Ιούνιος 2017

Άναψαν οι φανοί στις γειτονιές της Τρίπολης για τα μαγιάτικα στεφάνια (pics,vid)

Ιούνιος 23, 2017 - 23:00
1 σχόλια

Το έθιμο του φανιστή με το κάψιμο των Μαγιάτικων στεφανιών αναβίωσε στην Τρίπολη.

Μικροί και μεγάλοι περίμεναν την εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου η οποία εορτάζεται στις 24 Ιουνίου. Παραμονή της εορτής 23 Ιουνίου, αναβιώνει το έθιμο με τις φωτιές που ανάβονται στις γειτονιές, στις οποίες συνήθως καίονται και τα στεφάνια τα οποία και φτιάχνουμε την ημέρα της πρωτομαγιάς.

Όπως προτάσσει το έθιμο στην περιοχή Σέχι Τριπόλεως αναβίωσε το κάψιμο των στεφανιών και το Arcadia Portal βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει την έναρξη του καλοκαιριού.

Γιόρτασαν το έθιμο του Κλήδονα στα Αλώνια της Μεταμόρφωσης στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιούνιος 23, 2017 - 22:32
0 σχόλια

Πολλοί ήταν οι Τριπολιτσιώτες που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα, που πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά την Παρασκευή 23 Ιουνίου , στα Αλώνια της Μεταμόρφωσης.

Οι φωτιές λέγονται φανοί ή κάψαλα, γι' αυτό και η ημέρα της γιορτής λέγεται του Αγίου Ιωάννου του Φανιστή, ή του Φωταρά, ή του Λαμπαδάρη. Οι φωτιές ανάβονται σε σταυροδρόμια κατά γειτονιές, παλαιότερα με ανταγωνιστική διάθεση, ποια γειτονιά θ' ανάψει μεγαλύτερη φωτιά από την άλλη.

Με επιτυχία το Every Day - Clean Day από τον Όμιλο Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης (pics)

Ιούνιος 23, 2017 - 20:40
0 σχόλια

Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιόρτασε ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης καθαρίζοντας για περισσότερο από τρείς ώρες, χώρους στο ΔΑΚ Τρίπολης.
Με την δράση “Every Day -Clean Day” πάνω από 30 μέλη, ως επί το πλείστον παιδιά, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης , καθαρίζοντας τόσο τους εξωτερικούς χώρους των γηπέδων τένις, όσο και τα δύο πάρκα περιμετρικά του κολυμβητηρίου και του κλειστού γηπέδου μπάσκετ.

Δικηγόροι εναντίον δημοσίων υπαλλήλων

Ιούνιος 23, 2017 - 19:27
3 σχόλια

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρής επισημαίνει καταγγελίες συναδέλφων Δικηγόρων, σύμφωνα με τις οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, οι δημόσιες υπηρεσίες αγνοούν το υφιστάμενο  και απολύτως σαφές θεσμικό πλαίσιο,  και εφαρμόζουν κατά το δοκούν διαφορετικό ωράριο εξυπηρέτησης του «κοινού»,  στο οποίο ανεπιτρέπτως, συμπεριλαμβάνουν και τους δικηγόρους.

242 συμμετοχές στον 5ο Τσακώνικο Δρόμο Λεωνιδίου

Ιούνιος 23, 2017 - 18:43
0 σχόλια

Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του 5ου Τσακώνικου Αγώνα Δρόμου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στο Λεωνίδιο.

Όπως ενημερωθήκαμε από την Οργανωτική επιτροπή, μετά το κλείσιμο των ηλεκτρονικών εγγραφών στη γραμμή της εκκίνησης αναμένεται να βρεθούν 242 αθλητές. 170 απ' αυτούς θα τρέξουν στα 16 χλμ και 72 αθλητές στον αγώνα των 5 χλμ.

Πάντως, θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμένου αριθμού εγγραφών και αύριο, στην γραμματεία του αγώνα που θα ανοίξει στις 16:30.

Δείτε παρακάτω τις ως τώρα συμμετοχές:

Το Σάββατο ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου

Ιούνιος 23, 2017 - 18:00
0 σχόλια

Στον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 αύριο Σάββατο, 24 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στην Καλαμάτα, προσκαλεί ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής, Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Επικυρώθηκε η βαθμολογία, υποβιβάζεται ο Ηρακλής

Ιούνιος 23, 2017 - 17:41
0 σχόλια

Το Δ.Σ. της Super League επικύρωσε την βαθμολογία για την σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον Ηρακλή να τερματίζει στην 15η θέση και την Βέροια στην 16η κάτι που σημαίνει ότι και τυπικά οι δύο ομάδες υποβιβάζονται.

Για τον λόγο αυτό ο Ηρακλής αναμένεται να κάνει προσφυγή στο αρμόδιο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ όπου και θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Super League, με την απόφαση να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. 

Δωρεάν διανομή φρούτων στην Μεγαλόπολη

Ιούνιος 23, 2017 - 17:33
0 σχόλια

Tην Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, ήτοι: στους δικαιούχους του προγράμματος επισιτιστικής συνδρομής του ΤΕΒΑ, στους εγγεγραμμένους στο μητρώο απόρων του Δήμου, στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στον κλειστό χώρο της λαϊκής αγοράς στην πλατεία Πολυβίου  και ώρες 11.00 έως 14.00.

Ειδικά για τις κατηγορίες πολυτέκνων και τριτέκνων η διανομή θα γίνει στην έδρα και με ευθύνη  του συλλόγου τους.

Βλάσης: Όταν σπέρνεις ψεύτικη ελπίδα, θερίζεις οργή και αγανάκτηση

Ιούνιος 23, 2017 - 17:24
0 σχόλια

Στην τηλεοπτική εκπομπή της  ΕΡΤ 1 και την εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" βρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ κύριος Βλάσης αναφέροντας τα εξής:

- Η Κυβέρνηση οφείλει πλέον να αρχίσει να κυβερνά και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του κόσμου. Οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει πως οι ψεύτικες ελπίδες δεν έχουν οδηγήσει και δεν οδηγούν πουθενά. Οι επιπτώσεις της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται στους γεμάτους με σκουπίδια δρόμους της Αθήνας.

Επαναληπτική διακήρυξη εκμίσθωσης αιγιαλού στην Βόρεια Κυνουρία

Ιούνιος 23, 2017 - 17:01
0 σχόλια

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας έχοντας υπόψη ότι η με αριθμ. πρωτ. 4940/26.05.2017 Διακήρυξη απέβη άγονη ως προς την εκμίσθωση τεσσάρων τμημάτων χώρου αιγιαλού και παραλίας Δ ι α κ η ρ ύ τ τ ε ι ό τ ι σύμφωνα με τις με αριθ. 134/2017 και 163/2017 Αποφάσεις της Ο.Ε.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στον Σχοινιά (vid)

Ιούνιος 23, 2017 - 17:01
0 σχόλια

Ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχοινιά μετέδιδε live την μοιραία πτήση μέχρι την τελευταία στιγμή στον λογαριασμό του στο Facebook. 

Στο προφίλ του υπάρχει ακόμα το βίντεο από τη μετάδοση, που διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό.

Σελίδες