Λαγκαδινή κραυγή αγανάκτησης

Λαγκαδινή κραυγή αγανάκτησης

Σεπτέμβριος 01, 2014 - 08:51
6 σχόλια

Φωνή λαού ,οργή θεού !
Έτσι λέει ,από τα βάθη πολλών χρόνων ,ο πάνσοφος λαός και όποιος  την φωνή αυτή την αγνόησε , το πλήρωσε  ΑΚΡΙΒΑ .                                                                 
Πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια  το Σάββατο  9/8/2014 στο καφέ Αρτοζήνος , η γενική συγκέντρωση των κατοίκων . Από την αρχή , η ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων , φάνηκε  ότι θα συναντούσε αρκετά μεθοδευμένα εμπόδια , όπως έγινε και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις , για το θέμα του νερού. Δηλαδή το σκίσιμο των αφισών και των ανακοινώσεων μαζί με πισώπλατα πικρόχολα σχόλια ,αλλά και την ψευτοπαραγοντίστικη αντίδραση . Όμως η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε .Όλοι οι συμμετέχοντες , εκφράστηκαν σ’ όλα τα προβλήματα  που θέλησαν  ν’ αναδείξουν ,μαζί  με τις αντίστοιχες  προσωπικές προτάσεις , με μεγάλη υπευθυνότητα ,σοβαρότητα αλλά και αγωνία .Σας ενημερώνω λοιπόν για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των λαγκαδίων και της Γορτυνίας  μαζί με τις προτάσεις και τις διαδικασίες που πρότειναν .   Πάμε λοιπόν , να δούμε περιληπτικά :
ΥΓΕΙΑ  Τονίστηκε  απ’ όλους η αγωνία η απελπισία και η οργή  με την  εννεάμηνη απουσία αγροτικού γιατρού στα Λαγκάδια  αφού η υπομονή έχει φτάσει  στο απροχώρητου . Είναι γνωστή η αναγκαιότητα για το μεγαλύτερο ποσοστό των Λαγκαδίων και των γύρω  συνοικισμών που αποτελείται από ηλικιωμένους και συνταξιούχους , η μηνιαία συνταγογραφία  , από  τον μόνιμο  αγροτικό γιατρό .Η ομόφωνη πρόταση που επικράτησε , είναι με κάθε μέσο διαμαρτυρία έγγραφη  και προφορική προς κάθε υπεύθυνο φορέα και παράγοντα ώστε να λήξει αυτό το τόσο καυτό θέμα .
ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ  Τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους η ανεπαρκής  πρόχειρη λύση της ποιότητας του πόσιμου νερού  των Λαγκαδίων  , με την τοποθέτηση του χλωριοτή . Θα γίνει έγγραφη  διαμαρτυρία προς την υγειονομική  υπηρεσία της περιφέρειας  , διότι κανένα από τα προτεινόμενα μέτρα , δεν τηρούνται , ταυτόχρονα με την προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής  Αρχής .
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ  Να δοθεί μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους αρμόδιους φορείς της περιφέρειας , για την προφύλαξη των  αιγοπροβάτων της περιοχής μας από τον επικίνδυνο καταρροϊκό  πυρετό .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Δεν αντέχει για …. Δεκάχρονο η κοινωνία των Λαγκαδινών να στερείται τις υπηρεσίες μιας αίθουσας  πολιτισμού συναθροίζεστε , συγκεντρώνεστε , για εκδηλώσεις , ομιλίες , παραστάσεις μουσικές εκδηλώσεις , ανεξάρτητα από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα ! Είναι  αδύνατον . Θα συνεχιστούν  οι  προσπάθειες  ανακαίνισης  του Αθανασοπούλειου  πολιτιστικού κέντρου Λαγκαδίων , το οποίο ρημάζει εγκαταλελειμμένο , θλιβερό εισπράττοντας την αδιαφορία και την περιφρόνηση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του ιδίου του δημάρχου Γορτυνίας του κ. Γιαννόπουλου .
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  Όλοι  οι παρευρισκόμενοι  κάτοικοι  ομόφωνα συμφώνησαν  ότι ο τουρισμός  των Λαγκαδίων είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ  καθώς  και η τουριστική προβολή  του χωριού μας,  ΑΣΗΜΑΝΤΗ !
Δεν έχει  προβληθεί  απολύτως  τίποτα από τις περιβαλλοντικές,  ιστορικές,  χωροταξικές, πολιτιστικές, κοινωνικές  αξίες  και παραδόσεις  για τις  οποίες  τα Λαγκάδια είναι  αναμφίβολα  ΜΟΝΑΔΙΚΑ.
Έτσι λοιπόν με την Ασήμαντη  προβολή αλλά και την  ολοφάνερη  υποβάθμισή των,  από πλευράς τοπικής  αυτοδιοίκησης,  την τελευταία 10ετία και  οι ελάχιστες σοβαρές  και οικογενειακές,  ως επί το πλείστον  τουριστικές,  μαζικής εστίασης, ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις,   αντιμετωπίζουν   σοβαρότατα  οικονομικά  προβλήματα και φθίνουσα  δραστηριότητα. Άλλωστε ο συνδιασμός   της περιοχής  που ευνοεί τον πολύμηνο χειμερινό τουρισμό, μαζί με τις άριστες  και σύγχρονες   εγκαταστάσεις,  είναι ιδανικές!  Αφού ο τουρισμός   είναι η μοναδική  αιμοδοσία  για την διατήρηση  και επιβίωση  των Λαγκαδίων και της Γορτυνίας,  θα πρέπει όλοι μας  να βάλουμε,  συντονισμένοι και ενωμένοι, μια γερή,  μα πάρα πολύ γερή  ΠΛΑΤΗ,  διότι ήδη η εικόνα  της  ερήμωσης  και της εγκατάλειψης  είναι ΟΡΑΤΗ.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ     Όλοι έχουμε καταλάβει ότι ο διαγωνισμός ελληνικού τραγουδιού έπειτα από σαράντα ένα χρόνια  , έχει χάσει την αίγλη του αλλά και τον ενθουσιασμό του .Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια άτομα εκτός Λαγκαδίων , αποφασίζουν και συμμετέχουν σαν οργανωτική επιτροπή , σε κάποια εκδήλωση που αφορά την πολιτιστική παράδοση των Λαγκαδινών . Θα συντονίσει την αγωνία ,την προσπάθεια και την πολιτιστική φαντασία και πρόταση της παλιάς και της νέας γενιάς των Λαγκαδίων .
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, DIGEA   Είναι γνωστό ότι η Γορτυνία μαζί με τα Λαγκάδια δεν βλέπουν ακόμα το <<άριστο>> σήμα της digea .Δηλαδή ούτε ψηφιακό ,αλλά ούτε αναλογικό σήμα . Οπότε , οι μόνιμοι κάτοικοι της Γορτυνίας ,τους χειμερινούς μήνες , δεν θα έχουν την παρέα που λέγεται τηλεοπτικό πρόγραμμα .Θα διαμαρτυρηθούμε εγγράφως  σε κάθε αρμόδιο .
ΓΕΦΥΡΙ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ    Αναφερόμαστε στο γνωστό επικίνδυνο γεφύρι  << Κοτόμυαλο >> στην ανατολική είσοδο των Λαγκαδίων . Το θέμα το παρακολουθούμε με μεγάλη σοβαρότητα και επιμονή και περιμένουμε επίσημες απαντήσεις παρακάμπτοντας τις υποσχέσεις και αοριστολογίες για αφελείς !
ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ   Να σταλεί ένα έγκαιρο έγγραφο στην περιφέρεια για μέτρα πρόληψης , ενόψει των χειμερινών δύσκολων συνθηκών κυρίως στο τμήμα της Ε.Ο Τρίπολης – Πύργου , απέναντι από τα Λαγκάδια .
ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ  Εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση για την εγκατάλειψη  και περιφρόνηση των ντόπιων τοπικών συμβούλων στην γειτονιά των Αγίων Αποστόλων Λαγκαδίων . Η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της ανοχής . Θα συντονιστεί η επιμονή της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης με κάθε μέσο  , στον κάθε ανεύθυνο είτε υπεύθυνο της τοπικής δημοτικής εκπροσώπησης .
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ (ΑΝΟΙΧΤΕΣ) ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ  Το καθεστώς των ανύπαρκτων δημόσιων συνεδριάσεων του τοπικού συμβουλίου Λαγκαδίων , δεν θα επαναληφθεί , όπως έγινε στην προηγούμενη δημοτική θητεία .Αυτό είναι σίγουρο αν και τα δύο από τα τρία πρόσωπα του τοπικού συμβουλίου , είναι τα ίδια , καλό θα ‘ναι να το αποκλείσουν το ίδιο αντιδημοκρατικό και παράτυπο καθεστώς το οποίο ανέχτηκε  ο ίδιος ο δήμαρχος . Είναι είδη γνωστή η παρέμβαση  γι ‘ αυτό το θέμα , του υπουργείου εσωτερικών ,της αυτοδιοικητικής περιφέρειας και των ελεγκτών και επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης .Θα προταθεί  συγκεκριμένη ημερομηνία , συγκεκριμένος χώρος που θα μπορεί ο κάθε πολίτης να συμμετέχει ,να παρακολουθεί , να προτείνει και να καταθέτει τα διάφορα προβλήματα που αντιλαμβάνεται στη καθημερινή του ζωή .Για όλα τα παραπάνω θέματα ,θα ακολουθήσει επίσημη αλληλογραφία και στην επόμενη προγραμματισμένη συγκέντρωση ,θα έχουμε και την ανάλογη ενημέρωση στις διάφορες εξελίξεις .
   Τέλος η επιτροπή των κατοίκων , εκφράζει τις ειλικρινέστατες ευχαριστίες της στα ηλεκτρονικά μέσα <<Καλημέρα Αρκαδία>> <<Arcadia Portal>>και  <<aixmh .gr>> .Στην  Δημοτική  Ραδιοφωνία Τρίπολης , στο Μεγαλόπολη FM στην ΟΡΤ Ηλείας αλλά και σε αρκετά έντυπα Αρκαδικού και Γορτυνιακού ενδιαφέροντος , για την συμπαράσταση και την ουσιαστική τους βοήθεια μαζί με την φιλόξενη και ευγενική τους διάθεση . Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ .
•  Η Επιτροπή Κατοίκων Λαγκαδίων (9/8/2014)
•  Μαζικοί Φορείς Λαγκαδίων

ΠΑΝ. Β   ΧΟΥΝΤΗΣ

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΘΕ ! ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ !

Μηπως λενε ψεμματα; Αν λενε οι κατοικοι ψεμματα γιατι τοτε οι θεσμοθετημενοι παραγοντες δεν βγαζουν μια διαψευση,η να οργανωσει ο ιδιος ο δημαρχος μια ανοιχτη συγκεντρωση στα λαγκαδια και να τους αποστομωσει με ολες τις μελετες με τις οποιες εχει ασχοληθει. Ειναι τοσο απλο! Αλλωστε οι εκλογες τελειωσαν και δεν εχει να φοβηθει τιποτα,διοτι τωρα ΠΡΕΠΕΙ να κανει και πραξη την λαικη ετυμηγορια των γορτυνιων. Να δουλεψει για την επιλυση των προβληματων που με τοση σαφηνεια τα εθεσαν οι Λαγκαδινοι στην μαζωξη τους. Βεβαια τωρα αρχιζουν τα δυσκολα και τα προβληματα απαιτουν λυση και οχι μελετες,υποσχεσεις,συμβασεις διμηνες,αναθεσεις και ανωνυμους απολογητικους σχολιασμους ειτε με ψευδωνυμα. Μα ειναι τοσο απλα και τα πολλα λογια ειναι φτωχεια. Αν οι λαγκαδινοι λενε ψεμματα,τους διαψευδεις δημοσιως και μερα μεσημερι. Ιδου η Ροδος ιδου και η διαψευση. Πιο απλα,δεν γινεται

Δέν μπορεί κανείς να δώσει σημασία, σε παρείσακτους και υποτελείς ανθρώπους. Εγώ, σαν ξένος ερωτώ και περιμένω πιθανή απάντηση. Ο κ ΧΟΥΝΤΗΣ με ποιά ιδιότητα κάνει...συνελεύσεις στο καφενείο, ποιός είναι ο φορέας που εκπροσωπεί, ΚΑΙ με ποιό δικαίωμα ονομάζει συνελεύσεις, τις κουβέντες στο καφενείο, με ομοιδεάτες του. Υπάρχει κ.ΧΟΥΝΤΗ επίσημη συνέλευση των κατοίκων, όπως ορίζει ο Καλλικράτης, η εξαπατάτε τα μέσα ενημέρωσης (που οφείλουν να σας επιπλήξουν) και εαυτόν ΄; Τι...μας λέτε για ανύπαρκτες συνελεύσεις και αποφάσεις ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ; Εάν ΔΕΝ είσθε νόμιμος εκπρόσωπος, και νόμιμη συνέλευση, εξαπατάτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και θα λογοδοτήσετε ! Η Γορτυνία, δεν είναι καφενείο κ.ΧΟΥΝΤΗ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ,..ΜΟΥΓΚΑ,ΛΕΞΗ!ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΤΗΝΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ. ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ! ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΟΥ, Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ,ΕΙΤΕ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤ ΤΜΗΜΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΕΩΣ ...5. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ! ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ;;; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΜΩΜΑ ΤΩΝ SITES ΚΑΛΟ ΘΑΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ....

Μπούρδες... Που είναι τα επιχειρήματα κύριος ; Είσαι, η, όχι παράνομος ; Με τα λόγια φτιάνω αλώνια...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.