Στις 3 μ.μ. το τζάμπολ με τον ΑΓΟΡ

Στις 3 μ.μ. το τζάμπολ με τον ΑΓΟΡ

Φεβρουάριος 25, 2010 - 09:48

Συνεχίστηκε χθες το απόγευμα η προετοιμασία του Αρκαδικού για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΑΓΟΡ, που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. αντί του συνηθισμένου 5.30 μ.μ. λόγω των ζωντανών συνδέσεων που θα έχει η ΕΡΤ μέσα από την αθλητική της εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου»

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης θα έχει τελικά όλους τους παίκτες στη διάθεση του, παρά τα προβλήματων τραυματισμών που αντιμετώπισαν οι Μαναβόπουλος (κοιλιακούς), Γιοβάνοβιτς (διάστρεμμα από Ξάνθη), Παπαδάκης (ασθενής) και Κοψαύτης (ελαφρύ διάστρεμμα στην χθεσινή προπόνηση) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στη χθεσινή προπόνηση έδωσαν το παρόν και οι τέσσερις παραπάνω παίκτες, γεγονός που ικανοποίησε το προπονητικό τιμ της ομάδας εν όψει του Σαββατιάτικου αγώνα.

Το μυαλό όλων των ανθρώπων του Αρκαδικού είναι στραμμένο στο παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ, απέναντι σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος του Κρητικού μπάσκετ φτάνοντας μάλιστα μέχρι την Α1 κατηγορία και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το 2007 ως φιναλίστε εναντίον του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαλαρώσουν οι παίκτες του Αρκαδικού και γι αυτό το λόγο ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωμα και το γνωρίζουν πολύ καλά και οι παίκτες. Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση του πρωταθλήματος και στόχος μας είναι να μείνουμε πειθαρχημένοι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, είτε εντός, είτε εκτός έδρας και με το Ρέθυμνο που είναι μία από τις πιο σοβαρές ομάδες του πρωταθλήματος με πολύ καλό ρόστερ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ειδικά στην έδρα μας, δεν συγχωρείται άλλο λάθος»

Η αποστολή του Αρκαδικού είναι δύσκολη και σίγουρα θα χρειαστεί για μία ακόμα φορά φέτος τον περίφημο «6ο παίκτη του» του που δεν είναι άλλος από τον κόσμο, που σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι γεμίζει ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης βοηθώντας σημαντικά την προσπάθεια του Γιάννη Σμυρνιώτη και των παικτών του.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, όπου οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες, ο Αρκαδικός λύγισε στο φινάλε και ηττήθηκε από τον ΑΓΟΡ με 87-81. Εκείνη η ήττα ήταν η πρώτη του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία, αλλά και η πρώτη μετά από πέντε μήνες σε αγώνα πρωταθλήματος καθώς η προηγούμενη ήττα ήταν πάλι στην Κρήτη τον περασμένο Μάιο, από τον ΟΦΗ στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου.

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί σήμερα με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο και Γιάννη Καστρίτη, να αναλύουν στο βίντεο τα δυνατά σημεία του ΑΓΟΡ και τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ειδήσεις: