Το μεγάλο «διπλό» του Αρκαδικού - Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός 76-80

Το μεγάλο «διπλό» του Αρκαδικού - Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός 76-80

Δεκέμβριος 05, 2009 - 23:03

Ακριβώς το ίδιο γήπεδο, χωρίς καμία διαφορά, ο Ερμής Λαγκαδά φορούσε άσπρα-πράσινα όπως η Γουμένισσα, ο Αρκαδικός έκατσε στον πάγκο που αντίστοιχα καθόταν και στο κλειστό της Γουμένισσας, αφήστε που υπήρχε και η μετάδοση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας που έγινε από το ίδιο σημείο όπως δηλαδή και στον αντίστοιχο περσινό αγώνα στη Γουμένισσα!

Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν η εποποιία που γράφηκε στο Λαγκαδά σηματοδοτεί (τουλάχιστον συνειρμικά) και κάποια αντίστοιχη φετινή άνοδο, αλλά το σίγουρο είναι πώς ο Αρκαδικός «δραπέτευσε» με το ροζ φύλλο αγώνα από μία δύσκολη και καυτή έδρα κερδίζοντας 80-76 έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Ερμής Λαγκαδά του Γιώργου Σιγάλα.

Ο Αρκαδικός ήταν απλά εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και με εφαλτήριο την άμυνα για σεμινάριο που έπαιξε στο πρώτο εικοσάλεπτο, όπου προηγήθηκε 37-21 και με τους ψηλούς Γιοβάνοβιτς, Τζουγκαράκη να στήνουν «πάρτι» στην αντίπαλη ρακέτα έκτισε μία διαφορά ασφαλείας. Απλό, μεθοδικό και ορθολογιστικό μπάσκετ από τον Αρκαδικό που με εντολή Σμυρνιώτη έστελνε τη μπάλα συστημένα στους ψηλούς, που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Λούπου (τραυματίστηκε στο χέρι παραμονές του παιχνιδιού). Στη συνέχεια Μαναβόπουλος, Σουρλής, Τόσιτς έδωσαν λύσεις και με καλό περιφερειακό σουτ, ενώ υπήρξαν δύο χάι-λάιτ άξια αναφοράς. Αρχικά ένα κόψιμο του Σιβορότκα στο τετραγωνάκι του ταμπλό σε λέυ-απ του Μπεχλιβάνη και ένα φόλοου-κάρφωμα του Μαναβόπουλου μετά από άστοχο σουτ του Τόσιτς. Τα στατιστικά του Αρκαδικού στην επίθεση εκπληκτικά για παιχνίδι εκτός έδρας: 2/2 βολές, 13/18 δίποντα και 3/7 τρίποντα αποτέλεσμα των σωστών επιλογών στην επίθεση. Μοναδικό αρνητικό σημείο τα 11 λάθη που είχαν οι παίκτες του Αρκαδικού, περισσότερο από υπερβολική σιγουριά παρά από την άμυνα των αντιπάλων του.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αρκαδικός προηγήθηκε 21-40 και κάπου εκεί υπήρξε μία χαλάρωση από τους παίκτες του, γεγονός που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο. Με σερί 8-0 το σκορ έγινε 29-40, η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια τιμή και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά είχε πέσει στους οκτώ πόντους (50-58) με τον Αρκαδικό να δέχεται 29 πόντους, οκτώ δηλαδή περισσότερους πόντους από ότι δέχτηκε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο!

Η τελευταία περίοδος ήταν η πιο συγκλονιστική, ο Ερμής μείωνε ολοένα και περισσότερο τη διαφορά και ήταν θέμα χρόνου –με βάση της εξέλιξη του παιχνιδιού- να έρθει η ισοφάριση. Αυτό έγινε τρία λεπτά (68-68) πριν τη λήξη με σουτ του Μπεχλιβάνη, που εν των μεταξύ είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Εκεί πλέον άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε του παιχνιδιού και οι καρδιές των φιλάθλων χτυπούσαν πιο δυνατά, ενώ η αδρεναλίνη χτυπούσε… κόκκινο!

Πλέον έπαιζε πρωταρχικό ρόλο η προσωπικότητα των παικτών, ποιος ήθελε τη νίκη περισσότερο και ποιος θα άντεχε όταν η μπάλα θα… έκαιγε!

2:42 Με ½ βολές ο Κοψαύτης έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Αρκαδικό (68-69)
2:05 με υπέροχη κίνηση ο Σιβορότκα με καλάθι και φάουλ έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων (68-72)
1:56 με χουκ ο Τσότσος μείωσε στο καλάθι (70-72), αλλά αστόχησε στην ελεύθερη βολή που κέρδισε από το φάουλ του Μαναβόπουλου
1:30 ο Γιοβάνοβιτς κέρδισε στο «ένας εναντίον ενός» τον Τσότσο το σκορ έγινε 70-74
1:16 με 2/2 βολές του Δημητριάδη μείωσε ο Λαγκαδάς σε 72-74
1:09 με υπέροχη ατομική ενέργειεα ο Γιοβάνοβιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα τεσσάρων πόντων (72-76).
Μετά από άστοχο σουτ των γηπεδούχων, ο Παπαδάκης κέρδισε φάουλ και με μία εύστοχη βολή δίνει προβάδισμα πέντε πόντων (72-77 με 00.37 να απομένουν).
00:35 ο Μπεχλιβάνης με δύο εύστοχες βολές μειώνει σε διαφορά τριπόντου (74-77)
00:15 ο Παπαδάκης αστοχεί στο σουτ και δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
00:09 ο Μπεχλιβάνης με 2/2 βολές μειώνει στον πόντο (76-77)
00:08 ο Μαναβόπουλος «ανταποδίδει» με 2/2 βολές και ξαναδίνει προβάδισμα τριών πόντων (76-79)
00:05 ο Σουρλής κάνει φάουλ στον Παπακωνσταντίνου και οι διαιτητές δίνουν τρεις βολές. «Ξυπνάνε μνήμες» από Πέραμα, αλλά ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι Σκούταρης αστοχώντας και στις τρεις βολές
Σε «νεκρό χρόνο» ο Τόσιτς κερδίζει φάουλ και με μία εύστοχη βολή διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα (76-80) δίνοντας το σύνθημα για πανηγυρισμούς για την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του Αρκαδικού στο φετινό πρωτάθλημα.
Τώρα κάποιοι αναρωτιούνται ότι ο Αρκαδικός θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και άνοδο, αν δεν είχε γίνει «ήρωας» αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στο Πέραμα. Το ρεκόρ του θα ήταν 6-1 και μαζί με το Ρέθυμνο θα μοιράζονταν το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Με τα…αν όμως δεν γίνεται δουλειά και ο Αρκαδικός έχει μπροστά του λίγο χρόνο, να ηρεμήσει και να σκεφτεί τα δύο μεγάλα παιχνίδια που δίνει στην Τρίπολη με Ολυμπιάδα Πατρών και Νήαρ Ήστ, Τετάρτη και Σάββατο.

Εν αρχή οι κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου πρέπει απαραιτήτως να γεμίσουν και ο κόσμος να αποτελέσει τον 6ο παίκτη της ομάδας.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σμυρνιώτης και οι παίκτες του να είναι αυτοσυγκεντρωμένοι στο στόχο τους βλέποντας ένα-ένα τα παιχνίδια ξεχνώντας τον παράγοντα κούραση και προτάσσοντας μπροστά το στόχο που έχουν βάλει ως στόχο από την αρχή της χρονιάς. Τόσο η Ολυμπιάδα, όσο και η Ν. Ήστ θα έρθουν ξεκούραστες στην Τρίπολη, καθώς η Πατρινή ομάδα δεν αγωνίστηκε το προηγούμενο Σάββατο και η Αθηναική ομάδα δεν θα παίξει την Τετάρτη!
Διαιτητές: Ανδρικόπουλος - Μαγκλογιάννης - Ταρενίδης.
Τα δεκάλεπτα: 11-20, 21-37, 50-58, 76-80.
Ερμής Λαγκαδά (Σιγάλας): Μπεχλιβάνης 10, Αντωνιάδης 2, Μάντιτς 22 (3), Μασλαρινός 4, Παπακωνσταντίνου 9 (1), Ράλλης, Τσότσος 10, Λευκαδίτης 6, Πλιούκας 3 (1), Δημητριάδης 10 (1).
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής, Τόσιτς 13 (2), Παπαδάκης 3, Κοψαύτης 9 (2), Σιζόπουλος, Γιοβάνοβιτς 18, Καραδολάμης, Μαναβόπουλος 12 (1), Σουρλής 6 (1), Σιβορότκα

Ειδήσεις: