Τραυματίστηκε παιδί στο συντριβάνι της Πετρινού

Τραυματίστηκε παιδί στο συντριβάνι της Πετρινού

Οκτώβριος 01, 2014 - 12:55
10 σχόλια

Την περασμένη εβδομάδα ένα παιδί μικρής ηλικίας έπεσε στο συντριβάνι-ποταμάκι της Πλατείας Πετρινού. Ευτυχώς το αποτέλεσμα του πεσίματος ήταν κάποια ράμματα, αφού χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Το παιδί θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά, αφού η πτώση του προκάλεσε χτύπημα στο κεφάλι. Το σημείο είναι αρκετά επικίνδυνο ειδικά για τα μικρά παιδιά που παίζουν ανέμελα. Έχουν συμβεί αρκετά παρόμοια περιστατικά, ειδικά πριν μπει το προστατευτικό, αλλά και μετά, αφού πολλά είναι τα παιδιά που παίζουν και τρέχουν γύρω και μέσα σε αυτό.

Θα πρέπει τα παιδιά, οι γονείς, οι πεζοί και ποδηλάτες να είναι πιο προσεκτικοί, καθώς μία πτώση μπορεί να φέρει άσχημες επιπτώσεις. Ο χώρος μετά την πεζοδρόμηση μπορεί να προσφέρει μία όμορφη και ανέμελη βόλτα, αλλά είναι κει επικίνδυνος και ειδικά το συντριβάνι.

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Επίσης πολύ επικίνδυνο ειναι το σημείο δίπλα στο Μαλλιαροπούλειο από την πλευρά που ειναι οι καφετέριες. Καλλητά στο θέατρο υπάρχει κλιμακοστάσιο που πάει στο υπόγειο και δεν εχει ουτε κάγκελα ούτε κάλυμμα.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ. ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΑΝΤΕ, ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.......

Ας το καθαρίσουν και λίγο , τα παιδάκια γλιστράνε γιατί έχει πιάσει γλίτσα. Τόσο καιρό δεν είχε πέσει κανένα. Τώρα με τα σκουπίδια που τα φυσάει ο αέρας και πηγαίνουν από εδώ και από εκεί , το δάπεδο κάτω γλιστράει.

τι να καθαρισουν ρε παιδια,μια ζωη καθαριζουν και την ιδια μερα γεμιζει παλι. αυτο μας φταιει η δεν ειμαστε πολιτισμενοι ανθρωποι? ο καθενας περναει καθεται και πεταει κατω οτι βρει,και πεφτουν μετα μεσα . και οπως λεει ο φιλος πιο πανω ,ας μαζεψουν οι μαναδες τα παιδια τους,που εχει γινει η πλατεια παιδικη χαρα,και οι μαναδες μονο καφε και κουτσομπολιο κανουν. βλεπεις παιδια να τρεχουν σα τρελα στη πλατεια,να κυλιωντε κατω,να μπαινουν στα διπλανα καταστηματα και να παιζουν κρυφτο...........ναι το ειδα και αυτο επινα καφε με τη παρεα μου,και ηρθαν 2-3 μικρα και κρυβωντουσαν κατω απο το τραπεζι,και προσεξα να δω που ειναι οι γονεις τους,και πηγαν σε απεναντι καφε μετα απο λιγο!!!!!!!!!!!!!!!! μιλαμε για ωρα,δεν αναρωτηθηκαν που ειναι τα παιδια τους τοση ωρα? τι να λεμε τωρα και αμα πας εξω απο το σπιτι τους θα λενε κανετε θορυβο ενοχλειτε.......................

ΓΙΩΤΑ ΜΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ;;;; ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΛΥΤΣΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΙΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΟΙ.

Ξέρεις εκτός από τον φραπέ και τις γκόμενες υπάρχουν και τα παιδιά. Το κρυφτό σε πείραξε ή που παίζουν κυνηγητό; Εσύ μικρός δεν έπαιζες στην πλατεία Άρεως; Από που φυτρώσατε μερικοί απορώ... Προφανώς και δεν φταίει το "ποταμάκι" για τον τραυματισμό. Ατυχήματα συμβαίνουν στα μικρά παιδάκια και στους μεγάλους. Προσοχή χρειάζεται. Κατά τα άλλα μερικοί είσαστε ένα κλικ από το να ζητήσετε να έχουμε και λουρί για τα παιδιά μας. Χαλαρώστε. Οι πλατείες είναι για όλους αρκεί να υπάρχει σεβασμός. Τα παιδάκια που παίζουν κρυφτό ή κυνηγητό δεν είναι θέμα.

Οι πλατείες είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους, αλλά υπάρχουν πάντα όρια στις συμπεριφορές όλων. Όταν ήμασταν μικροί και παίζαμε στην πλατεία του Άρεως οι γονείς μας μας επέβλεπαν και δεν θυμάμαι να παίζαμε κυνηγητό ανάμεσα στα τραπεζάκια!!!! Το θέαμα παιδιών που φωνάζουν δίπλα σου, κυλιούνται κάτω ή τρέχουν ανάμεσα στα καθίσματα είναι ενόχληση γιατί παραβιάζονται τα δικά μας όρια!!! Οι ψυχολόγοι και οι παιδαγωγοί τονίζουν την ανάγκη ορίων στα παιδιά για την δική τους ψυχολογική και σωματική ασφάλεια πρωτίστως!!!! Σεβασμός - συ είπας - σημαίνει σέβομαι τον εαυτό μου και τους άλλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ακριβως αυτο που εγραψε και ο φιλος απο πανω ολοι παιξαμε σα παιδια,και γυρισαμε,και ειμασταν στις αλανες αλλα δεν ενοχλουσαμε στα διπλανα καταστηματα,ανθρωπους που καθοντουσαν να ξεκουραστους-πιουν το καφε τους κλπ κλπ υπαρχει και ενα οριο ρε μεγαλε οχι παιδι ειναι και αστο να κανει οτι γουσταρει και θα σας πω και αληθινο περιστατικο και οποιος το πιστεψει ειδα με τα ματια μου,και μαλιστα εβγαλα και φωτο,μικρα παιδια να εχουν στα χερια τους τα γνωστα μικρα αυτοκολητα,που κολανε σε τετραδια κλπ και τα κολαγαν σε τζαμαρια καταστηματος,την ειχαν κανει χαλια,4 -5 μετρα ειχαν κολησει γεματο αυτοκολητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μανα πατερας πουθενα ειναι σωστα ολα αυτα ?

Έχεις δίκιο, αλλά μάλλον δεν έχεις παιδί ή το δικό σου είναι ιδίαιτερα φρόνιμο και σε ζηλεύω. Ποτέ δεν αφήνουμε τα παιδιά μας ανεξέλεγκτα, αυτό είναι αυτονόητο, αλλά αυτονόητο είναι να υπάρχουν και οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Δεν είναι παράλογο αυτό που λέει ο παραπάνω σχολιαστής, να μπει ένα προστατευτικό κάγκελο. Σε τελική ανάλυση και στα σπίτια μας δεν έχεουμε κάγκελα στα μπαλκόνια?

Η όλη γυφτιά με τις παράγκες, τις τέντες και τα τοιαύτα, εμπνέει και για γυφτέ συμπεριφορά, ιδίως των παιδιών που, όπως και τα σκυλιά, συμπεριφέρονται όπως τα μάθεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.