Νέοι βανδαλισμοί – Έσπασαν μνημείο στην πλατεία Άρεως

Νέοι βανδαλισμοί – Έσπασαν μνημείο στην πλατεία Άρεως

Σεπτέμβριος 21, 2014 - 12:15
9 σχόλια

Το άγαλμα της Μητέρας καταστράφηκε 

Μία ακόμη αδικαιολόγητη πράξη έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στην Τρίπολη. Άγνωστοι έσπασαν το Μνημείο της μητέρας στη πλατεία Άρεως, το οποίο βρισκόταν πλησίον του εστιατορίου Grand chalet.

Συνεργείο του δήμου Τρίπολης και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κακλαμάνος βρέθηκαν στο σημείο και μάζεψε τα σπασμένα κομμάτια από την πλατεία.

Οι βανδαλισμοί δείχνουν να συνεχίζονται καταστρέφοντας μνημεία και κτίρια τα οποία χαρακτηρίζουν την Τρίπολη. Να υπενθυμίσουμε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου άγνωστοι κατέστρεψαν με μαρκαδόρο την πρόσοψη του Μαλλιαροπουλείου θεάτρου.

Ας ελπίσουμε αυτές οι πράξεις απόγνωσης να σταματήσουν εδώ και να μην χαθεί άλλο ένα κομμάτι της ιστορίας μας.

To δελτίο τύπου του δήμου αναφέρει

Σήμερα, 21-9-2014, άγνωστοι προκάλεσαν ζημιά στο Άγαλμα της Μητέρας που βρίσκεται στην Πλατεία Άρεως, (στην είσοδο του Grant Chalet) στην Τρίπολη, με σκοπό την κλοπή του.

 Συγκεκριμένα, υπέπεσε στην αντίληψη των καταστηματαρχών ότι το άγαλμα είναι πεσμένο στο έδαφος.

 Αμέσως επενέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος και αφού κάλεσε την αστυνομία, έχοντας και ένα συνεργείο που εργαζόταν σε κοντινή απόσταση, το μετέφεραν σε ασφαλή μέρος.

Ο Δήμος κινήθηκε νομικά και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για κλοπή και φθορά.

 Είναι λυπηρό και ανησυχητικό το φαινόμενο αυτό. Να σπιλώνονται και να καταστρέφονται μνημεία, ιστορικά κτίρια και ότι έχει σχέση με την ιστορία μας, τη διαδρομή μας, την πορεία μας γενικότερα.

Ανάστατη η κοινή γνώμη

Η οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως, συγκλονίστηκε από τον

απεχθή βανδαλισμό του αγάλματος της «Μάνας», που έγινε ξημερώματα – προφανώς – Κυριακής, στην πλατεία Άρεως.

Ενημερωθήκαμε από τον φίλο του ΛΕΤ, κ. Δημήτριο Κεκετσίδη, ο οποίος και μερίμνησε να ειδοποιηθεί ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δ. Παυλής, ενώ και η Αστυνομία κατέγραψε το συμβάν.

Με ενέργειες και την εντολή του Δημάρχου, άμεσα, το άγαλμα μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Δήμου, και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αποκατάστασή του.

Λυπούμεθα για το γεγονός.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Τρίπολης και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Κακλαμάνο για την ευαισθησία τους να κινητοποιηθούν άμεσα.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος του ΛΕΤ

Άννα Αναγνώστου

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

"Είναι λυπηρό και ανησυχητικό το φαινόμενο" ότι αναλάβατε εσείς την εξουσία κύριε Κακλαμάνο μαζί με τον Μήτσιο τον Παυλή. Εδώ και 20 ημέρες η πόλη ζει ένα χάος, με σκουπίδια, βανδαλισμούς, κολωνάκια, δικαστήρια με κατοίκους, δυσοσμία σε όλη την πόλη, κλειστά δημοτικά πάρκιν, κυκλοφοριακό κομφούζιο, ποντίκια στους δρόμους και πολλά άλλα. Δεν φταίει κανείς άλλος, αλλά εγώ που σας ψήφισα. Με τα ψέματά σας εξαπατήσατε εμένα και όλη την πόλη.

Μια πόλη που είχε αφήσει για 3,5 χρονια ο δήμαρχος σου γατακι!!! Οποιος ψήφισε τον Δημήτρη τον Παυλη ξέρει γιατί τον ψήφισε και έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν!!!

δεν ειναι παραξενο δηλαδη που ολα γινονται μαζεμενα? τοσο δυσκολο ειναι να παραδεχθει κανεις την ηττα του και να αποχωρησει με αξιοπρεπεια?

Το σχόλιο που έγραψε ο ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) στις Κυρ, 21/09/2014 - 14:59 είναι τόσο χοντρό που ο πρώην δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να προσφύγει στον εισαγγελέα και να ζητήσει τη δίωξή του.

Προφανώς ο ανώνυμος Κυρ. 21/09/2014-14:59 βλέπει φαντάσματα και εκστασιασμένος από τις αλλεπάλληλες ...επιτυχίες του Δημάρχου μας αποδίδει στις υπερφυσικές - καταστροφικές ικανότητες του πρώην Δήμαρχο κάθε γεγονός που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο Δήμο . Υ.Γ. Να προσληφθεί άμεσα ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου με ειδικότητα ψυ***

Να υποθέσουμε ότι οι δράστες ανήκουν στη συμπαθή ομάδα των Ρομά και ότι ήθελαν να ρευστοποιήσουν το χαλκό του αγάλματος;

Δηλαδή μας λες ότι ο Σμυρνιώτης έγραψε με σπρέι στο Μαλλιαροπούλειο; Πόσο αξιοπρεπές είναι αυτό που γράφεις; Μήπως ο Σμυρνιώτης φταίει και για τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μυρίζουν περισσότερο; Τα κολωνάκια τα ξεβίδωσες ή ακόμα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.