Στο χωριό Τζίβα το οικόπεδο που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια

Στο χωριό Τζίβα το οικόπεδο που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια

Σεπτέμβριος 11, 2014 - 20:26
48 σχόλια

Διαβάστε τι αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στη διαύγεια του Δήμου Τρίπολης ως χώρος λειτουργίας προσωρινής μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων ορίζεται το δημοτικό χώρο – αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Τοπικής Κοινότητας Τζίβα του Δήμου Τρίπολης και ειδικότερα στη θέση «Τουρκοδέντρι», μεταξύ Τζίβα και Θάνα.

Επιτέλους δίνεται μία προσωρινή λύση, μέχρι να δοθεί η τελική, σε αυτό το θέμα που ταλανίζει το Δήμο και ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν και εκεί αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

Η απόφαση αναφέρει:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Την 17206/1873/14-03-2013 (ΦΕΚ 597Β΄/14.03.2013) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών – Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας και Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου».
2. Τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.ζ του Ν.3463/08.06.2006 (ΦΕΚ114Α΄/08.06.2006): «Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» σύμφωνα με τις οποίες οι αρμοδιότητες των Δήμων αφορούν κυρίως τους τομείς:
«ζ. Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο περιλαμβάνεται ιδίως:
1.«Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά τους όρια» καθώς και
3.«Η διάθεση και ο συντονισμός δράσης τους απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση καταστροφών της περιφέρειάς τους.»
3. Την 129/2013 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής με θέμα: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ με θέμα: «Διάθεση των αστικών στερών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας και Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου»»
(ΑΔΑ:ΒΕΔ8ΟΡ05-ΚΨ7).
4. Την με αριθ. 100/27-03-2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με Θέμα: «Έγκριση όρων – Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΕΔΣΝΑ – Δήμου Τρίπολης για τη διάθεση στις εγκαταστάσεις ΧΥΤΑ Φυλής των αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Τρίπολης- και αναμόρφωση προϋπολογισμού» (ΑΔΑ:ΒΕ26ΩΗΡ-ΡΤΚ).
5. Την μη ύπαρξη αδειοδοτημένου Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης υλοποίησης του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Α.Π. 5145/2-12-2010- ΑΔΑ 4ΙΦΘΙΑΡ-Φ), της 1/2010 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων ( ΑΔΑ 4ΙΦΣ6ΔΛ-Χ) και των συνημμένων χρονοδιαγραμμάτων τους.
6. Τη με αρ. 26001/9147/11-4-2013 Απόφαση του κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί «Κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης».
7. Τις με αριθμ. 70616/23408/11-10-2013 και 1627/10-4-2014 αποφάσεις του κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί «Παράτασης της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης»
8. Την ανάγκη ορισμού χώρου όπου θα γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων και η μεταφορά τους στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Ορίζουμε ως χώρο λειτουργίας προσωρινής μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης και από τις συμβεβλημένες με το Δήμο Τρίπολης επιχειρήσεις αποκομιδής αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.) στα κοντέινερς ή στα νόμιμα μεταφορικά μέσα για τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, το δημοτικό χώρο – αγροτεμάχιο
ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Τοπικής Κοινότητας Τζίβα του Δήμου Τρίπολης και ειδικότερα στη θέση «Τουρκοδέντρι» έκτασης 8.857,07 τ.μ.

Αφού συντάχθηκε , υπογράφεται

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΥΛΗΣ

Ειδήσεις: 
Συνημμένα αρχεία: 

48 Σχόλια

Καλά, καλά...Ετοιμαστείτε...Έρχεται φουρτουνιασμένη η Δογάνου! Δεν θα σας ξεπλένει ούτε ο Γάγγης ποταμός!

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο αλλά κυρίως στους αντιδημάρχους Βόσνο και Τυροβολά που ο πρώτος έδιωξε τα σκουπίδια από το Τζίβα και τα ξαναπάει στο Τζίβα και ο δεύτερος το φέρνει στα 600 μέτρα από το Θάνα.

Δημήτρης Τυροβολάς: Ο άνθρωπος που ως αντιδήμαρχος αναβαθμίζει το Θάνα !

