Τατούλης

Απρίλιος 2018

POLL: Κώτσιρας, Καλτσάς ή κάποιος άλλος;

Απρίλιος 30, 2018 - 21:05
3 σχόλια

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον Απόλλωνα με 2-1 και είναι το φαβορί για την 5η θέση του πρωταθλήματος.
Τα γκολ του Κώτσιρα και του Καλτσά έδωσαν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Παντελίδη που προσέφερε έντονες συγκινήσεις σε ακόμα ένα παιχνίδι.
Ψηφίστε τον καλύτερο της αναμέτρησης που έβαλε τον Αστέρα σε τροχιά Ευρώπης.
photo credits: asterastripolis.gr

Οι δικηγόροι της παλιάς Τριπολιτσάς, 1830-1980 (pics)

Απρίλιος 30, 2018 - 20:50
0 σχόλια

Το δικηγορικό λειτούργημα ανέκαθεν ήταν και συνεχίζει να είναι η εκπροσώπηση σε αστικές, ποινικές, διοικητικές υποθέσεις, είτε έναντι άλλων συμπολιτών είτε έναντι του ελληνικού κράτους. Οι δικηγόροι, επίσης, μπορούν να συντάσσουν αιτήσεις, αγωγές, να παρίστανται  σε συντάξεις συμβολαίων κ.ά.

Η δουλειά του δικηγόρου είναι να βοηθά τον εντολέα - πελάτη του στο δικαστήριο. Οφείλει στη συμπεριφορά του να είναι κόσμιος και φιλαλήθης απέναντι στον δικαστή αλλά και στους αντίδικους.

Μαντινειακή Συμπολιτεία: Οι παρεμβάσεις μας έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου

Απρίλιος 30, 2018 - 20:45
6 σχόλια

Μετά το πέρας των διθυραμβικών δηλώσεων και την παραλαβή των αιθουσών του υπογείου του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης η «Μαντινειακή Συμπολιτεία»  θέλει να εκφράσει την ικανοποίηση της για αυτή τη θετική εξέλιξη.

Το γεγονός όμως ότι η διοίκηση του δήμου δεν ενημέρωσε την παράταξη μας, που τόσο έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη, ενέχει ίσως κάποια σκοπιμότητα οικειοποίησης του έργου.

Στις 17 Μαΐου ξεκινά ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης διαμεσολαβητών

Απρίλιος 30, 2018 - 20:10
0 σχόλια

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 80ωρών εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του Νόμου για την Διαμεσολάβηση (Ν.4512/2018)".
Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι ένα (21). (αρ 198 του ν. 4512/2018).

Στην 3η θέση μεταλλίων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική Ελλάδος TAE KWON DO

Απρίλιος 30, 2018 - 20:00
0 σχόλια

Την τρίτη θέση στον πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TAE KWOΝ DO στο Ταλίν της Εσθονίας κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα σημειώνοντας μια ξεχωριστή επιτυχία.

Τα 67 συνολικά μετάλλια και η 3η θέση αποτελούν την καλύτερη διάκριση της Εθνικής Ελλάδος στο TAE KWON DO με τον Παναγίωτη Κοκκάλα και την και την Ιωάννα Κωστοπούλου να φέρνουν διακρίσεις ανεβαίνοντας στα πρώτα σκαλιά του βάθρου.

Το γεγονός έφερε τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής αποστολής που γιόρτασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την εξαιρετική της παρουσία στο Ταλίν.

Πρώτος στην Καλαμάτα ο Ψυχογιός από το Smash tripolis

Απρίλιος 30, 2018 - 19:40
0 σχόλια

Με το δεξί ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ενηλίκων του Smash. Στο 10ο τουρνουά επιπέδων που διοργάνωσε ο όμιλος αντισφαίρισης Καλαμάτας, ο προπονητής και αθλητής του Smash tripolis tennis club A. Ψυχογιός,  κατέλαβε την 1η θέση .

