζωή γλείφτη, να το βουλώνεις, να σκύβεις το κεφάλι μπροστά στον ανώτερο και να εκτελείς διαταγές, δεν σε ενοχλεί καθόλου η οικειοθελής "έκτακτη" εισφορά των εφοπλιστών και τώρα σου πέταξαν για εκτόνωση τους "παχυλούς" μισθούς των δεητζήδων, που δεν τους έκλεψαν από κανέναν, τους πέτυχαν με αγώνες, και άρχισες να μιλάς για προστυχιά χωρίς όρια. Άχρηστο, σκουληκιασμένο μυαλό στην υπηρεσία των εχθρών της κοινωνίας. Είσαι διατεθειμένος "παχυλέ" να απαντήσεις σε μια ερώτηση; αν μειωθούν οι μισθοί των δεητζήδων θα καλυτερεύσει η κατάσταση της οικονομίας; Θα επανέλθει το κράτος πρόνοιας; Θα εξασφαλιστεί η δημόσια περίθαλψη και παιδεία; Ή το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης, οπότε μάταια θα περιμένω απάντηση; Και δεν είμαι δεητζής, άνεργος πτυχιούχος είμαι "παχυλέ". Απ' αυτούς τους πτυχιούχους που κάποτε θεωρούνταν προνομιούχοι.

Ευνοημένοι του συστήματος,είναι βέβαια οι μεγαλοεργολάβοι και οι λοιποί αστοί,αλλά ρε παιδιά για όνομα.....οι συντεχνίες δεν προκαλούν με τις απολαβές και τα καμώματά τους?Οι στρατιες των κομματόσκυλων,δεν έπαιξαν ρόλο στην κατάντια μας?Τί λέτε!!Ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων,έπερνε τα χριστούγεννα,όσα έβγαζε ο φουκαράς στην απ όψω,όλο το χρόνο!Τα ξεχάσαμε?Βέβαια δεν τα έκλεψαν,αλλά τους τα ΧΑΡΙΖΕ το πολιτικό σύστημα,για λόγους ψηφοθηρίας.Τώρα,πληρώνουμε το λογαριασμό κι εμείς οι κάτω-κάτω.Γιατί ρε π@ύστη μου?

"Τους κέρδισαν με αγώνες", μήπως κατεβάζοντας τους διακόπτες κύριε Σαράντο Φωτόπουλε του Πιπεργιά;

Αυτά βλέπει κι ο άλλος, κοτζάμ Λυκειάρχης, και την ψάχνει για βουλευτής

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.