Χωρίς κενά τα σχολεία της Αρκαδίας

Χωρίς κενά τα σχολεία της Αρκαδίας

Σεπτέμβριος 19, 2014 - 12:54
3 σχόλια

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν, καλύφθηκαν τα κενά των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αρκαδία. Πλέον δεν υπάρχει κανένα κενό και έτσι η σχολική χρονιά που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να δυνεχιστεί χώρις προβλήματα.

Η κατάσταση με τις κενές θέσεις των εκπαιδευτικών που είχε δημιουργηθεί μετά από συνταξιοδοτήσεις αρκετών ήταν δύσκολη, και δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή εκπαιδευτική σχολική χρονιά. Ο  Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ Πέτρος Μισθός στη συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με όλους του διευθυντές όλων των σχολείων είχε εγγυηθεί ότι το θέμα το οποίο απασχολούσε τους εκπαιδευτικούς με τις κενές θέσεις προσωπικού στα σχολεία θα λυνόταν στις επόμενες ημέρες, όπως και έγινε.

Σε επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr με το διευθυντή του Μουσικού σχολείου Τρίπολης κ. Μπιστόλα ενημερώθηκε ότι τα μαθήματα στο μουσικό σχολειό πραγματοποιούνται κανονικά με μικρές ελλείψεις καθηγητών στα μαθήματα μουσικών ειδικοτήτων, τα οποία και θα καλυφθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Επίσης ένα μικρό πρόβλημα υπάρχει και με Μαθηματικό το οποίο και θα καλυφθεί τις επόμενες μέρες.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Μη λέτε χαζά. Το μουσικό σχολείο είναι εκτός Αρκαδίας δηλαδή ή δεν έχει κενά;

Μη λέτε ψευδή πράγματα αν δεν έχετε πλήρη εικόνα. Για παράδειγμα η κόρη μου -στο 4ο δημοτικό- δεν έχει καθηγήτρια γερμανικών και αναγκάζεται να παρακολουθήσει γαλλικά.Ευχαριστώ.

Όλα τα δημοτικά έχουν κενά. Εάν εννοείτε πως είναι γεμάτα από δασκάλους, τότε ναι. Έχετε δίκιο. Ειδικότητες όμως δεν έχουν. Θα πάρει από Δευτέρα. Και μόνο στα ΕΑΠ σχολεία. Τα άλλα σχολεία του κρατικού προυπολογισμού δεν έχουν ειδικότητες. Άρα μιλάμε για σχολεία 2 ταχυτήτων. Δεν διορίζει πλέον γιατί έχει καλυφθεί από το ΕΣΠΑ. Μακάκες είναι να πληρώνουνε και να διορίζουνε αφού υπάρχει το ΕΣΠΑ; Έτσι κάθε χρόνο θα διορίζει αναπληρωτές, οι οποίοι θα πάνε αργότερα στα σχολεία, και εκεί βέβαια θα αντιμετωπίσουν μια παγιωμένη κατάσταση των μονίμων, που λέει πως όλοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις ( πχ. εφημερίες) αλλά όχι τα ίδια δικαιώματα ( πχ. να πληρώνονται το καλοκαίρι). Έχει δίκιο ο προλαλήσαντας. Αλλά τί περιμένετε από τους δασκάλους, που το μόνο που τους νοιάζει είναι ο ψεύτικος συνδικαλισμός και το αραλίκι. Υπάρχουν και δάσκαλοι που δουλεύουν πραγματικά. Και δουλεύουν πιο πολύ από κάθε άλλον στο δημόσιο. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που απλά υπάρχουν στο σχολείο. Είναι τα σύγχρονα φαντάσματα του παρελθόντος που το μόνο που κάνουν είναι να φεύγουν στα κενά να...μαγειρεψουν, να πάνε τη μάνα νοσοκομείο...να πάνε για κανά καφέ....Η καινούριες και καινοτόμες μέθοδοι, από επιστήμονες νέους με νέες ιδέες και όραμα για την εκπαίδευση και εφαρμογές τεχνολογίας στην τάξη, αντιμετωπίζονται με κυνισμό και αδιαφορία από τους μόνιμους της καθεστηκυίας τάξης. Ενίοτε και με σαρκασμό. Γιαυτό κύριε εσείς που η κόρη σας δεν κάνει Γερμανικά στο σχολείο, μην αγχώνεστε. Αρκεί που κάνει Θρησκευτικά και θα μάθει το κύριε ελέησον απέξω. Έτσι θα σώσει τη ψυχή της , αλλά τη μόρφωσή της θα την αναλάβουν φροντιστήρια, με αμοιβή. Αυτή είναι η παιδεία που εσείς φτιάξατε για την κόρη σας. Να την χαίρεστε. Αλλά κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Ποιός θα είναι αυτός; Όποιος απεργεί του κόβουν 50 ευρώ. Ούτε στο εργοστάσιο της Γερμανίας τη δεκαετία του 60 δεν θα σου έκοβαν τόσα. Το σχολείο φτιάχνει ανθρώπους και επιστήμονες υποτίθεται κατά τα άλλα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.