Παυλής : Ζητάω συγγνώμη από τους δημότες

Παυλής : Ζητάω συγγνώμη από τους δημότες

Σεπτέμβριος 22, 2014 - 23:09
20 σχόλια

Άλλοι έχουν όμως την αποκλειστική ευθύνη για το θέμα των απορριμμάτων

Όπως ήταν αναμενόμενο με εντάσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα το βράδυ με το θέμα των απορριμμάτων να μονοπωλεί. Ένα θέμα που ταλανίζει αρκετό καιρό την Τρίπολη.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ βρέθηκαν κάτοικοι του Συνοικισμού Κολοκοτρώνη οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν καθώς ο χώρος που μεταφορτώνονται τις τελευταίες ημέρες τα σκουπίδια είναι δίπλα στο σπίτι τους.

Ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε για το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων το οποίο προκαλεί προβλήματα σε ολόκληρη την πόλη και ρώτησε το δήμαρχο Δημήτρη Παυλή ποιο είναι το σχέδιό του. "Σας παρακαλώ ορίστε κάποιον χώρο, έχετε την έκτακτη ανάγκη προκειμένου να αδειάσει η πόλη από τα απορρίμματα κι εσείς κάνετε τα σκουπίδια βόλτα από εδώ κι από κει."

Η κα Γιαννούλη βρέθηκε κι αυτή στη συνεδρίαση και ρώτησε το δήμαρχο αλλά και τους συμβούλους αν τελικά κοροϊδεύουμε τον κόσμο ή όχι.

Ο κ. Νικολάου μίλησε για το αδιέξοδο που έχει βρεθεί ο δήμος αλλά αναφέρθηκε και σε μεθοδεύσεις. Έκανε έκκληση να μαζευτούν τα σκουπίδια τουλάχιστον από τα σχολεία.

Ο κ. Ταλούμης είπε να αφήσει η δημοτική αρχή τους εγωισμούς και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, ενώ τόνισε ότι είναι όλοι εδώ για να βοηθήσουν. «Καθαρίστε την πόλη με τον τρόπο που υπάρχει στο πρόγραμμα», είπε.

Ο κ. Κούρος ζήτησε να ενημερωθούν για τις λύσεις που θα δοθούν.

Η κα Εικοσιδέκα απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή είπε ότι αυτή έχει δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα και έχει καταντήσει χωματερή την πόλη. Αναφέρθηκε στον αλαζονικό τρόπο που προσπαθούν να λύσουν το θέμα. «Εγώ αποφασίζω και διατάζω, έχετε εμπάθεια», είπε.

Ο κ. Παυλής μίλησε για το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Τόνισε ότι σε λίγες μέρες τα σκουπίδια θα έχουν εξαφανιστεί από την πόλη. Το Τουρκοδέντρι είπε, θα γίνει χώρος μεταφόρτωσης και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Παυλής ανακοίνωσε ότι θα κατατεθούν τέσσερις περιοχές για να αδειοδοτηθούν και να γίνει ολοκληρωμένη διαχείριση. Τέλος ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την καθυστέρηση αλλά τόνισε ότι άλλοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Η κα Δογάνου ζήτησε το λόγο και στη συνέχεια υπήρξε ένταση καθώς το ΔΣ κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην συζητηθεί το θέμα για άλλη μία φορά, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η κα Δογάνου ζητούσε το λόγο και ο πρόεδρος δεν της τον έδινε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις. Για το λόγο αυτό ο κ. Κακλαμάνος διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

πρέπει να είναι το πιο γρήγορο συγνώμη που έχει πει ποτέ δήμαρχος μόλις 22 μέρες από την ανάληψη των καθικόντων του... κατάλαβε και ο ίδιος ότι έκανε ***. τουλάχιστον να βρει λύση.

Δεν θέλουμε την συγγνώμη σας κύριε Παυλή. Να μαζέψετε τα σκουπίδια θέλουμε. Η φράση "τις επόμενες ημέρες" είναι ΚΕΝΗ. Επόμενες είναι οι τρεις ημέρα, επόμενες είναι και οι εξήντα. Αν θέλετε η συγγνώμη σας να έχει κάποιο αντίκρισμα να μας πείτε ΑΚΡΙΒΩΣ σε πόσες ημέρες θα μαζευτούν τα σκουπίδια. π.χ. σε 6-8 ημέρες. Οφείλεται επίσης να μας δώσετε μια πειστική εξήγηση γιατί τα σκουπίδια δεν πάνε στην Αγία Τριάδα. Τα περί νομιμότητας δεν στέκουν. Ξέρετε γιατί; Γιατί φαντάζομαι ΟΥΤΕ η μεταφόρτωση σε δρόμους εντός πόλης είναι νόμιμη. Ούτε σε βενζινάδικα. Επομένως αφού η νομιμότητα έτσι και αλλιώς έχει πάει περίπατο γιατί δεν προστατεύεται την υγεία των πολιτών σας; Για ποιο λόγο να μην μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα δίπλα στα υπνοδωμάτια του σπιτιού μου από την ΜΠΟΧΑ; Από την ΒΡΩΜΑ και την ΔΥΣΩΔΙΑ; Εσείς λέγατε ότι έχετε έτοιμη λύση. Που είναι η έτοιμη λύση; Άρα δεν ήσασταν ειλικρινής ή κάνατε τεράστιο λάθος και δεν είχατε καμία λύση έτοιμη. Αφού βλέπετε ότι έχει δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν ανοίγετε και πάλι την Αγία Τριάδα; Η πόλη βρωμάει, η υγεία των πολιτών κινδυνεύει. Δεν είναι κάτι αστείο. Οφείλετε εξηγήσεις. Ο Σμυρνιώτης βρήκε ένα πρόβλημα και το αντιμετώπισε με μεγάλη καθυστέρηση. Είχε καταλήξει όμως σε μια ενδιάμεση λύση. Αυτή έστω την μέτρια λύση γιατί την αντικαταστήσατε με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ;;; Η απάντηση στο μέτριο είναι το τίποτα;

Απαράδεκτο να μην αφήσει ο Κος Παυλής την κυρία Δογάνου να μη μιλήσει και γενικά ο τρόπος που γίνεται το συμβούλιο θυμίζει χούντα. Απαράδεκτο για μια δημοκρατική παράταξη.

Να βάλετε τα σκουπίδια εκεί που ξέρετε για να καθαρίσει αμέσως η πόλη και τα χωριά. ΄Αντε από κει.

Έχουμε να ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους με ην δημοτική αρχή Παυλή. Οι σύμβουλοί του είναι ***πιόνια , απορώ γιατί τους ψηφίσαμε ? Για διακοσμητικά στο συμβούλιο , που είναι ο Τότσης, ο Τυροβολάς δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στους πολίτες? Ο Δήμος Τρίπολης μετά από χρόνια είναι one man show με τον Παυλή σε ρόλο "αποφασίζουμε και διατάσουμε" Λυπάμαι για την πόλη μου και την κατάντια της

Η θυσία στην οποία υπόκειται ο κ. Κακλαμάνος να πηγαίνουν τα σκουπίδια στο πρατήριό του, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δημόσιους άνδρες, ο αλτρουϊσμός, η μεγαθυμία, να υποφέρει αυτός για να μην υποφέρει η πόλη, αυτά δεν συνηθίζονται. Μπράβο του!!! Αν τον ακολουθήσουν και οι άλλοι της παράταξης του κ. Παυλή, να βάλουν δηλ. στους κήπους τους ή τα χωράφια τους (αυτοί που είναι από χωριά) 10-15 κάδους και να δέχονται τα σκουπίδια, θα λυθεί το πρόβλημα. Ιδού, έτοιμη η λύση, γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν μιμούνται τον Τάσο; (όταν κάποτε υπήρχε πρόταση να πηγαίνουν στον Αχλαδόκαμπο ο Κακλαμάνος αντέδρασε ξεσηκώνοντας και τους κατοίκους στο συνοικισμό ότι θα περνούν 20 φορτηγά την ημέρα μπροστά από το πρατήριό του)! Βλέπετε τώρα πώς θυσιάζεται;

Τί εννοεί με τον όρο ολοκληρωμένη διαχείριση ο κ. Παυλής? Θα προτείνει 4 περιοχές για να κάνει σε 1 από αυτές ολοκληρωμένη διαχείριση? Ποιές διεργασίες θα περιλαμβάνει η ολοκληρωμένη διαχείριση? Γνωρίζει κάποιος γιατί έχω μπερδευτεί με τη χρήση των όρων από τη μεριά του Δημάρχου...?

Ο ορισμός της αοριστολογίας. "Πολύ γρήγορα" λέει. Τι πάει να πει πολύ γρήγορα; Σε πόσες ημέρες μεταφράζεται. "Ολοκληρωμένη διαχείριση". Ποια είναι αυτή, τι σημαίνει; Ζούμε ένδοξες ημέρες από την δεκαετία του '80. Δυστυχώς γυρνάμε σε πολιτικούς παραλογισμούς της δεκαετίας του '80.

Ποιος αλτρουισμός του Κακλαμάνου βρε παπαγαλάκια? Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι,έβαλαν τα σκουπίδια μέσα σε πρατήριο,να πάρουν φωτιά να γίνει καμμια έκρηξη να τρέχουμε.

ο Παυλής και η παρέα του δεν έχουν την κοινή λογική ενός μικρού παιδιού. Ας κρατούσε το προυγούμενο καθεστώς Σμυρνιώτη για τα σκουπίδια και όταν έβρισκε το καλύτερο να το άλλαζε. Εξάλλου κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα ακόμα και οι κάτοικοι του Αγίου Κωνσταντίνου θα έκαναν υπομονή τουλάχιστόν 3 μήνες. Δεν ήταν δυνατόν στη πρώτη Σεπτέμβρη να βρεί νέα λύση. Ο Δημητράκης όμως επειδή τα ξέρει όλα είπε θα λύση το πρόβλημα των σκουπιδιών σε 48 ώρες. Συμπέρασμα αντικειμενικό, οι άνθρωποι που διοικούν είναι άσχετοι και επικίνδυνοι.Δεν μου κάνει όμως εντύπωση ο Δημήτρης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μ,ια ομάδα 30 ατόμων θα διαχειριστεί μια πόλη ;

Με μια συγνώμη για τους τύπους δεν λύνεται το πρόβλημα που έχεις δημιουργήσει εσύ και μόνο εσυ Δημητράκη σε μια πόλη 30000 κατοίκων. Η εμμονή σου να μην πας τα σκουπίδια στην Αγία Τριάδα όπως βρήκες απο τον Σμυρνιώτη μας έχει στοιχίσεις ως ώρας 23000 ευρώ και τόνοι σκουπιδιών έξω απο τις πόρτες μας . Είσαι ***

Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Ι...... Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Ι........Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Ι Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Ι...... Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Ι........Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Ι

Για 4 χωματερές θα πάρει λέει αδειοδότηση ο κ. Συγνώμηπουσαςτ'ακούμπισα. Και επειδή αμφιβάλω ότι αναφέρεται στις 4 πλατείες του κέντρου της πόλης... ας ετοιμαστούμε εμείς των λοιπών δημοτικών διαμερισμάτων γιατί έρχεται η ανάπτυξη!!

Θέλω να πιστεύω ότι με το χαρακτηρισμό «δημοκρατική παράταξη» δεν αναφέρεσαι στο ΠΑΣΟΚ, για τί διαφορετικά θα κόψω τις φλέβες μου και το κρίμα θα πέσει πάνω σου...

Δεν δεχόμαστε καμία συγγνώμη σου. Δεν μας σέβεσαι. Θέτεις σε κίνδυνο την υγεία μας. Είσαι επικίνδυνος. Να αδειάσετε άμεσα όλοι σας οικειοθελώς τις θέσεις που σας τοποθετήσαμε, διαφορετικά θα έρθουμε εμείς να σας πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές. ***ΗΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

Έχω απορίες.... Γιατί γεμίσαμε με σκουπίδια αμέσως μόλις ανέλαβε ο Παυλής; Τι μεθοδεύει τόσο βιαστικά; Οι ψηφοφόροι του πώς αισθάνονται μπροστά στην αλαζονεία που επιδεικνύει τόσο άμεσα και στην αδιαφορία για τους δημότες του; Εγώ, ως δημότης με παιδιά που ζουν και αναπνέουν σε συνθήκες χωματερής πως μπορώ να αντιδράσω ;

Με το να γράφουμε στο πορταλ δεν λύνεται το πρόβλημά μας. Άγνωστο για πόσο διάστημα ακόμη θα είμαστε μέσα στα σκουπίδια. Τη βρώμα και τη δυσοσμία δεν την πατάμε και την εισπέουμε μόνο όταν βρισκόμαστε στους δρόμους, την έχουμε μεταφέρει και μέσα στα σπίτια μας. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Προτείνω να πάρουμε όλοι μας από μια βρεγμένη σανίδα και να πάμε να τους βρούμε.

Δεν μπορώ να προεξοφλήσω την έκβαση της (δια)μάχης που έχουμε με τη δημοτική αρχή για να εμποδίσουμε την ίδρυση σταθμού μεταφόρτωσης στο Τουρκοδέντρι. Ξέρω ότι έχουμε χάσει τη μάχη των σκουπιδιών, όχι μόνο εμείς, οι κάτοικοι Θάνα και Τζίβα ή όποιοι άλλοι περιμένουν στη σειρά, αλλά όλοι οι Τριπολιτσιώτες και Αρκάδες, στο επίπεδο της αξιοπρέπειας και της λογικής από τη στιγμή που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται κρύβοντας τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και ότι τα διάφορα συμφέροντα μάς χρησιμοποιούν σαν μοχλούς πίεσης για τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια. Οι δημοτικές αρχές, πρώην και νυν, μόνο το κοινό συμφέρον δεν εξυπηρετούν, στο πάλκο δίνουν παράσταση και στα παρασκήνια προωθούν ***, είναι γνωστό. Εμείς γιατί συμμετέχουμε; Τι συλλογικό κέρδος έχουμε;

Η λέξη *** κάνει τζιζ; Μα δεν είναι βρισιά, δεν είναι συκοφαντία, απλές μπίζνες είναι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.