Ιανουάριος 2017

Η πλατεία της Αλωνίσταινας

Ιανουάριος 31, 2017 - 21:00
0 σχόλια

Η μονόκλιτη Βασιλική Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, δεσπόζει από το 1742 στην πλατεία της Αλωνίσταινας.

Η φωτογραφία ανήκει στον Δ.Γ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στη στήλη "Η φωτογραφία της ημέρας".
Στείλτε με email: info@arcadiaportal.gr, την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Έκανε μια ευχή και έπιασε: Η σύμπτωση ζωής του Κώτσιρα

Ιανουάριος 31, 2017 - 20:56
3 σχόλια

Παιχνίδι της μοίρας; Παιχνίδι σύμπτωσης; Κανείς δεν ξέρει να απαντήσει… Ο Γιάννης Κώτσιρας στις 30 Ιανουαρίου του 2017 τιμήθηκε από τον ΠΣΑΠ (μαζί με τον Μιχάλη Μανιά) για την ολοκλήρωση των σπουδών του, παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, που είναι το ποδόσφαιρο, με ειδικό βραβείο.

Ειδική Αγωγή και χρέη των Δήμων στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Ιανουάριος 31, 2017 - 20:20
0 σχόλια

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος).

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η συνέχιση της συμμετοχής της ΚΕΔΕ στις επιτροπές του ΥΠΕΣ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων, η χρήση αιγιαλού, η λειτουργία των ΚΕΠ, τα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία ειδικής αγωγής.

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Επικύρωση Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου.

Διακοπή ρεύματος σε τοπικά διαμερίσματα της Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 31, 2017 - 20:18
0 σχόλια

Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 01/02/2017, λόγω προγραμματισμένων εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα Τ.Δ. Πετρίνας, Φαλαισίας, Σπανεϊκα, Σκορτινός. Γραικός & στην Ι.Μ. Αμπελακίου από τις 09:00 έως τις 12:00 καθώς και στα Τ.Δ. Ακόβου, Γούπατα, Δυρράχι και Νεοχώρι Φαλαισίας από τις 11:00 έως τις 15:00
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 

Σύλληψη για παραποιημένο κυνηγετικό όπλο από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Ιανουάριος 31, 2017 - 20:01
0 σχόλια

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Πετρόπουλος Φώτης με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κ. Αχαΐας κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή Άνω Σουδενέϊκα εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα δίχως να κατέχει την προβλεπόμενη άδεια.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κυνηγετικό όπλο που έφερε τύπου καραμπίνα ήταν παραποιημένο δυνάμενο να δεχθεί περισσότερα των τριών φυσιγγίων.

Τσιμεντένια νησίδα στον κόμβο της Tεγέας

Ιανουάριος 31, 2017 - 19:44
0 σχόλια

Στην κατασκευή τσιμεντένιας νησίδας προχώρησε η παραχωρησιούχος Εταιρείας, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε, όπως προβλεπόταν, στο σημείο του κόμβου της Τεγέας τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Οι εργασίες έγιναν περίπου στο όριο του έργου και στον δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης και συγκεκριμένα στο κομμάτι του δρόμου όπου υπάρχει νησίδα από την οποία διέρχονται οχήματα τα οποία πηγαίνουν προς Θάνα.

Αφού αφαιρέθηκαν τα πλαστικά εύκαμπτα κολονάκια, έγινε μια νησίδα η οποία θα απαγορεύει στα οχήματα να κάνουν επί τόπου αναστροφή μειώνοντας τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος.
 

Βραβεύτηκαν οι πτυχιούχοι Μανιάς και Κώτσιρας από τον ΠΣΑΠ (vid)

Ιανουάριος 31, 2017 - 19:42
0 σχόλια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών τίμησε τους ποδοσφαιριστές του ΑΣΤΕΡΑ Μιχάλη Μανιά και Γιάννη Κώτσιρα, στην ετήσια γιορτή που διοργανώνει! 

 

Οι δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, παράλληλα με την επαγγελματική τους δραστηριότητα και γι' αυτό το λόγο παρέλαβαν ειδικό βραβείο από τον ΠΣΑΠ.

Η βράβευση των Μανιά και Κώτσιρα έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Μιχάλης Μανιάς τελείωσε τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών ενώ ο Γιάννης Κώτσιρας τη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Συνεστίαση του Συλλόγου Βαλτεσινιωτών

Ιανουάριος 31, 2017 - 19:16
0 σχόλια

Η συμμετοχή είναι 20 ευρώ για ενήλικες , ενώ για παιδιά και φοιτητές 15 ευρώ και θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα, φαγητό και κρασί.

Θα τραγουδήσει η Ταμίας του Συλλόγου μας, Κατερίνα Κατσίγιαννη.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν ολιγόλεπτα video από το χωριό μας, παλιές καλές φωτογραφίες συμπατριωτών μας και του τόπου μας, που ξυπνούν ωραίες, παλιές αναμνήσεις.

4η εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 31, 2017 - 18:47
0 σχόλια

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Παναρκαδικού νοσοκομείου και το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. την τέταρτη εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες και ιδιαιτέρως τους νέους να συμμετάσχουν σε μία έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Δήμος Μεγαλόπολης – Δήμος αλληλεγγύης

Γιώργος Κουρέτας Εντεταλμένος Δ.Σύμβουλος Εθελοντισμού

 

Πρόστιμο χιλίων ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν ενημερώνουν για το POS

Ιανουάριος 31, 2017 - 18:26
0 σχόλια

Τσουχτερό θα είναι το πρόστιμο από την Τετάρτη για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο πινακίδα με την οποία να ενημερώνουν αν αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές ή αν δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ όπως θα προβλέπεται με εγκύκλιο που θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Το Έθνος».

Μια ιστορική φωτογραφία από τη Νεστάνη, Μάιος 1944

Ιανουάριος 31, 2017 - 18:01
0 σχόλια

Μια ιστορική φωτογραφία ανάρτησε ο Κώστας Παπαγιάννης στη σελίδα στο Facebook «Παλιές Φωτογραφίες της Νεστάνης», για την οποία μάλιστα υπάρχουν λεπτομέρειες για όλους τους εικονιζομένους, αλλά και για τη συγκυρία κάτω από την οποία οι άνθρωποι αυτοί απαθανατίστηκαν τον Μάιο του 1944. Διότι, παρά τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων που αποτυπώθηκαν στο χαρτί, στην πραγματικότητα ήταν κυνηγημένοι στα βουνά για να γλιτώσουν από τους Γερμανούς.

Πρόβλημα με Καλτσά

Ιανουάριος 31, 2017 - 17:40
0 σχόλια

Ο Αστέρας Τρίπολης χάνει για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες τον Νίκο Καλτσά καθώς ταλαιπωρείται από κάκωση πρώτου βαθμού στον έσω πλάγιο έπειτα από εξετάσεις που υποβλήθηκε.

Τα νέα από το ιατρικό δελτίο δεν ήταν ευχάριστα για τον Έλληνα άσο με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να μην υπολογίζει τον Νίκο Καλτσά για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ιατρικό δελτίο του Αστέρα Τρίπολης για τον Νίκο Καλτσά

Σελίδες