Στην κατηγορία D1 με τους πιο έμπειρους παίκτες, ο Ψυχογιός χρειάστηκε να δώσει 6 αγώνες μέχρι τον τελικό. Οι παίκτες που αντιμετώπισε κατά σειρά είναι : Κάρβελης (6-0 6-1), Λεβεντόπουλος (6-1 6-3), Μουντζούρης (6-0 6-2), Κωστάνταρος (6-1 6-2), Χρήσιμος (6-1 6-0) και Γαλάνης στον τελικό (6-1 6-2).

 

Μέσα σε οκτώ χρόνια οι έκτακτοι άμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 94%

Απρίλιος 30, 2018 - 19:02
0 σχόλια

Άδικο και αναποτελεσματικό είναι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα ενώ αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές ανισότητες, είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλάζει πολύ συχνά και είναι φτιαγμένο με τρόπο που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.

Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις, που εκπονήθηκε από το ΙΟΒΕ και η οποία χαρτογραφεί τα προβλήματα του ελληνικού φορολογικού συστήματος.

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Στην Εξορία, Ερζουρούμ - Άσκαλε 1943» στη Δημητσάνα

Απρίλιος 30, 2018 - 18:33
0 σχόλια

Τo Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας θα πραγματοποιήσει την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ ''Στην Εξορία, Ερζουρούμ - Άσκαλε 1943'' στο Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας στις 02/05/2018 και ώρα 19:00.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο χειρόγραφο ημερολόγιο του Ρωμιού Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου ο οποίος περιγράφει με άμεσο και λιτό τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης των υπόχρεων του φόρου περιουσίας στην εξορία (Ερζουρούμ) το 1942-1943.

Super deal με τον Ζάχαβι έκανε ο Δουβίκας

Απρίλιος 30, 2018 - 17:45
1 σχόλια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Novasports.gr ο διάσημος Ισραηλινός μάνατζερ, σε συνεργασία με τον Έλληνα ατζέντη Παύλο Διαννή απέκτησαν τα δικαιώματα του νεαρού άσου Τάσου Δουβίκα, ο οποίος προκάλεσε ...αίσθηση στο φετινό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Novasports.gr ο διάσημος Ισραηλινός μάνατζερ, σε συνεργασία με τον Έλληνα ατζέντη Παύλο Διαννή απέκτησαν τα δικαιώματα του νεαρού άσου Τάσου Δουβίκα, ο οποίος προκάλεσε ...αίσθηση στο φετινό πρωτάθλημα.

«Μητέρες και παιδιά στην τέχνη» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Απρίλιος 30, 2018 - 17:31
0 σχόλια

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, οργανώνει το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μητέρες και παιδιά στην τέχνη», για σχολικές ομάδες Δημοτικού, από την Τετάρτη 9 Μαΐου έως και την Παρασκευή 11 Μαΐου (ώρες 11:00-12:30), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Στο Άστρος το Final - 4 του Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας

Απρίλιος 30, 2018 - 17:24
0 σχόλια

Η Ε.Π.Σ. Αρκαδίας με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως το Fina - 4 του Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό γήπεδο Άστρους.

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Final - 4 στο Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας με τους ημιτελικούς να έχουν οριστεί για την Παρασκευή 4 Μάϊου και τον μεγάλο τελικό για την Κυριακή 6 Μάϊου 

Τέλος οι Πανελλήνιες για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Απρίλιος 30, 2018 - 17:02
0 σχόλια

Ολική ανατροπή για την είσοδο στα πανεπιστήμια αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στην Παιδεία, αφού καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, οι αλλαγές θα έρθουν άμεσα και ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη σταδιακή κατάργηση των εξετάσεων μέσα σε διάστημα μερικών ετών.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α' Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ωστόσο, το σύστημα των εξετάσεων για ένα διάστημα θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών.

Σελίδες