Η Τρίπολη αλλάζει σελίδα - Το αεροδρόμιο πόλος ανάπτυξης της Πελοποννήσου (photos)

Η Τρίπολη αλλάζει σελίδα - Το αεροδρόμιο πόλος ανάπτυξης της Πελοποννήσου (photos)

Σεπτέμβριος 16, 2014 - 11:41
8 σχόλια

Πέτρος Τατούλης: «Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα δημιουργήσει έναν σημαντικό πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και την Αττική»

Μία μεγάλη μέρα ξημέρωσε την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα για την Αρκαδική πρωτεύουσα, την Τρίπολη καθώς λίγα λεπτά πριν υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως, το οποίο από στρατιωτικό θα μετατραπεί και σε πολιτικό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνυπέγραψαν κοινή απόφαση για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και  Πολιτικής Αεροπορίας.

Μία τέτοια αναβάθμιση του αεροδρομίου αδιαμφισβήτητα θα φέρει τουριστική ανάπτυξη και κατ΄ επέκταση οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την Αρκαδία στις επιχειρήσεις και στους ανθρώπους της.Μετά την απόφαση αυτή του υπουργείου Άμυνας θα επιτρέπεται η διπλή χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βρέθηκε στην Αθήνα, καθώς θέλησε να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, αφού το αεροδρόμιο Τρίπολης είναι ένα από τα έργα για τα οποία έχει δώσει τη δική του προσωπική μάχη. Όσες προσπάθειες έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε πολιτικό δεν έχουν καταστεί αρκετές για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Τατούλης πάντα πίστευε πολύ στο πολιτικό αεροδρόμιο Τρίπολης το οποίο  θα αποτελέσει σταθμό για αερομεταφορά προϊόντων και σταθμό για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Ο περιφερειάρχης έχει δείξει ότι το πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης πρόκειται για μία βασική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η Περιφέρεια απαρέκλητα προχωρά στο δρόμο που έχει θα χαράξει στον τομέα των εναέριων συγκοινωνιών και μεταφορών , δηλαδή την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. Επιδίωξη του έργου αυτού, δεν είναι μόνο η προσέλκυση low-cost αεροπορικών εταιρειών, αλλά και η σταδιακή μετατροπή του αεροδρομίου σε εμπορευματικό κόμβο για πτήσεις cargo. Επίσης, στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων τουριστών προς τις περιοχές της Πελοποννήσου και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τώρα μετά τις υπογραφές θα γίνει παραχώρηση του αεροδρομίου στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία θα προκηρύξει άμεσα διεθνή διαγωνισμό με το χρηματοδοτικό εργαλείο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, με στόχο την προσέλκυση διεθνούς επενδυτή.

Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας:

Πέτρος Τατούλης: «Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα δημιουργήσει έναν σημαντικό πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και την Αττική»

 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα»

«Στην περιφέρεια Πελοποννήσου συντελείται ένα θαύμα» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από κοινού με τον ΥΕΘΑ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και για πολιτική χρήση, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό μας, και τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, υποδεχόμαστε με χαρά την εξέλιξη αυτή που ήλθε ως επιστέγασμα των μεθοδευμένων πρωτοβουλιών μας της τελευταίας τριετίας. Άλλο ένα έργο- σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει τον δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας. Έχω ήδη πει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics. Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων. Έχω δεσμευτεί προσωπικά στους πολίτες ότι μέσα από μια συλλογικότητα που υπηρετεί αποκλειστικά την ωφέλεια του τόπου μας, στην Πελοπόννησο θα βγούμε και πάλι από το τούνελ της κρίσης. Με τον ρεαλιστικό σχεδιασμό μας, με την εργατικότητα μας και με τον υπαρκτό πατριωτισμό που διακρίνει την πολιτική μας πορεία».

Φωτογραφίες (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)


8 Σχόλια

Ο ΠΑΥΛΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ? Α,ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.

ο Παυλής ποζάρει σαν κλαρινογαμπρός από τη μία και από την άλλη ήθελε να πάει τα σκουπίδια κοντά στον Αγιο Κων/νο. Με ωραίο τρόπο υποστηριζει το αεροδρόμιο. Τρομάρα του , μόνο για φωτογραφίες είναι.

Τώρα θα έρχονται από όλη την Ευρώπη να παιρνουν μυρωδιά από τα σκουπίδια που κοσμούν την πόλη μας

Ο Παυλης ειναι εκει γιατι οι πολιτες της Τριπολης τον εξελεξαν για δημαρχο τους! Οπως ειχαν εκλεξει και αλλους πριν και θα εκλεξουν και αλλους μετα απο αυτον!

Aπό τις πιο ευχάριστες ειδήσεις που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό !!! Το περιμέναμε χρόνια!!! Ανυπομονούμε να μάθουμε για τις πτήσεις και να χαρούμε στ' αλήθεια ένα έργο ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Είδηση είδηση άρχισε τα έργα ο Παυλής . ΔΕΝ θα πάει τα σκουπίδια στον Άγιο Κωνσταντίνο γιατί γαμώτο θα γίνει το αεροδρόμιο. Γκαντεμιά ...... φτούσου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.