Μέσα σε οικισμό, κοντά σε σπίτια σκουπίδια? Ειστε σοβαροί? Τουλάχιστον στην Αγία Τριάδα είναι το νεκροταφείο, δεν είναι σπίτια κοντά? Θα μας τρελάνετε?

Επιτέλους βρήκαμε την μεγάλη λύση η καινούργια χωματερή θα γίνει στο Τζίβα και κανείς δεν πήρε χαμπάρι, εχθές τι βλακείες έλεγε στους κατοίκους των άλλων χωριών, τους κατοίκους του τζίβα και του Θάνα τους ενημέρωσε κανείς?

πωπωπω τους την έφερε για τα καλά... αλλού πήγε και ενημέρωνε και σε άλλους τα πήγε!!! ξεκινάει μάχη

Συγχαρητήρια στον Τυροβολά που φέρνει τα σκουπίδια στο Θανα Α ξέχασα και στον Καραλή που κατάγεται απο του Θανα Για ξανά περάστε απο το χωριό

αμα έχεις λύσεις.. είδες τι μπορείς να κάνεις . Για ψαχτείτε μπορεί να έχει βγει καμία απόφαση και για καμια άλλη μεριά

Όλοι οι Θανιωτες και οι Τεγεατες αύριο στο δημοτικό συμβούλιο να προστατεψουμε τσ παιδιά μας

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΔΩΣΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝΕ........ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!!

Ο ΒΟΣΝΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ !! Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΜΑΥΡΗΚΙ ???? ΞΕΡΕΙΣ .............. ΒΑΘΥΡΕΜΑ-ΤΣΟΥΚΑ-ΛΕΧΡΟΥ!!! ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΥΡΗΚΙ ΠΗΡΕΣ ΚΟΥΚΙΑ ΦΑΤΟΥΣ !!!! ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!

Δήμαρχε βρήκες τελικά την λύση.Διώξαμε την πληγή του καταυλισμού των Τσιγγάνων τώρα θα μας φέρεις στην πόρτα μας τα σκουπίδια.Άρχισες άσχημα και θα το χρεωθείς προσωπικά.Καλή αρχή.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ!!!!

Πολύ ωραία θέση. Να περνάει και ο Σταμάτης ο Μέλλος (dimotiko dafari) όταν πηγαίνει στο Περπατάρη να παίρνει μυρωδιά και έμπνευση για τα διθυραμβικά του άρθρα για το Μεγάλο μας Δήμαρχο!!! Υ.Γ. Και ο Κοτσιδάκιας αν δεν κάνω λάθος από του Θάνα δεν είναι;

Προσωρινή λύση μέχρι να ετοιμαστεί το εργοστάσιο Φούχτελ-Μπόμπολα.

Ο Τζιούμης είναι αντιπολιτευση αν θέλατε την άποψη του να τον ψηφίζατεγια δήμαρχο Δεν θα απολογηθεί ο Τζιούμης για τον Παυλήκαι τον Σμυρνιωτη. Οκ παπαγαλάκια

έχεις απόλυτο δίκιο φίλε... αν και ξέμπαργκος, γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Μήτσος είναι μεγάλος Στρατηγός σε κάτι τέτοια ή τέτοιους...

Και η ευτραφής αποτυχημένη κυρία αφού έφαγε το εκλογικό της παγωτό τώρα κάνει την πάπια ενώ για τον ίδιο λόγο της έφταιγε ο Σμυρνιώτης...Ε βέβαια τι να πει?Αφού είναι συνεταιράκια και μάλιστα η υποβολέας του ψηλού και άχαρου..

Εχει ευθύνη και ο κος Τζιούμης γιατι ουσιαστικά υποστηρίζοντας ανοικτά τον Παυλή , σημαίνει ότι στηρίζει την πολιτική του και τη στρατηγική του. Και ας μη ξεχνάμε ότι όταν οι δεματοποιητές ήταν να μπουν κοντά στο χωριό του είχε βγει στα κάγκελα. Τώρα τι κάνει? Η είναι μακριά νομίζει από το χωριό του. Με ένα αεράκι θα φθάνει η μυρωδιά στην αυλή του. Η δεν τον νοιάζει γιατί αυτός θα μένει στη σπιταρόνα του στην Τρίπολη.

Τελικά ο κύριος Παυλής δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι είναι δήμαρχος. Χθες έπαιζε θέατρο με τους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου και σήμερα με τους ΄Θανιώτες. Τι άλλο θα κάνει αυτός ο άνθρωπος ακόμα? Πιστεύει ότι επειδή έχει ένα blog που το χαιδεύει τα αυτιά θα μπορεί να κάνει ότι θέλει?

Καλησπεριζω ολη την "κομπανία" των δημαρχο-αντιδημάρχων, καμπουρηδων & μη και λοιπών παρατρεχάμενων και ****! Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος... αλλά μου είπε ενα πουλάκι οτι υπάρχει ένας νόμος, ή Π.Δ. ή Φ.Ε.Κ. δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, μπορεί και να είναι ευρωπαικό διάταγμα ή νόμος της Ε.Ε. Και λέει οτι απαγορεύεται να λειτουργεί Χ.Υ.Τ.Α, Χ.Α.Δ.Α ή οτι άλλο σκατά λέγετε αυτό, σε απόσταση μικρότερη των "7 χιλιομέτρων" απο αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι της παλαιάς Επισκοπής ή ο ναός της Αλέας Αθηνάς. Κάτι περί προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων λέει τελοσπάντων και οτι μπορεί εύκολα να εμπλακεί και μια υπηρεσία να δεις ρε καμπούρη μου πως τη λένε..... άααα θυμήθηκα, αρχαιολογία τη λένε.... και οτι μπορεί να συμβάλει στο να σταματήσει αυτό το μεγαλοπρεπέστατο έργο ανάπτυξης και αναβάθμισης του τόπου μας και του περιβάλοντος που θα μεγαλώσουν οι μελλοντικοί ψηφοφόροι σας.

Κάρμα λέγεται αυτό. Γιατί δε σας-μας-τους έφτανε 8 χρόνια Βόσνος, με παρόμοιες τακτικές, θέλατε και άλλα 5. Με τις υγείες σας. Να δώ τώρα ποιος θα σας ξεσκ...ουπιδιάσει.

Ισχύει φίλε σχολιαστή, τα επόμενα 5 χρόνια δε πρέπει να κοιμάται κανείς ήσυχος.

Να απολογηθεί φίλος, γιατί τους μάζεψε, τους πέρασε και μια κορδέλα και τους πήγε δωράκι στο Μήτσο τη 2η.... Ασε που δεν ήξερε τι έταζε στο θέμα σκουπίδια... ...να τα λέμε και αυτά!

Κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εναλλακτική χωρίς να ενοχλείτε κάποιος....

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΤΟΥ ΤΖΙΒΑ. ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΣΑΝΙΔΙΑ.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;;;;ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΥΡΟΒΟΛΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ ΣΤΟ ΘΑΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΖΙΒΑ ΕΞΙΣΟΥ.

εξαιρετικη κινηση ματ απο τον νεοεκλεγεντα, την ειχε την λυση στο τσεπακι φωναζει ο αγιος κωνσταντινος θα τα παω στου τζιβα , φωναζει τωρα το τζιβα θα τα παω στο μαυρικι και τουμπαλιν.και η κατασταση θα διεωνιζεται μεχρι να του κατσει... ΜΠΡΑΒΟ κ. ΠΑΥΛΗ , ΜΠΡΑΒΟ κ. ΤΥΡΟΒΟΛΑ, ΜΠΡΑΒΟ κ. ΤΖΙΟΥΜΗ και σε ολο το θιασακι που εχουν αναλαβει την τυχη του δημου μας για 5 χρονια. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ

Μεταφορτωση σημαινει οτι δεν αφηνουν σκουπιδια απλα ξεφορτωνει το ενα φορτηγο στο αλλο. Μπραβο στο Δημαρχο που οι λυσεις δεν επιβαρυνουν τους ποκιτες ουτε ενα ευρω. Οι σχολιαστες ηρεμιστε σας εχουμε παρει χαμπαρι τι ειδους σχολιαστες ειστε.

Oλα τα παπαγαλακια πεστε οτι θελετε.Ο Τζιουμης ειναι αντιπολιτευση ,αν θελατε να τον κριτικαρετε να τον ψηφιζατε για δημαρχο. Ο Τζιουμης ειπε να μην ψηφισθει ο Σμυρνιώτης που εκανε την χωματερή στην Αγία Τριάδα (εκτός όλων των άλλων),αν τώρα ο Παυλής φτιάξει καινούργια χωματερή στο Τζίβα και αυτός θα αντιμετωπισθεί αναλόγως.

