Απρίλιος 2016

Ελεύθερη βούληση

Απρίλιος 30, 2016 - 21:44
2 σχόλια

Η ελεύθερη βούληση είναι σαν τη ζωή. Μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι του την δώρησε η Φύση ή ότι του την χάρισε ο Θεός. Ωστόσο, την λησμονούμε τόσο εύκολα όσο εύκολα μας δίνεται. Και τούτο επειδή δεν αναγνωρίζουμε ότι την έχουμε.

Τα Αδώνια, το «Πάσχα» των αρχαίων Ελλήνων

Απρίλιος 30, 2016 - 19:44
1 σχόλια

Παίρνοντας αφορμή από την Ανάσταση του Χριστού θα ανατρέξουμε στην ιστορία ενός θεού της Αρχαιότητας και στον τρόπο με τον οποίο εορτάζονταν ο πρόωρος θάνατός του και η ανάσταση, μια και παρουσιάζει ομοιότητες με τον τρόπο που οι χριστιανοί γιορτάζουμε τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού.   Ο Άδωνις είναι πανάρχαιος σημιτικός θεός και η λατρεία του, μέσω της Κύπρου, πέρασε στην Ελλάδα στις αρχές του 7ου αι. π.Χ. Σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν γιος του Κινύρα και της κόρης του Μύρρας, των οποίων την αιμομιξία προκάλεσε η Αφροδίτη.

Ποια εστιατόρια θα είναι ανοιχτά στην Τρίπολη μετά την Ανάσταση

Απρίλιος 30, 2016 - 19:16
1 σχόλια

Μετά την Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, στην Τρίπολη θα είναι ανοιχτά και θα σερβίρουν τα εδέσματά τους τα εστιατόρια «Εθνικόν» στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και «Villa Incognito» στον πεζόδρομο Δεληγιάννη.

Πασχαλινές ευχές Τσίπρα με μήνυμα κατά της διαπλοκής

Απρίλιος 30, 2016 - 18:56
3 σχόλια

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να ευχηθεί για το καλό της αυριανής ημέρας στους Έλληνες πολίτες με ένα μήνυμα με το οποίο στην ουσία επιτίθεται εναντίον των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής τα οποία, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, «δημιουργούν κλίμα καταστροφής και διαφωνιών ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης». Ωστόσο, η τελευταία γραμμή του ευχετηρίου του μηνύματος απευθύνεται αμιγώς στους Έλληνες πολίτες, στους οποίους εύχεται καλή Ανάσταση και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ανάσταση, γενικώς, έρχεται:

Η πρώτη Ανάσταση στον ΙΝ Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως (vid)

Απρίλιος 30, 2016 - 18:37
0 σχόλια

Μέ κάθε λαμπρότητα ἐτελέσθη στούς ἱερούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαντινείας καί Κυνουρίας ἡ πρώτη Ἀναστάση.

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ἐτέλεσε τή Θεία Λειτουργία στήν Ἱερά Μονή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Λουκοῦς Κυνουρίας μέ τήν συμμετοχή πλήθους εὐσεβῶν χριστιανῶν.

Στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ἁγίου Βασιλείου Τριπόλεως πλῆθος εὐλαβῶν χριστιανῶν προσέτρεξε καί ἔψαλε τό «Ἀνάστα ὁ Θεός», λαμβάνοντας ἐκ τῶν Ἱερέων βάγια καί λουλούδια, τά ὁποῖα εἶναι τά μαρτυρικά τῆς πρώτης Ἀναστάσεως.

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Απρίλιος 30, 2016 - 15:44
0 σχόλια

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στη Δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοινώνει ότι θα προβεί στην αύξηση του προϋπολογισμού του Α΄ Κύκλου από τα 32,5 εκ. ευρώ στα 50 εκ. ευρώ. Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τη Δράση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και η καταληκτική της ημερομηνία, κατόπιν της παράτασης που έχει ήδη δοθεί, είναι η 10η Μαΐου 2016.

Με κατάνυξη η περιφορά των επιταφίων στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Απρίλιος 30, 2016 - 15:31
0 σχόλια

Με κατάνυξη έγινε χτες το βράδυ η περιφορά των επιταφίων από τις τέσσερις ενορίες του Λεωνιδίου.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στο Θείο Πάθος ακολουθώντας τους επιταφίους στους δρόμους και τα σοκάκια της όμορφης αρκαδικής κωμόπολης, που για μία ακόμη χρονιά ήταν φωτισμένα με χιλιάδες αυτοσχέδια φαναράκια από νεράντζια που ετοίμασαν εθελοντές και φορείς του τόπου.

Πηγή: leonidion.gr

Μεγάλη Παρασκευή στην Τρίπολη (pics)

Απρίλιος 30, 2016 - 15:14
0 σχόλια

Τήν Μεγάλη Παρασκευή 29η Ἀπριλίου 2016, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, προεξῆρχε καί τέλεσε τίς παρακάτω ἱερές Ἀκολουθίες, παρουσίᾳ Κλήρου, Λαοῦ καί  Ἀρχόντων,  στίς 3.30 μ.μ. τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου στόν Ἱ. Ν. Ἁγ. Σπυρίδωνος, Θεραπευτηρίου Ψυχικῶν Παθήσεων Τριπόλεως. Στίς 4.30 μ.μ., τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου στόν Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Δεκαζείου Γηροκομείου Τριπόλεως. Στίς 5.30 μ.μ., τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου στόν Ἱ. Ν. Ἁγ. Γεωργίου Ἄλσους Τριπόλεως  και τέλος στίς 7.00 μ.μ.

Έτοιμος να παραδοθεί στην πυρά ο Ιούδας στον Πλάτανο Κυνουρίας

Απρίλιος 30, 2016 - 14:23
0 σχόλια

Από τη Μεγάλη Παρασκευή οι Πλατανίτες έχουν κατασκευάσει το ομοίωμα του Ιούδα και το έχουν κρεμάσει στη Βρύση, στην πλατεία του χωριού με τα πολλά νερά που καταλήγουν στον καταρράκτη στις Χαρές, στην είσοδο του Πλατάνου.

Το έθιμο θα αναβιώσει στο μικρό μαγικό χωριό της Βόρειας Κυνουρίας που είναι όμορφο κάθε εποχή, αλλά την άνοιξη λάμπει από τα αγριολούλουδα και τα πράσινα δέντρα. όσοι βρεθούν στον Πλάτανο αυτές τις ημέρες θα απολαύσουν ένα κατανυκτικό παραδοσιακό Πάσχα μέσα στην πλούσια φύση του Πάρνωνα.

Η φωτογραφία, από τη σελίδα του Δημητρίου Λάτση στο Facebook.

Η πρώτη Ανάσταση στην Ιερά μονή Λουκούς Κυνουρίας (vid)

Απρίλιος 30, 2016 - 12:38
0 σχόλια

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ακούγεται από σήμερα το πρωί, Μ. Σάββατο, στους ναούς. 

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στην πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Ιερά Μονή Λουκούς στη Βόρεια Κυνουρία. ΟΙ καμπάνες χτύπησαν πανηγυρικά και ο κ.κ. Αλέξανδρος έρανε τους πιστούς με λουλούδια υπό τις αναστάσιμες ψαλμωδίες.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Μια περίεργη συνήθεια του Μ. Σαββάτου που έγινε θεσμός! (vid)

Απρίλιος 30, 2016 - 12:30
8 σχόλια

Μεγάλο Σάββατο στην Τρίπολη. Ημέρα νηστείας, αφού ακόμη και το λάδι καταλύεται όλα τα Σάββατα εκτός του Μεγάλου, και περισυλλογής. Ημέρα, επίσης, που οι ετοιμασίες για τις σούβλες και τα κοκορέτσια δίνουν και παίρνουν σε κάθε σπίτι. Και επειδή το βράδυ της Ανάστασης οι περισσότεροι δεν βγαίνουν αλλά επιστρέφουν σπίτι τους μετά την Ανάσταση για να γευθούν την παραδοσιακή μαγειρίτσα και να τσουγκρίσουν τα αβγά τους με την οικογένεια και τους οικείους τους, ο απογευματινός καφές το Μεγάλο Σάββατο με τα φιλαράκια επιβάλλεται.

Νεκρός 23χρονος μετά από εκτροπή οχήματος στο Λεωνίδιο

Απρίλιος 30, 2016 - 11:18
0 σχόλια

Χθες (29.4.2016) το βράδυ, στο 3,5 χιλιόμετρο της Εθνική Οδού Πλάκας- Λεωνιδίου, επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 23χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου σήμερα (30.4.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, ο 23χρονος υπέκυψε στα τραύματα του.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου.

Φωτογραφία αρχείου

Σελίδες