Επίσκεψη Μασλόφ με προοπτικές για εξαγωγή Αρκαδικών προϊόντων (video)

Επίσκεψη Μασλόφ με προοπτικές για εξαγωγή Αρκαδικών προϊόντων (video)

Σεπτέμβριος 19, 2014 - 21:12
3 σχόλια

Στην Αρκαδία βρέθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 ο νέος Ρώσος Πρέσβης Αντρέι Μιχαήλοβιτσς Μασλόφ. Ο νέος πρέσβης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Διδασκάλου , τον Γενικό Γραμματέα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  κ. Παναγιωτόπουλο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκα.

Ξεναγήθηκε στο οινοποιείο Τρουπή και στο Μεγάλο Καφενείο στην Τρίπολη, μένοντας εντυπωσιασμένος από το κρασί, τα τοπικά προϊόντα και τον ελληνικό καφέ στη χόβολη. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Διδασκάλου μιλώντας στην κάμερα του Arcadia Portal τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του που ο πρέσβης θέλησε να ξεκινήσει την περιοδεία του στην Ελλάδα από την Πελοπόννησο. Μίλησε για τις καλές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τη Ρωσία, τους ιστορικούς δεσμούς και την πολύ καλή φιλία. Ο κ. Διδασκάλου αναφέρθηκε και στο ρωσικό εμπάργκο, το οποίο πιστεύει ότι είναι προσωρινό και άμεσα θα είναι στην ευχάριστη θέση να ξανά συνεχίσουν την συνεργασία που είχαν στο παρελθόν.

Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία να προτείνει στον πρέσβη να έρθει στην Αρκαδία και να δοκιμάσει το κρασί, το οποίο μαζί με το λάδι βρίσκεται εκτός εμπάργκο. Ήταν ευκαιρία να δείξουμε τι παράγει ο τόπος μας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σαν Αρκάς ήθελε πάρα πολύ να βρεθεί ο πρέσβης στην Αρκαδία γιατί έτσι δημιουργούνται σταθεροί δεσμοί, οι οποίοι εξελίσσονται, φέρνουν θέσεις εργασίας και θα επιτρέψουν στη νέα γενιά να ζήσει στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Επίσης, τόνισε ότι προωθώντας  το λάδι και το κρασί, που είναι εκτός εμπάργκο, βοηθούν τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να υποδέχονται τον πρέσβη της Ρωσίας. Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική αλλά το  Επιμελητήριο Αρκαδίας προσδοκά και σε εμπορικές συναλλαγές . Ο κ. Μπουντρούκας τόνισε ότι γνωρίζουν πως έχουμε μικρές παραγωγικές επιχειρήσεις αλλά από την άλλη έχουμε  υψηλής ποιότητας προϊόντα. Θεωρεί ότι επειδή είμαστε ομόδοξοι με τους Ρώσους μπορούμε να έχουμε πολλές συνεργασίες στο μέλλον.

Ο Ρώσος πρέσβης δεσμεύτηκε να συναντηθεί μαζί με τον εμπορικό του ακόλουθο με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για συζήτηση εξαγωγών των αρκαδικών προϊόντων στη Ρωσία.

Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην κάμερα του Arcadia Portal.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη Πρέσβη Ρωσίας Τρίπολη


3 Σχόλια

βλεπω τρεξανε ολα τα ασχετα κορακια της δημαρχειας και της περιφερειας να εποφεληθουν απο την επισκεψη του ρωσου πρεσβη στην Τριπολη και να μηλησουν για τις προοπτικες αναπτυξης εμπορικων και πολιτιστικων σχεσεων μεταξυ μας ,Πριν λιγο καιρο οι ιδιοι ανθρωποι λοιδωρουσαν τον Σμυρνιωτη για την εξυπνη κινηση του με το ταξιδι στην Αγια Πετρουπολη που εκανε γνωστο το δημο μας στη ρωσια και επεδειξε τα τοπικα μας προιοντα και την πολιτιστικη μας κουλτουρα πριν οι ρωσοι δεν ηξεραν που βρισκετε η Τριπολη στο χαρτι μετα την οργανωμενη επισκεψη Σμυρνιωτη γιναμε μια απο τις πρωτες πολεις που επισκεφτηκε ο ρωσος πρεσβης .Τωρα δρεπει τους καρπους ο Παυλης και κοκορευεται ξεχναει ποση λασπη ειχε ριξει στον Σμυρνιωτη για αυτο το θεμα. Ας ειναι ελπιζω να φανει αξιος των περιστασεων και να εκμεταλευτει σωστα και προς οφελος των πολιτων το δρομο που του ανοιξε ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ και οχι προς ιδιον οφελος.

αρε Γιαννη ποσο δικιο ειχες αλλα ειμασταν τυφλοι και δεν βλεπαμε,καθε μερα που περναει καταλαβαινουμε την αξια σου και ποσο μπροστα ησουν απο ολους εμας.

Ο Παυλης δεν φώναζε για την ρωσική συνεργασία αλλά για την σπατάλη που έκανε ο Σμυρνιωτης πηγαίνοντας με το παρεακι και τις οικογένειες τους εκει με χρήμα των δημοτών!!! Αυτο είχε πει τότε ο Παυλης ΑΛΛΑ και οι άλλες παρατάξεις του δημου!!!ok?????? παπαπαπαπαπαγαλακια....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.