Τρίπολη τριών... αστέρων στη Νέα Σμύρνη, 3-1 τον Πανιώνιο

Τρίπολη τριών... αστέρων στη Νέα Σμύρνη, 3-1 τον Πανιώνιο

Σεπτέμβριος 19, 2009 - 20:17

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 3-1 τον Πανιώνιο στην Ν. Σμύρνη και παραμένει αήττητος ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές στην Super League. Ο αστέρας είχε εξαιρετική αμυντική της λειτουργία και χάρη στην επιθετική της αποτελεσματικότητα απέδρασε με τον τρίποντο από την... Πλατεία απέναντι σε ένα Πανιώνιο που δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά είχε σοβαρά αμυντικά προβλήματα.

Ο αστέρας ευτύχησε στην πρώτη σοβαρή επίσκεψή του (5') στα καρέ του Μπέλιτς να σκοράρει. Ο Ουριμπαρί εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τσέζαρεκ κέρδισε στον αέρα τον Ομο και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Πανιώνιος άρχισε να κλείνει τον Αστέρα στην εστία του χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Μπάλαμπαν (13') και Ριέρα (19'), ενώ σίγουρα κορυφαία στιγμή για τους νεοσμυρνιώτες ήταν η φωτοβολίδα του Ρεκόμπα (27') που κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ντεγκρά.

Η ομάδα του Φερέρα βασίστηκε στην όρεξη του Ρεκόμπα, αλλά η άμυνα πρόδωσε τις όποιες επιθετικές βλέψεις του Πανιωνίου. Την στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να... εγκατασταθούν μόνιμα στην εστία του Αστέρα, οι αρκάδες έβρισκαν όσους ελεύθερους διαδρόμους ήθελαν στις αντεπιθέσεις.

Ο Εντερ στο 39' αφού έκανε... βόλτα έξω από την μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου έπιασε ένα ωραίο σουτ γράφοντας το 0-2, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσέζαρεκ βγήκε μόνος του απέναντι στον Μπέλιτς, και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Εντερ ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 3-0.

Ο Πανιώνιος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τη διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ μήπως κι αντιστρέψει το κλίμα. Οι νεοσμυρνιώτες είχαν την εδαφική πρωτοβουλία, αλλά η άμυνα του Αστέρα όντας πολύ καλά στημένη δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ο Ρεκόμπα, που σε μερικές περιπτώσεις έδειχνε να το είχε πάρει... πατριωτικά, προσπάθησε να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες, αλλά ήταν φανερό ότι οι συμπαίκτες του είχαν αποσυντοντιστεί από το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ομο προσπάθεια να δώσει ψυχολογική ανάταση στον Πανιώνιο με την μείωση του σκορ στο 69', αλλά ο χρόνος δεν επαρκούσε για να γίνει η απόλυτη ανατροπή και έτσι το τελικό σφύριγμα του Σπάθα βρήκε τους αρκάδες να πανηγυρίζουν την δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη τους.

Το φιλμ του αγώνα

5' ΓΚΟΛ 0-1: Καλή εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι από αριστερά, ο Σέζαρεκ πήρε ωραία κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπέλιτς.

8' Στην κόντρα ο Αστέρας, όμως ο Βίλτσες έχασε το κοντρόλ από θέση μέσα δεξιά και δεν κατάφερε να σουτάρει.

13' Φάουλ του Μπάλαμπαν, η μπάλα βρήκε στον Σέζαρεκ και ο Ντεγκρά έπεσε στην αριστερή γωνία του για να σώσει τον Αστέρα.

16' Φάουλ του Ρεκόμπα από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ριέρα έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από το δοκάρι του Ντεγκρά.

22' Νέο σουτ για τον Πανιώνιο, αυτή τη φορά με τον Σκούφαλη, ο οποίος από θέση μέσα δεξιά, έστειλε τη μπάλα σε αμυντικό του Αστέρα για να κερδίσει τελικά κόρνερ.

27' Σουτ - κεραυνός του Ρεκόμπα, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

31' Αναγκαστική αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Αργυρόπουλο στη θέση του τραυματία Καρντόσο

33' Εκτέλεση φάουλ του Ρεκόμπα (πάνω στη γραμμή της περιοχής), η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αμυντικού και χάθηκε η ευκαιρία.

35' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, όταν μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή του Αστέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Ριέρα από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά σημάδεψε άουτ!

38' Φάουλ από δεξιά για τον Πανιώνιο, ο Όμο πήρε την γυριστή κεφαλιά, η μπάλα λίγο άουτ.

39' ΓΚΟΛ 0-2: Στην κόντρα ο Αστέρας με τον Έντερ έξω από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος βρήκε χώρο να σουτάρει και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπέλιτς.

42' ΓΚΟΛ 0-3: Νέα κόντρα επίθεση του Αστέρα, αυτή τη φορά με τον Σέζαρεκ, ο οποίος προχώρησε και μέσα από την περιοχή, έστρωσε αριστερά του στον Έντερ, ο όποίος με πλασέ έκανε το 0-3.

47' Ο Σέζαρεκ μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου και έκανε το δυνατό σουτ, ο Μπέλιτς έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

51' Φοβερή ντρίμπλα του Ριέρα έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

68' ΓΚΟΛ 1-3: Έπειτα από πάσα του Σκούφαλη, ο Όμο αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή έκανε με πλασέ το 1-3.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες κάρτες: Ριέρα, Σκούφαλης - Ουριμπαρί, Καρντόσο, Έντερ, Λαζαρίδης, Μπαστία.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο (82' Λάτκα), Σκούφαλης (84' Κούκετς), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα, Σιόβας, Αναστασόπουλος, Νικολάου, Τζαβέλας (69' Μπαρόνι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάριο Γκόμες): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Καρντόσο (31' Αργυρόπουλος), Καρέρα, Σέζαρεκ, Έντερ (58' Ρίος Ιντερ), Βίλτσες (72' Ζεάν Κάρλος).

Ειδήσεις: