Κάτω από δρακόντεια μέτρα και με δεκάδες προσαγωγές το μνημόσυνο στην Πηγάδα (photos+video)

Κάτω από δρακόντεια μέτρα και με δεκάδες προσαγωγές το μνημόσυνο στην Πηγάδα (photos+video)

Σεπτέμβριος 21, 2014 - 22:11
3 σχόλια

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας διεξήχθη σήμερα το πρωί στην Πηγάδα του Μελιγαλά το μνημόσυνο των θυμάτων του Σεπτέμβρη του 1944.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με 7 διμοιρίες ματ καθώς καθώς και ομάδες της ΟΠΚΕ αλλά και μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ απο νωρίς είχαν αποκλείσει όλες τις εισόδους του Μελιγαλά με σκοπό να αποφευχθούν τα περυσινά έκτροπα όπου προπηλακίστηκαν ακόμα και συγγενείς των νεκρών . Πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους επιχε'ιρησαν  να προσεγγίσουν το σημείο ενώ απαγόρευσαν την είσοδο σε όσους φόραγαν μπλούζες με διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Γύρω στα 300 άτομα με μπλούζες και σημαίες της Χρυσής Αυγής  δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στο χώρο της Πηγάδας. Μεταξύ αυτών ήταν και η κόρη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ουρανία Μιχαλολιάκου. .Η Αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης κατοχής ασυρμάτων  ενώ τρία άτομα για απείθεια. Και οι εφτά αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά  με απόφαση του εισαγγελέα της Καλαμάτας.

Μικρής έντασης και κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων της Αστυνομίας.

Η τελετή διεξήχθη σε απόλυτη ηρεμία. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος , η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη καθώς και συγγενείς των θυμάτων. Παρών στο μνημόσυνο ήταν και ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός καθώς και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ομιλίες εκφώνησαν εκ μέρους του συλλόγου των θυμάτων, ο πρόεδρος Χρήστος Μπένος , ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Νικόλαος Κουτρουμπής απόστρατος της Χωροφυλακής ο οποίος αποδοκιμάστηκε από το πλήθος όταν τόνισε ότι κάποιοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τους νεκρούς του Μελιγαλά. Αφού τελείωσε η τελετή ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός πήρε το μικρόφωνο και κατήγγειλε τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας ενώ μίλησε για Χούντα της συγκυβέρνησης ενώ στη συνέχεια ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καλώντας παράλληλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ετοιμαστούν για την τελική μάχη. 

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο tharrosnews.gr
 

Ειδήσεις: 
Video: 

Επεισόδια Μελιγαλά


3 Σχόλια

Δυστυχώς μαζί με τους συνεργάτες των γερμανών σφάχτηκαν και αθώοι. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί από το ΚΚΕ και να προχωρήσουμε επιτέλους με το εμφυλιακό κλίμα ΧΑ και ΚΚΕ

Ποιο εμφυλιακό κλίμα ΧΑ και ΚΚΕ; Το ΚΚΕ είναι το πιο νομιμόφρον κομματικό σχήμα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, το μόνο που κανείς δεν φοβάται, οι θεούσες της πολιτικής που δέχονται τους επαίνους του "Αδώνιδος", άλλοθι ιστορικής αξίας για πολλούς ακροδεξιούς. Το τι είναι τα χρυσαύγουλα το ξέρουμε, οι περισσότεροι έλληνες μέσω της ειδησεογραφίας, λίγοι άτυχοι γνωρίζουν τον κίνδυνο που αποτελούν (τα χρυσαύγουλε) από πρώτο χέρι, καθώς και αναρίθμητοι μετανάστες από χώρες εκτός Ευρώπης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.