Φωτιά στο Μαίναλο

Φωτιά στο Μαίναλο

Σεπτέμβριος 01, 2014 - 16:40
12 σχόλια

Φωτογραφίες από τη φωτιά

Νέα ενημέρωση

H φωτιά έχει σβήσει

Οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα και η επέμβαση την πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και η πλήρης κατάσβεσή της είναι θέμα χρόνου, η φωτιά έχει κάψει 25 στρέμματα τα  7 στρέμματα είναι πεύκα και πουρνάρια και τα υπόλοιπα χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται 17 οχήματα, 40 πυροσβέστες, 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο, 5 πετζετέλ και δύο οχήματα του Δήμου.  Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ. Ευτυχώς η φωτιά δεν απείλησε την κατοικημένη περιοχή και καίει πεύκα.

Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πιο δύσκολη την κατάσβεσή της. Στο σημείο εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις κινούνται και εθελοντές. Η οσμή της φωτιάς έχει γίνει αισθητή ακόμα και στι κέντρο της Τρίπολης, ενώ και οι καπνοί φαίνονται. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζουν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας και ο διοικητής της ΠΥ Τρίπολης Θοδωρής Λαρέζος.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μαίναλο προς τη Σιλίμνα. Οι σειρήνες της Πυροσβεστικής ξεσήκωσαν την Τρίπολη λίγο μετά τις 16:30, ενώ έχουν ήδη "σηκωθεί" δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Η φωτιά είναι μεγάλη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

 

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

παιδια η φωτια ειναιοπως ανεβαινουμε για σιλιμνα αριστερια εκει που ειναι το εκκλησακι. καιγετε το δασος με τα πεφκα απεναντι απο το μνημειο στα τρικορφα

Διαγράφηκαν σχόλια σε greeklish. Γράφουμε μόνο Ελληνικά. Έχουμε στείλει δημοσιογράφο στο σημείο. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα. ***ArcadiaPortal.gr***

Σωστά!Και αν πονάμε στοιχειωδώς τον τόπο μας,έπρεπε να έχουμε αυτοοργανωθεί και εκ περιτροπής να περιπολούμε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.Αν μας καεί το Μαίναλον....χέσε ψηλά κι αγναντευε...

Εδώ δεν πήγαν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι όλοι εκεί , όπως έκαναν και οι προηγούμενοι.

Ο Σμυρνιώτης αντιμετώπισε όλες τις φωτιές με επιτυχία και το επιτελείο του τις προλάβανε πριν ξεκινήσουν. Τόσα στρέμματα είχαν πολύ καιρό να καούν. Αμέλεια ή άγνοια της νέας δημοτικής αρχής?

Θα είναι καλύτερα αν στον αντιπυρικό σχεδιασμό συμπεριληφθεί το σύνολο των συνειδητοποιημένων κατοίκων της Τριπόλεως που επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά.Ίσως τώρα το φθινόπωρο να είναι η κατάλληλη εποχή έναρξης του συντονισμού, της εκπαίδευσης αλλά και της διαφήμησης ύπαρξης τέτοιου τύπου δράσεων από τις αρχές, ώστε την επόμενη καλοκαιρινή περιόδο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αντιπυρική προστασία.

Κάνεις λάθος μεγαλε. Και η νέα δημοτική αρχή ήταν παρούσα και δυναμική. Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το προσωπικό από την πρώτη στιγμή ήταν εκεί. Ενω της περιφερειας καθυστέρησαν.

Με τα μεγάλα λόγια και τα θα.................. θα το λύσετε και αυτό. Με δράσεις και άλλες πολλές παχιές μαλ.................... ρε που να ξεκολλήσετε από την Πετρινού. Εδω δεν κάνουν οι συνειδητοποιημένοι πολίτες τα αυτονόητα. Να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους ή τα χoράφια τους αφού αυτή Π Α Τ Ρ Ι Δ Α σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να σπαταλά χρήματα για τα χωράφια του καθενός. Παιδιά σοβαρευτείτε.......................... Οι διάφοροι σύλλογοι, οι εθελοντές, οι φίλοι του δάσους που είναι συνειδητοποιημένοι που είναι τι κάνουν. Ρε εδώ όπου βρίσκει ο καθένας πετάει ότι άχρηστο υπάρχει στο σπίτι του για να το ξεβρομίσει, για να το παίξει καθαρός και (λιπαίνει ) με πολύτιμες βιταμίνες (διοξίνες ) τον υδροφόρο ορίζοντα αφού σε κάθε ρέμα θα βρεις πλούσια ευρήματα από ανακυκλώσιμα υλικά……………………… να μην αναφέρω τι ……………………… Γιατί δεν ξεκινάτε από την συλλογή αυτών των σκουπιδιών από τα κοντινά ρέματα και μετά πιο πάνω στα περιαστικά δασύλλια …………… θα είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την φύση και εκεί θα κάνετε τις διαπιστώσεις σας πάντα ύστερα από διαλογική συζήτηση ……… ξέρετε όπως γίνετε στην Πλατεία Πετρινού. Ρε αφήστε τις μαλ……………………………… και ασχοληθείτε με αυτό που ξέρετε να κάνετε καλά. Το κουτσομπολιό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.