Τατούλης vs Μανώλη στην Περιφέρεια;

Τατούλης vs Μανώλη στην Περιφέρεια;

Ιούνιος 12, 2010 - 16:49

Όλο και πιο κοντά σε μία μάχη Πέτρου Τατούλη – Γιάννη Μανώλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οδηγούν οι τελευταίες εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην περιοχή.
Ο ίδιος ο κ. Τατούλης είναι έτοιμος να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος, αναμένοντας, εκτός από τη στήριξη του ΛΑΟΣ, την οποία ήδη έχει εξασφαλίσει, και αυτή του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, φαίνεται να έχει προσεγγίσει νέους ανθρώπους, που είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες και έχουν «λευκό ποινικό μητρώο» σε θέματα διαφθοράς, για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.
Στην άλλη πλευρά, ο Γιάννης Μανώλης φαίνεται ότι έχει «πάρει κεφάλι» έναντι του βασικού αντιπάλου του, προέδρου της ΕΝΑΕ και νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου.

Επιπλέον, στο επιτελείο του κ. Τατούλη συμμετέχουν γνώστες της ευρωπαϊκής πραγματικότητας που είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν από τις Βρυξέλλες αυτό που δικαιούται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Βλέποντας και αυτές τις κινήσεις τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που αντιλαμβάνονται ότι οι πιθανότητες να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την Περιφέρεια είναι μικρές, προτείνουν ανοιχτά τον πρώην υφυπουργό της Ν.Δ.
Εκτός δε από τις «ευρύχωρες προσεγγίσεις στις επιλογές προσώπων» για τις οποίες μίλησε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, υπενθυμίζουν ότι ο κ. Τατούλης έχει δικό του ακροατήριο όχι μόνο στην Αρκαδία, αλλά και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Άλλωστε, φαίνεται ότι καμία άλλη υποψηφιότητα δεν περπατάει: Πάνος Μπεγλίτης, Σταύρος Μπένος και Ροβέρτος Σπυρόπουλος που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις την υψηλότερη πρόθεση ψήφου (γύρω στο 25 με 30%) δε φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν μια μάχη που μοιάζει χαμένη, ενώ ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, όχι μόνο δεν ταιριάζει στο προφίλ της «νέας εποχής», αλλά και δεν έχει «πέρασμα» στο σύνολο της Πελοποννήσου, όπου εμφανίζει μονοψήφια νούμερα.

Ν.Δ.: Προηγείται ο Γ. Μανώλης
Στην άλλη πλευρά ο Γιάννης Μανώλης φαίνεται ότι έχει «πάρει κεφάλι» έναντι του βασικού αντιπάλου του προέδρου της ΕΝΑΕ και νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο πρώην βουλευτής ήταν από τα βασικά στελέχη του επιτελείου Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη την ώρα που ο συντοπίτης του νομάρχης κρατούσε στάση (φιλικής προς την Ντόρα Μπακογιάννη) ουδετερότητας αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Μανώλης φέρεται να προηγείται σε δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή με ποσοστό άνω του 15% (40 έναντι 24%) του βασικού εσωκομματικού αντιπάλου του.
Επιπλέον, ο πρώην βουλευτής φέρεται ότι έχει μεγάλη διεισδυτικότητα σε άλλους κομματικούς χώρους ΛΑΟΣ: 55%, ΚΚΕ: 37 % ΠΑΣΟΚ 36% ΣΥΝ 26%, την ώρα που η διεισδυτικότητα του Δ. Δράκου κυμαίνεται από 5 έως 7%.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr