Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Τρίπολης (photos&video)

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Τρίπολης (photos&video)

Αύγουστος 27, 2014 - 20:47
24 σχόλια

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Δήμου Τρίπολης το απόγευμα της Τετάρτης 27 Αυγούστου στην αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης. Η τελετή ορκωμοσίας του Δήμαρχου Δημήτρη Παυλή, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων, τελέστηκε παρουσία φορέων, αρχών και πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τέλεσε την ορκομωσία του νέου δημάρχου Τρίπολης και ύστερα ο κ. Παυλής όρκισε  τους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Παρόντες ο περιφεριεάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας αλλά και εκπρόσωποι και μέλη του Επιμελητηρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή καλή θητεία και έδωσε την ευχή του για να διακονήσει το δήμο Τρίπολης με συνείδηση, φόβο Θεού και αγάπη του λαού. Οι δημοτικοί μας άρχοντες, είπε, πιστεύω ότι θα προχωρήσουν στο έργο τους με φόβο Θεού και με σεβασμό του λαού, γιατί όποιος είναι χωρίς φόβο Θεού είναι αθεόφοβος και όποιος δεν ντρέπεται το λαό είναι αδιάντροπος, αν δεν υπάρχουν αυτά τα δύο προκοπή δεν υπάρχει.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ανέφερε ότι αναλαμβάνει ως δήμαρχος της αρκαδικής πρωτεύουσας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη, τα χωριά και τους δημότες της ιστορικής Τρίπολης. Δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής, συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος για την εκδήλωση της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής. Η ορκωμοσία αυτή δεν αποτελεί γι' αυτόν μία τυπική διαδικασία. Ο όρκος που δώσαμε είναι ευθύνη και τιμή απέναντι στον τόπο μας, είπε. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι είναι εδώ για να δηλώσουν τη βούλησή τους για διαρκή προσπάθεια και αγώνα, για την προοπτική του δήμου, μία νέα αρχή που στοχεύει στο μέλλον αλλά δεν ξεχνά το παρελθόν.

Βασικός τους στόχος είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου ισόρροπης ανάπτυξης που θα φτάσει σε κάθε γωνιά του Δήμου και θα γίνει αισθητή σε κάθε δημότη. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής θέλει δίπλα του όλες τις πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Θέλουμε να δούμε αυτή την πόλη να προχωράει μπροστά, δε θέλουμε πισωγυρίσματα, θέλουμε την πόλη που αξίζουμε, μία ανθρώπινη πόλη, έναν σύγχρονο δήμο που θα σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον

Ο κ. Παυλής έστειλε κι ένα μήνυμα συνένωσης και συνεργασίας προς όλες τις παρατάξεις, να ξέρουν όλες οι πλευρές ότι τα στελέχη του νέου ΔΣ θα είναι γι' αυτόν πολύτιμοι συνεργάτες και όχι αντίπαλοι.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε ότι το 2011 που γεννήθηκε ο πρώτος Καλλικρατικός δήμος Τρίπολης, το δημιούργημα ενός πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος, που τον εξουσιοδότησαν τότε οι πολίτες του Δήμου Τρίπολης να το οδηγήσει στα πρώτα του βήματα. Σήμερα ο Δήμος Τρίπολης έχει πλέον τα εχέγγυα να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες και να πορευτεί δυνατός στην επόμενη κρίσημη πενταετία. Από τη Δευτέρα ξεκινά μία νέα εποχή για το δήμο, με τη νέα δημοτική αρχή να παραλαμβάνει μία Τρίπολη με ένα νέο σύγχρονο πεζοδρομημένο κέντρο. Βρίσκει νέα έργα έτοιμα προς υλοποίηση, τρία νέα σχολεία να αναγείρονται, βρίσκει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έτοιμο για υλοποίηση, βρίσκει νέες ασφαλείς παιδικές χαρές, βρίσκει την πόλη να διεκδικεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, βρίσκει νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Θα με βρίσκετε μαζί σας στα καλά, αλλά και απέναντί σας στα άσχημα. Εύχομαι καλή δημιουργική θητεία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε για την ημέρα αυτή σαν μέρα χαράς για το νέο δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο καθένας για να φτάσει σε αυτό το σημείο και όσοι ασχολούνται χρόνια με τα κοινά γνωρίζουν ότι έχουν περάσει μέσα από μεγάλες στεναχώριες και διαδρομές για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα. Ευχήθηκε στα νέα παιδιά, και όχι μόνο ηλικιακά αλλά σε αυτούς που μπήκαν πρώτη φορά σε αυτή την εκλογική διαδικασία, η οποία είναι μία νέα συνειδητοποίηση των προβλημάτων και των λύσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση για το Δήμο Τρίπολης θα εφαρμόσει πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ο Δήμος Τρίπολης θα είναι από τους 13 δήμους της Ελλάδας που θα εφαρμοστεί πιλοτικά.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι η Τρίπολη είναι η πόλη η οποία σηματοδότησε την απελευθέρωση του γένους και γι' αυτό υπερβαίνει ο θρύλος τον ιστορικό και δε μιλά για απελευθέρωση της Τριπολιτσάς αλλά για Άλωση. Είναι κορυφαία τιμή να εκλέγεται κάποιος στο αξίωμα του Δημάρχου Τρίπολης. "Να σηκώσουμε ψηλά τον τόπο και να πούμε στους Ευρωπαίους ότι και την κρίση ξεπεράσαμε και η Ελλάδα ξέρει να αποδίδει σεβασμό στην Ιστορία. Εύχομαι κύριε Δήμαρχε από καρδιάς να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας για την πόλη και το Δήμο μας", δήλωσε.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αφού ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή μίλησε για την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής της πόλης πρωτεύουσας της περιφέρειας Πελοποννήσου της Τρίπολης. Της νέας δημοτικής αρχής που καλείται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο να αναλάβει τις ευθύνες στο να συνεχιστεί το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών με τον απαραίτητο σεβασμό.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μετέφερε το χαιρετισμό και τις ευχές του δήμου Καλαμάτας αλλά και των άλλων δήμων. Μίλησε για έναν γολγοθά που ανεβαίνει η τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 4 χρόνια. Τόνισε ότι και ο δήμαρχος ανεβαίνει έναν γολγοθά φροντίζοντας για όλα τα ζητήματα του δήμου.

O Δημήτρης Νικολάου μίλησε για τα δικαιώματα των πολιτών που πρέπει να υπερασπιστούν. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί τίποτα δε θα απομείνει αν δεν αγωνιστούμε. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πρωτοστατήσει στους αγώνας και θα είναι στο πλευρό όσων αγωνίζονται.

Ο Κώτσας Τζιούμης καλωσόρισε όλους τους καινούργιους αλλά και παλιούς δημοτικούς τοπικούς συμβούλους, τους ευχήθηκε να είναι σιδεροκέφαλοι και να έχουν καλή θητεία. Έδωσε και μία συμβουλή, να μην ξεχάσουν καμία στιγμή ότι είναι υπηρέτες των πολιτών του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Νίκος Τσιαμούλος απλός, ουσιαστικός και με λίγα λόγια τόνισε ότι θα συμμετέχει στο ΔΣ με προτάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του δήμου αλλά και τις προκλήσεις της εποχής. "Πρέπει να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μα ςκαι ιδιαίτερα των νέων", είπε.

H Αντωνία Γιαννούλη δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας λόγω σοβαρού προβλήματος όπως δήλωσε με επιστολή της. Η ορκωμοσία της θα πραγματοποιηθεί μία από τις επόμενες μέρες.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ορκωμοσία νέας δημοτικής αρχής δήμου Τρίπολης

ArcadiaPortal.gr Oμιλίες στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής


24 Σχόλια

Η Αντωνία Γιαννούλη ούτε στην ορκωμοσία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Άσχημο ξεκίνημα. Δικαιώνονται αυτοί που έλεγαν ότι έπεσε στην Τρίπολη με το αλεξίπτωτο. Για να δούμε, θα έρχεται στα δημοτικά συμβούλια ή θα τα παρακολουθεί εξ αποστάσεως;

Μπα πως και ασχοληθήκατε εσείς με τέτοιο άρθρο......ούτε ιερό ούτε όσιο .... Ντροπή.

ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ,ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΝΕ,ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΜΗΧΑΝΑΚΙ,ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!!!!!!!!!ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΚΙΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!!!!!!ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΥΤΟ ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΟ......................1800!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γιατι δεν εχουν ιερο και οσιο επειδη πηγαν σε εκδηλωση; τουλαχιστον αυτοι δεν βγαζουν τιτλους με σαλια να τρεχουν και δεν κανουν κωλοτουμπες σαν αλλους. αξιοπρεπεια λεγεται αυτο

Καλή αρχή στον κ. Παυλή και μακάρι να τα καταφέρει ακόμα περισσότερα από τον Σμυρνιώτη για το καλό της πόλης μας.

Να παει καλα η νεα Δημοτική Αρχή,καλυτερα απο την προηγουμενη ,παντα στα πλαισια της νομιμοτητας, με εμφαση στην ποιοτητα ζωής,την διευκολυνση για την λειτουργία νέων επιχειρησεων ,την μειωση της ανεργιας ,βελτιωση της επισκεψιμοτητας περιοχών του Δημου Τριπολης

Ο Δήμος Τρίπολης πρώτος στο κοινωνικό έργο... είναι ο Δήμος που βοηθάει όλους τους αποτυχημένους και οικονομικά πνιγμένους να βρουν στον ήλιο μοίρα... και ο νοών νοείτω

ουτε βλεμα δεν εριχνε στον δημητρη ο γιαννακης ... ακομα δεν το εχει χωνεψει φαινεται

ελεγχος να γινει κ να περιορισει τα καθισματα των καφετεριων...

Ο Ιδιος ο Σμυρνιώτης ζήτησε από τον Κον Παυλή μόλις μπει να κάνει έλεγχο για να σταματήσουν επιτέλους οι επικοινωνιακές του κορώνες και η λασπολογία. Για να δουμε θα το κάνει ο κος Παυλής ή όχι? Αλλωστε ο Σμυρνιώτης τον είχε προκαλέσει και πριν τις εκλογές να κάνει έλεγχο και δεν έκανε , ακριβώς για να μπορεί να λασπολογεί. Εάν κάνει΄πραγματικά έλεγχο ο Κος Παυλής να πάει στον εισαγγελέα όμως και όχι στα ΜΜΕ για εντυπωσιασμό και μόνο.

Ο Σμυρνιώτης στην ορκομωσία ήταν πιο χαρούμενος και από τον Παυλή , γιατί? Μήπως γιατί ξέρει ότι ο Μήτσος δεν πρόκειται να κάνει τίποτα σα δήμαρχος , οπότε ο Σμυρνιώτης μετά θα δικαιωθεί εις διπλούν?

Το Ρουλάκι ρε παιδιά που ήτανε? Δε φαίνεται στις φωτογραφίες. Μήπως έχει ξεκινήσει από τώρα να φτιάχνει το κοινωνικό εστιατόριο για τους άστεγους που δεν ΄έχουμε?

Μερικοί είναι τόσο μίζεροι και εμπαθείς και φοβούνται τόσο πολύ την αξία και τις δυνατότητες του Σμυρνιώτη που συνεχίζουν να πυροβολούν τον ίδιο και την οικογένειά του προκειμένου να τον αποδομήσουν γιατί φυσικά δεν μπορούν να τον φτάσουν. Ας μην ανησυχούν λοιπόν η σύζυγός του είναι μια χαρά , άλλωστε είναι μία γυναίκα δραστήρια , επιχειρηματίας με πολλά ενδιαφέροντα και ποτέ δεν ήταν κατίνα για να κάθεται στο απίτι και να κάνει κατινιές ή να κλαίει όπως μερικοί νομίζουν.

Οι περισσότερες καφετέριες ψήφισαν τον Παυλή. Γιατί άραγε? Για να δούμε τι θα κάνει με τα τραπεζοκαθίσματα?

Ο Σμυρνιωτης είχε ζητήσει τον έλεγχο και πριν τις εκλογές αλλά ο Παυλής ποτέ δεν τον έκανε γιατί ήθελε να ρίχνει λάσπη με τον κουβά. Για να δούμε τώρα που δε θα έχει δικαιολογίες ο Δημητράκης τι θα παρουσιάσει? Λάσπες πάλι? Θέλουμε στοιχεία τώρα Δημητράκη για να σε πιστέψουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.