Βρέντας: Πολιτικά παιχνίδια πίσω από τα απορρίμματα του δήμου Τρίπολης (video)

Βρέντας: Πολιτικά παιχνίδια πίσω από τα απορρίμματα του δήμου Τρίπολης (video)

Σεπτέμβριος 30, 2014 - 14:37
4 σχόλια

Oι κάτοικοι των χωριών Τζίβα και Θάνα υποστηρίζουν ότι κάτι κρύβεται πίσω από τα απορρίμματα

Μία από κοινού συνέντευξη τύπου θέλησαν να δώσουν οι κάτοικοι των χωριών Τζίβα και Θάνα καθώς ο δήμαρχος Τρίπολης έχει ορίσει ως χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων το Τουρκοδέντρι που όπως αναφέρουν απέχει μόλις λίγα μέτρα από τα σπίτια και τις καλλιέργειες τους.

Ο κ. Βρέντας Παναγιώτης Νευρολόγος κάτοικος Θάνα ( αδερφός του αντιδήμαρχου κ. Βρέντα ) μίλησε για το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων το οποίο γίνεται μέσω αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Eπίσης είπε για τον τρόπο της διαχείρισης των απορριμμάτων τον οποία και ακολουθεί ο δήμος Τρίπολης εδώ και ένα μήνα περίπου και για τους διάφορους σταθμούς μεταφόρτωσης σε ολόκληρο τον δήμο. Σημείωσε ότι ο δήμος Τρίπολης δαπανά για την διαχείριση των απορριμμάτων  1,5 εκατομμύριο ευρώ.  Οι κάτοικοι με αυτή τη συνέντευξη ζήτησαν μια έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί ο μείζον θέμα των απορριμμάτων, αλλά και οι μελλοντικές κινήσεις.

Ο επίσης κάτοικος της περιοχής και δικηγόρος της υπόθεσης κ. Ψιμάρνης τόνισε ότι ο μοναδικός αρμόδιος και υπεύθυνος της κατάστασης η οποία επικρατεί στο δήμο είναι ο δήμαρχος και κάλεσε όλους τους πολίτες σε συμπαράσταση και συμπαράταξη, ώστε να πιέσουν με κάθε τρόπο για να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των απορριμμάτων, καθώς σήμερα «απειλείται» το χωριό τους και αύριο κάποια άλλη περιοχή διπλά από το δικό τους σπίτι.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Τζίβα κ. Σκλήφας Δημήτρης θέλησε να μεταφέρει το αίσθημα απόγνωσης το οποίο διακατέχει τους κατοίκους του Τζίβα καθώς και την αγωνία που υπάρχει για το μέλλον του τόπου τους, που σιγά σιγά όπως μας ενημέρωσε αγγίζει και τις δίπλα κοινότητες. Η λύση η οποία είχε ο δήμαρχος δεν έχει ανακοινωθεί στους κατοίκους και απορούν πως σε 4 μήνες θα διώξει τους τόνους απορριμμάτων από την Τρίπολη. Ακόμα η ανησυχία εντείνεται καθώς υπάρχει φόβος το Τουρκοδέντρι να γίνει μια νέα χωματερή. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σλήφας το χωριό Τζίβα έχει ακόμα στους δρόμους και στα σπίτια απορρίμματα από τις 5 Αυγούστου καθώς δεν έχει φτάσει κάποιο απορριμματοφόρο για κάνει αποκομιδή απορριμμάτων, αλλά κάνουν υπομονή όπως μας ανέφερε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Βρέντας ανέφερε ότι σαφώς και υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια καθώς οι βεβιασμένες σπασμωδικές κινήσεις του δήμου στο θέμα των απορριμμάτων, οδηγεί σε μια τέτοια διαπίστωση.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κάτοικοι Τζίβα Θάνα για τα απορρίμματα


4 Σχόλια

Συγγνώμη, δεν έκλεισε οριστικά το θέμα στο Τουρκοδένδρι? Όλη η πόλη το γνωρίζει εκτός από τους κατοίκους ;;;

Έχουν δίκιο οι κάτοικοι , εφόσον ο κύριος Παυλής έλεγε ότι είχε τη λύση εδώ και δύο χρόνια γιατί δε μας τη λέει τώρα? Τι περιμένει? Να φτάσουν δύο μέτρα βουνο τα σκουπίδια? Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν ή δεν έχει καμία λύση και μας δουλεύει ή η λύση που έχει εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και θέλει να φέρει τον κόσμο σε απόγνωση ώστε να δεχτεί στο τέλος απεγνωσμένα ότι του προτείνει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.