Προκάλεσε επεισόδιο με πυροβολισμό στο Άστρος και συνελήφθη στην Πάτρα

Προκάλεσε επεισόδιο με πυροβολισμό στο Άστρος και συνελήφθη στην Πάτρα

Αύγουστος 27, 2014 - 09:50
2 σχόλια

Στην Πάτρα συνελήφθη ένας από τους δύο δράστες που προκάλεσαν επεισόδιο πυροβολισμού στο Άστρος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατάστημα μπαρ του Άστρους, όπου απείλησαν και εξύβρισαν 21χρονη ημεδαπή, ενώ κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν μέσα στο κατάστημα, χωρίς να τραυματίσουν κανέναν. Στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή της Πάτρας, όπου προέβησαν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη στις 25-8-2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα 29χρονου που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας, οπλοχρησία, απειλής και εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και μία 25χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται και επέβαινε στο όχημα των δραστών κατά τη χθεσινή απόπειρα.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού μετέβηκαν με αυτοκίνητο στην επιχείρηση 36χρονου, στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, όπου ο 29χρονος, πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του, χωρίς να τον τραυματίσει και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Για την ανεύρεση των δραστών οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 28χρονου, λίγες ώρες αργότερα.

Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ακόμα ότι, χθες τα ξημερώματα, οι δύο δράστες είχαν μεταβεί σε κατάστημα μπαρ, στο Άστρος Κυνουρίας, όπου απείλησαν και εξύβρισαν 21χρονη ημεδαπή, ενώ κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν μέσα στο κατάστημα, χωρίς να τραυματίσουν κανέναν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 29χρονου, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ένα πιστόλι με γεμιστήρα.
33 φυσίγγια πιστολιού.
Ένα μαχαίρι.
Ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.

Στο πλαίσιο των ερευνών και από τις αυτοψίες στους χώρους των περιστατικών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις συνολικά κάλυκες και δύο επιβατηγά αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα :

ο 28χρονος που συνελήφθη είναι έγκλειστος στις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σωματικές βλάβες και βρισκόταν σε ολιγοήμερη άδεια.
ο 29χρονος αποφυλακίστηκε στις 12/8/2014 από το ίδιο Κατάστημα Κράτησης, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών και έξι (6) μηνών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.


2 Σχόλια

Η αστυνομία του Άστρους τί έκανε; Έκοβε κλήσεις; Ερώτηση φορολογούμενου πολίτη...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.