Συνέντευξη του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς σε αθλητικό site

Συνέντευξη του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς σε αθλητικό site

Ιούλιος 01, 2010 - 00:28

Συνέντευξη παρέδωσε στο αθλητικό site basketnet.gr o σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος είπε στη Μάρα Κούτρα:
-Λιούμπο, τι σου έχει μείνει πιο έντονα από την Ελλάδα;
«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία έπαιξα μπάσκετ μετά τη Σερβία. Και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο σταθμό στη καριέρα μου. Πέρασα πολύ καλά στη Τρίπολη και έχω μόνο καλά να θυμάμαι τόσο από την ομάδα μου, όσο και τους ανθρώπους εκεί. Με έκαναν και ένιωθα λες και ήμουν «σπίτι» μου και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα γιατί είμαι ακόμη 23 χρονών».

-Υπάρχει κάτι για το οποίο να λυπάσαι;
«Ναι αμέ αν μπορεί να το πει κανείς έτσι. Μετανιώνω αν προτιμάς καλύτερα, που δεν καταφέραμε μαζί με τους συμπαίκτες μου, να ανεβάσουμε τον Αρκαδικό στην Α1. Η τύχη σε μερικά παιχνίδια μας γύρισε τη πλάτη και αυτό μας κόστισε στο τέλος».
-Αλήθεια, πως ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ;
«Οι γονείς μου διέκριναν ένα ταλέντο στον αθλητισμό στα 13 μου και έκτοτε με ώθησαν στο μπάσκετ. Τους οφείλω πάρα πολλά. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς μπάσκετ. Ζω γι' αυτό. Παθιάζομαι γι' αυτό».
-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης από το ελληνικό πρωτάθλημα; Αν σε ρωτήσω προπονητή, ξέρω τι θα μου πεις. Ή μήπως πέφτω έξω;

«Μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του Νίκολα Βούισιτς και του Νίκολα Πέκοβιτς και θα ήθελα, αν με βοηθήσει και ο Θεός, να ακολουθήσω τα χνάρια τους. Εννοείται ότι αγαπημένος μου προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Θεωρώ ιδιαίτερα τυχερούς τους παίκτες που μαθαίνουν μπάσκετ στο πλευρό του»
-Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

«Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, Παναθηναϊκός. Ολυμπιακός δεν θα μπορούσα να ήμουν ποτέ γιατί αγαπημένη ομάδα στη Σερβία είναι η Παρτίζαν οπότε με τίποτα. Ολυμπιακός. Πάντως, να ξέρεις ότι η ομάδα που υποστηρίζω στην Ελλάδα δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός. Είμαι ΠΑΟΚ λόγω Παρτίζαν».

-Πως φαντάζεσαι στον εαυτό σου σε πέντε χρόνια από σήμερα;
«Θέλω να έχω κάνει σημαντικά βήματα στη καριέρα μου και να μου έχει δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε κάποιο ευρωπαϊκό κύπελλο».
-Του χρόνου;
«Δεν ξέρω ακόμη. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ σε ομάδα στην Α1 αλλά αν παραμείνω στην Α2 θα είμαι εξίσου χαρούμενος. Ξέρω πλέον, τα ελληνικά κατατόπια άρα στόχος μου είναι να παραμείνω στην Ελλάδα».

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Ειδήσεις: