Συνέντευξη Νίκου Αναστασόπουλου

Συνέντευξη Νίκου Αναστασόπουλου

Δεκέμβριος 27, 2009 - 18:09

Ο 30χρονος πορτιέρο μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην καταπληκτική πορεία της ομάδας του στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου και δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει πως καμία από τις ομάδες που παλεύουν για έξοδο στο Europa League δεν είναι καλύτερες από τον Αστέρα. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο προπονητή Βαγγέλη Βλάχο, ενώ δεν έκρυψε πως μεγάλος του στόχος είναι να μπορέσει να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Με τις εμφανίσεις που κάνει, μια τέτοια κλήση θα είναι απόλυτα δίκαιη.

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Αστέρας Τρίπολης δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Η ομάδα της Τρίπολης με τον Μάριο Γκόμες αρχικά στο τιμόνι της τα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Από την στιγμή όμως που ο Βαγγέλης Βλάχος ανέλαβε τα ηνία, οι Τριπολιτσιώτες έχουν μεταμορφωθεί σε σημείο να έχουν καταφέρει να ανέβουν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Για να πετύχει αυτή την ολική μεταμόρφωση ο Έλληνας τεχνικός στηρίχθηκε στα γκολ του Τσέζαρεκ, αλλά και του Ουντότζι, αλλά και στην απροσπέλαστη άμυνα. Εκεί όπου δεσπόζει ο Νίκος Αναστασόπουλος, ο καλύτερος σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος, τερματοφύλακας του πρώτου γύρου.

Νίκο ο πρώτος γύρος έχει ολοκληρωθεί και ο Αστέρας είναι στην 4η θέση. Πως βλέπεις την πορεία αυτή;

«Η αλήθεια είναι πως ξεκινώντας το πρωτάθλημα ήταν στον στόχο μας η τετράδα ή πεντάδα. Τα αποτελέσματα στην αρχή, ήταν καλά, μετά είχαμε ένα νεκρό διάστημα. Τώρα βλέπουμε πως ανοίγουν οι ορίζοντες. Πήραμε κάποια σημαντικά ματς και έχουν ανέβει οι απαιτήσεις του κόσμου.

Που έχει στηριχθεί η ομάδα για να τα καταφέρει;

«Σίγουρα τις νίκες τις φέρνει η επίθεση και οι επιθετικοί, αλλά όταν δεν τρως γκολ και έχεις το μηδέν πίσω, έχεις μεγαλύτερο πάθος και πίστη για να κερδίσεις. Η άμυνα δεν τρώει γκολ και οι επιθετικοί έχουν μεγαλύτερη πίστη ότι θα βάλουν γκολ και θα κερδίσουμε».

«Παιχνίδι σταθμός ο αγώνας με Παναθηναϊκό»

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το παιχνίδι σταθμός;

«Ήταν το ματς με τον Παναθηναϊκό γιατί εκτός από το καλό αποτέλεσμα η ομάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης και στον τρόπο παιχνιδιού της».

Μέχρι τον αγώνα με Παναθηναϊκό, η γκρίνια είχε κάνει την εμφάνισή της.

«Υπήρχε μια μικρή γκρίνια. Πάλι όμως πιστεύω ότι θα άλλαζε η εικόνα, αλλά ξέρουμε όλοι πως μια επιτυχία κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα, δείχνει τον δρόμο για τη συνέχεια».

Η έλευση του Βαγγέλη Βλάχου έχει αλλάξει την εικόνα του Αστέρα;

«Καταρχάς είναι πολύ μεθοδικός προπονητής και ξέρει να φτιάχνει την ψυχολογία των προπονητών. Σε μία μικρή ομάδα, αν έχεις έναν μεθοδικό προπονητή και φτιάχνει την ψυχολογία δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Σίγουρα έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας».

Ποια ήταν τα λάθη του Γκόμες;

«Ο προηγούμενος προπονητής, ήταν σε μια χώρα και ένα ποδόσφαιρο που δεν ήξερε. Ήρθε μεν με περγαμηνές, αλλά δεν ήξερε πως να διαχειριστεί το υλικό της ομάδας. Ο Αστέρας έχει πλούσιο υλικό».

Πόσο σας βοηθάει η διοίκηση;

«Τα πάντα σε μια ομάδα ξεκινάνε από την οικονομική πλευρά. Ο Αστέρας μέχρι αυτή την στιγμή δείχνει ότι έχει δύο προέδρους που είναι πάντα στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ».

«Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ο Αστέρας»

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Δεν θέλω να τρέχω μπροστά, αλλά επειδή βλέπω και συγκρίνω καταστάσεις και υλικό άλλων ομάδων, νομίζω ότι ο Αστέρας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Πανιώνιο, Καβάλα και Άρη που διεκδικούν θέσεις στα πλέι οφ».

Κάποια στιγμή φοβήθηκες πως τα πράγματα δεν θα πάνε καλά;

«Όταν είσαι στην αρχή του πρωταθλήματος και έχεις μια κοιλιά και στα αποτελέσματα και στην απόδοση, λογικό είναι να πιστεύεις ότι βγαίνεις εκτός στόχων, αλλά τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα να είναι αυτή την στιγμή μετά το τέλος του πρώτου γύρου, ο Αστέρας δείχνει να έχει την δυναμική να κερδίσει μια από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ».

Για κόσμο: «Το μόνο που μπορώ να πω για τον κόσμο, είναι να είναι πιο κοντά στην ομάδα. Γιατί ο φίλαθλος κόσμος συνολικά της Ελλάδας έχει ανάγκη ομάδες όπως εμάς και την Καβάλα. Τους παρακαλάμε να είναι πιο κοντά σε όλα τα παιχνίδια».

Εκτός από την ομάδα και εσύ είχες έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο.

«Όσον αφορά την απόδοση την δικιά μου και των τερματοφυλάκων του Αστέρα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια όσον αφορπά τον τρόπο δουλειάς, από όλο το προπονητικό τιμ και ιδιαίτερα τον Τζέρι Ούγκεν τον προπονητή τερματοφυλάκων.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, αναδείχθηκες καλύτερος τερματοφύλακας του πρώτου γύρου. Τι έχεις να πεις γι' αυτή την διάκριση;

«Λογικό είναι όταν δεν τρως γκολ για συνεχόμενα παιχνίδια να ανεβαίνουν οι στατιστικές μονάδες τερματοφύλακα και άμυνας. Εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι είμαι στους πρώτους της στατιστικής και εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια».

«Όνειρό μου το Μουντιάλ της Αφρικής»

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Να είμαι υγιής και να παίζω. Να βοηθήσω την ομάδα μου να κάνει κάτι καλό στο τέλος του πρωταθλήματος και γιατί όχι να με συμπεριλάβει ο ομοσπονδιακός προπονητής στην αποστολή για το Μουντιάλ. Είναι το μεγάλο όνειρο, έχω παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές και σίγουρα αποτελεί όνειρό μου να κληθώ στην Εθνική».

Εκτός από την ομάδα σου. Πως βλέπεις τον πρώτο γύρο; Ξεχώρισε κάποια ομάδα;

«Νομίζω ότι δίκαια ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη θέση. Γιατί κρατήθηκε σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου».

Δίνεις κάποιο φαβορί;

«Για το πρωτάθλημα δίνω φαβορί την ομάδα που θα κερδίσει στο ΟΑΚΑ. Πιστεύω πως θα πάνε έτσι μέχρι το τέλος».

Κάποια ομάδα που ξεχώρισε;

«Μου αρέσει η πορεία της Καβάλας, Πανιωνίου και Εργοτέλη, αλλά δεν έχω δει κάποιες από αυτές τις ομάδες να έχουν τα στοιχεία του Αστέρα ώστε να τερματίσουν πιο πάνω από την ομάδα μου»;

Ποιοτικά το πρωτάθλημα πως ήταν;

«Κάθε χρόνο πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν γίνεται. Δεν φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ένα κακό σύστημα που αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα της Ελλάδας. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει τέτοιο χάλι στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Θα πρέπει να είναι το στολίδι της Ελλάδας».

Μια ευχή για το νέο έτος;

«Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά και το καινούργιο έτος να φέρει καλύτερες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλη μια χρυσή επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ της Αφρικής».

Η Καριέρα του Αναστασόπουλου

1997-1998: Νάουσα
1998-1999: Νάουσα
1999-2000: ΠΑΟΚ
2000-2001 (A): ΠΑΟΚ
2000-2001 (B): Ξάνθη
2001-2002: Ξάνθη
2002-2003: Ξάνθη
2003-2004: Ξάνθη
2004-2005: Ξάνθη
2005-2006: Ξάνθη
2006-2007 (A): ΑΕΚ Λάρνακας
2006-2007 (B): Αστέρας Τρίπολης
2007-2008: Αστέρας Τρίπολης

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις: