Ο Αστέρας του 1979!

Ο Αστέρας του 1979!

Αύγουστος 28, 2014 - 13:09
2 σχόλια

Η πρώτη ομάδα του Αστέρα  μετά την επανίδρυση του

Aστέρας 1979-80

Πριν από λίγο καιρό, ο Στάικος Βεργέτης σε συνέντευξή του είχε χαρακτηρίσει τον Αστέρα ως ένα μωρό που στάθηκε στα πόδια του, περπάτησε, τρέχει και πλέον σκαρφαλώνει βουνά. Ο Αστέρας απέχει 90 αγωνιστικά λεπτά για να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του, να ξεφύγει από τα όρια της Ελλάδας και να γίνει δύναμη και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η νεότερη ιστορία του Αστέρα όμως ξεκινάει το 1979 όταν ο Αστέρας μετά την επανίδρυσή του συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Αρκαδίας και κατακτά την άνοδο. Κάνει τρεις συμμετοχές στη Δ’ Εθνική, επανέρχεται στα τοπικά πρωταθλήματα ώσπου το 2003 οι Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος αναλαμβάνουν τις τύχες της ομάδας και πέρα από τα πιο τρελά όνειρα των φιλάθλων της Αρκαδίας, ο Αστέρας καταξιώνεται στη Σούπερ Λίγκα, φτάνει σε τελικό Κυπέλλου και απέχει ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Champions League.

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Λάρνακα, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Μπάμπης Σκορπίδας ,μέλος της ομάδας του 1979, εξηγούσε σε δημοσιογράφους πως οι σημερινές φανέλες μοιάζουν με εκείνες του 1979. Το arcadiaportal.gr δημοσιεύει φωτογραφία της ομάδας εκείνη την εποχή.

Όρθιοι: Βαγγέλης Ρόζης (Προπονητής-δόξα του Αστέρα στη δεκαετία του 1960, στον Αστέρα της Β’ Εθνικής), Χρήστος Χατζόπουλος, Θανάσης Κανελλόπουλος, Γ. Τραχανάς, Μπάμπης Σκορπίδας, Αντ. Σπυρόπουλος, Π. Παναγιωτάκος, Γ. Μαργιάς, Β. Κάβουρας, Σπίγγος, Β. Παπαγιαννόπουλος

Καθιστοί: Ν. Μπράτσος, Σωτ. Γκοργκόλης, Γ. Βλάσσης, Ν. Ρουμελιώτης, Γ. Κυριακόπουλος, Θ. Σαραντόπουλος, Δομοκάς, Αργ. Κοσμάς

Αυτός ήταν λοιπόν ο Αστέρας της «βρεφικής ηλικίας». Ευχή όλων μας από σήμερα το βράδυ να γίνει ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.