Αγαπητέ ανώνυμε στις 9:58 και φυσικά και επιβαρύνεται ο πολίτης γιατί ο χώρος του Τζίβα είναι κάποια χιλιόμετρα παραπάνω από ότι η αγία τριάδα άρα τα καύσιμα επιβαρύνονται αρκετά, η μεταφόρτωση δεν γίνεται κάθε μέρα και αυτό γιατί προκύπτουν τεχνικά θέματα που είναι έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα άρα ο χώρος και φυσικά θα γίνει προοδευτικά μια καινούργια χωματερή με τα ίδια αποτελέσματα της αγίας τριάδας και φυσικά οι πολίτες θα επιβαρυνθούμε με την αποκατάσταση μιας 3ης χωματερής.

διαβαζω και ειστε για τα γελια οι περισσοτεροι και εδω περνετε το μερος του μεν και του δεν ,οπως την περιοδο των εκλογων. λες και ο ενας ειναι ο μεσιας και ο αλλος για κλωτσιες. οπως και οι φιλοι πολιτες του δημου μας,που οταν πηγαιναν αγια τριαδα ,εβγαιναν και εκραζαν αυτοι που εμεναν εκει,θα εκραζαν του ματζαγρα αν τα πηγαιναν εκει,τωρα φωναζουν του τζιβα. κοινως μακρυα απο το σπιτι μας,και στο σπιτι του αλλουνου δε πα να ειναι................ αντι να κοιταξουμε να βρεθει μια λυση μονιμη, ΝΟΜΙΜΗ και ΣΩΣΤΗ

το ύφος των σχολίων κινείται στο ίδιο ύφος κάθε φορά που αποφάσιζε ο σμυρνιώτης να πάει να σουπίδια κάπου. είτε 10 είτε 200 σπίτια έχει εκεί κοντά πάλι αντιδράσεις θα υπάρχουν. το θέμα είναι να μην αλλάζουμε 30 οικόπεδα κάθε φορά και κάνουμε όλη την αρκαδια ένα σκουπιδότοπο.

Δηλαδή το προβλημα μας είναι τα "λίγα χιλιομετρα παραπ'ανω" ήτοι 50 λεπτά του ευρώ παραπανω κόστος, ενω θα έπρεπε ο δήμος να πληρώνει χιλιάδες ευρώ το μήνα σε επιχειρηματίες ;;;;

Η μόνη σωστή και εποικοδομητική γνώμη ως τώρα. ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΥΣΗ, όπως έταζε προεκλογικά ο δήμαρχος, θέλουμε, όχι τσαπατουλοδουλειές.

Aγία Τριάδα, Αγιος Κωνσταντίνος, Αγιος Βασίλειος, τι στο διάολο, σε τζαμί θα κατέληγαν

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ,Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Μ.....ΧΑΖΕΥΕΙ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ!!!!!

Αισχος και ντροπη σε οσους θελουν να φερουν τα σκουπιδια στου Θανα αιδια αισθανομαι για ατομα που ειναι στον δημο καταγονται απο το χωριο μας και δεν μιλανε για πρωσοπικα οφελη. Ρε κοντοχοντρε τι κερδος θα εχεις απο αυτην την ιστορια? Χοντρε εσυ και το γιουσουφακι σου μην ερθετε στο χωριο.

Ασε φίλε είδαμε και η Αγία Τριάδα για χώρος μεταφόρτωσης ξεκίνησε και είδαμε τι έγινε. Τη μία θα έχει απεργία η Φυλή, την άλλη θα χαλάσει το αυτοκίνητο του εργολάβου, την άλλη θα έχουν απεργία οι εργάτες καθαριότητας κ.ο.κ. Σε λίγο θα γίνουν λόφος τα σκουπίδια και στου Τζίβα. Γιατί να μολύνουμε άλλη μία περιοχή? Δεν το καταλαβαίνω. Ας μας εξηγήσει ο δήμαρχος γιατί αυτό είναι προσωπική του επιλογή, χωρίς να μιλάει με τους κατοίκους? Τι πρεσβεύει? Είναι δήμαρχος και πρέπει να δώσει εξηγήσεις και όχι να προσπαθεί να περάσει την άποψή του με τραμπουκισμούς.

Πριν ο Τζιούμης όμως πάει πακέτο τους ψηφοφόρους του στον Παυλή , έπρεπε να είχε συζητήσει ποια θα ήταν η πολιτική του νέου δημάρχου για τα απορρίμματα. Όταν είσαι πολιτικός δε ψηφίζεις από εκδίκηση ψηφίζεις με πολιτικές δεσμεύσεις και με πολιτικό σχεδιασμό. Κρίμα γιατί από ένα επιστήμονα περιμέναμε πολιτική σκέψη και όχι εμπάθεια.

Ο Τυροβολάς μπήκε στο δήμο μόνο από προσωπικό συμφέρον και όχι γιατί αγαπάει το χωριό του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να πάρουμε τα μέτρα μόνοι μας να υπερασπιστούμε το χωριό μας.

Με αναζήτηση στο google το πρώτο κείμενο που εμφανίζεται είναι του Ενιαίου Σύνδεσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής: Οι σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) είναι στεγασμένες κλειστές εγκαταστάσεις στις οποίες τα απορριμματοφόρα αυτοκίνητα μεταφέρουν και μεταφορτώνουν το περιεχόμενό τους σε αυτοκίνητα μεγαλύτερου ωφέλιμου φορτίου συνήθως με λόγο φορτίων 1:3 ή 1:4.Τα απορριμματοφόρα φθάνουν στο Σ.Μ.Α. (συνήθως σε κοινόχρηστα οικόπεδα εντός πόλης) μέσω σύντομου δρομολογίου ενώ τα φορτηγά του Σ.Μ.Α. μεταφέρουν τα απορρίμματα στην εγκατάσταση επεξεργασίας/διάθεσης η οποία είναι συνήθως εκτός πόλης . Χρησιμοποιούνται κυρίως συστήματα κονταίηνερς (χαλυβδοκιβώτια) που παραλαμβάνουν 18-20 τόνους απορριμμάτων. Οι Σ.Μ.Α. χωροθετούνται κατά το δυνατό εγγύτερα στο κέντρο βάρους των δήμων που εξυπηρετούν. Η ίδρυση και λειτουργία ενός Σ.Μ.Α. έχει σημαντικά πλεονεκτήματα: -Οικονομικά. Συντομεύεται δραστικά το πλήρες δρομολόγιο κάθε απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού συλλογής ,μείωση των νεκρών χρόνων για τη διαδρομή προς την εγκατάσταση επεξεργασίας/διάθεσης, οικονομία στα καύσιμα, στη συντήρηση και τις επισκευές, αύξηση του χρόνου ζωής του δημοτικού εξοπλισμού καθαριότητας. -Περιβαλλοντικά. Βελτίωση της καθαριότητας των εξυπηρετούμενων δήμων με την εξοικονόμηση και αξιοποίηση του προσωπικού. Δραστική μείωση των περιβαλλοντικών οχλήσεων (οσμές, σκόνη, διαρροή υγρών, διασπορά ελαφρών αντικειμένων) από τα πολλαπλά δρομολόγια των απορριμματοφόρων των δήμων στο δίκτυο που περιβάλλει και οδηγεί στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής. Μείωση των αερίων ρύπων στην κυκλοφορία από τη μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων. -Κυκλοφοριακά. Ένας σταθμός μεταφόρτωσης των 600τονων/ημέρα θα καταργήσει 130 δρομολόγια απορριμματοφόρων και θα προσθέσει 32-34 νέα δρομολόγια με κονταίηνερς δηλαδή θα έχουμε συνολική μείωση 25-30% των εκτελουμένων δρομολογίων και μάλιστα με ομαλή διασπορά στη διάρκεια της ημέρας. Μειώνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος με ευεργετικά αποτελέσματα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Οι μικρές ενδεχόμενες περιβαλλοντικές οχλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από την ορθή κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των Σταθμών. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτούσιο, τι σχέση έχει όμως ένας ΣΜΑ με αυτό που θέλουν να στήσουν στο Τουρκοδέντρι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.