Τατούλης

Φεβρουάριος 2018

Οι οριστικές ποινές για το Koriopolis

Φεβρουάριος 28, 2018 - 23:25
4 σχόλια

Στον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργο Τσακογιάννη, επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή για το Koriopolis: φυλάκιση 10 ετών και 10 μηνών! Βαριές και εφέσιμες ποινές σε Μπέο, Κομπότη, Μποροβήλο, Μπάκο.

Βαρύτατες ποινές, οι οποίες είναι εφέσιμες, επιβλήθηκαν σε πολλούς κατηγορούμενους του "Koriopolis" από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Συνεργασία ΓΑΒ LAB και Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 28, 2018 - 21:02
1 σχόλια

Η συμφωνία ενισχύει τη σύνδεση του σχολείου με το πανεπιστήμιο και ανοίγει νέους ορίζοντες στον εκπαιδευτικό χάρτη της Πελοποννήσου.

Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου για την ενδυνάμωση και επέκταση της συνεργασίας τους.

Capital controls: Από αύριο ανεβαίνει το όριο ανάληψης στα 2.300 ευρώ

Φεβρουάριος 28, 2018 - 20:31
0 σχόλια

Σε διεύρυνση του ορίου ανάληψης στα 2.300 ευρώ από τα 1.800 ευρώ που ίσχυαν μέχρί σήμερα λόγω των capital controls που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική διάταξη με την οποία αίρονται και οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη, και θα ισχύει από αύριο, Πέμπτη.

H Ελλάδα έχει πληρώσει 13 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα για τα απορρίμματα της περιφέρειας Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 28, 2018 - 20:05
1 σχόλια

Μιλώντας στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, ο Αν. ΥΠΕΝ ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε: "Αυτή η δημοκρατική τομή του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να γίνει μόνιμη και κυρίαρχο στοιχείο της ελληνικής πραγματικότητας, του τρόπου με τον οποίο συνδιαλεγόμαστε για το τι μέλλον θέλουμε και ποιες κατευθύνσεις πρέπει να πάρουμε. Μια τομή που πρέπει να αφορά και στον σχεδιασμό αλλά και στον έλεγχο της υλοποίησης του σχεδιασμού.

Στο μικροσκόπιο της Επιθεώρησης Εργασίας η Νύχτα Shock Price στην Τρίπολη (vid)

Φεβρουάριος 28, 2018 - 19:35
1 σχόλια

Στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξήχθη στην Τρίπολη το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου στη συνεδρία με θέμα «Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία» μίλησε ο κ. Μπουρολιάς Ευάγγελος από το ΣΕΠΕ, τμήμα Αρκαδίας.

Αναφέρθηκε στη νύχτα «Shock Price» που θα διοργανωθεί στην Τρίπολη για δεύτερη φορά το Σάββατο 3 Μαρτίου.

Μαρινάκος: Η επιβίωση των ξενοδοχείων εξαρτάται από την επίλυση των καυτών προβλημάτων

Φεβρουάριος 28, 2018 - 19:10
1 σχόλια

Εφ΄όλης της ύλης επί του τουρισμού και επί των θεμάτων που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Δρ. Κων/νος Μαρινάκος κατά την εισήγησή του στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Πελοπόννησο στο πλαίσιο της  Παραγωγική; Ανασυγκρότησης της Χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη 26 & 27 Φεβρουαρίου 2018,  παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου , του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Γιώργου Βασιλειάδη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.

Αχτσιόγλου από Τρίπολη: Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα Μανωλάδας

Φεβρουάριος 28, 2018 - 18:36
0 σχόλια

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε στην Τρίπολη, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο, για τον σχεδιασμό της πολιτικής που εκπονεί το Υπουργείο Εργασίας για την περίοδο μετά το τέλος του  προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός - Όλες οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Φεβρουάριος 28, 2018 - 18:21
0 σχόλια

Σε ανασχηματισμό κυβέρνησης προχώρησε όπως είχε προαναγγελθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές στην κυβέρνηση ανακοινώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα, τη θέση του πρώην υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Επίσης, στην κυβέρνηση μπαίνει ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Δ. Βίτσα ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το μέλλον της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης συζητήθηκε στο ΠεΣυ

Φεβρουάριος 28, 2018 - 18:17
1 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συζητήθηκε η επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων κκ. Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη, με θέμα: «Ζοφερό το μέλλον που ετοιμάζουν για την Μεγαλόπολη». Ο κ. Γόντικας κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι στη Μεγαλόπολη δίνεται ένα ελκυστικό πακέτο στους καπιταλιστές, είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων, ενώ μίλησε και για τπώληση μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και για την αποθήκευση 90.000 τόνων αμιάντου.

Δασικοί χάρτες: Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ

Φεβρουάριος 28, 2018 - 17:40
0 σχόλια

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017 έγινε από το ΥΠΕΝ η μερική κύρωση δασικών χαρτών στο 31,39% της έκτασης της, που αποτέλεσε τομή στη δασική πολιτική της χώρας. Εδώ και λίγες μέρες έχουν εκδοθεί και τα αντίστοιχα ΦΕΚ κύρωσης από το Εθνικό Τυπογραφείο, κάνοντας δυνατή την άμεση χρήση των δασικών χαρτών από τους πολίτες, χωρίς την αναμονή χρονοβόρων διαδικασιών χαρακτηρισμού εκτάσεων από τη Δασική Υπηρεσία.

Γιαννακούρας: Το Αναπτυξιακό συνέδριο να φέρει αποτέλεσμα (pics,vid)

Φεβρουάριος 28, 2018 - 17:23
0 σχόλια
Το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στις 26 -27 Φεβρουαρίου ήταν μία ευκαιρία για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο, να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος "πρόσωπο με πρόσωπο" μεταξύ θεσμικών φορέων και κυβερνητικών παραγόντων αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης 
Αρκαδίας σε δημοσίευση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
 

Συνάντηση εργασίας Δικτύου LEADER - Αναπτυξιακών Πελοποννήσου με τον Αποστόλου

Φεβρουάριος 28, 2018 - 17:10
0 σχόλια

Στην Τρίπολη, 27 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας παρευρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου με το Ελληνικό Δίκτυο LEADER και τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Πελοποννήσου (Ομάδες Τοπικής Δράσης των προγραμμάτων CLLD/LEADER), στο Παλιό Δημαρχείο της πόλης της Τρίπολης.

Σελίδες