Στην τρίτη θέση των «Μεγάλων Ελλήνων» ψηφίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Στην τρίτη θέση των «Μεγάλων Ελλήνων» ψηφίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Μάιος 21, 2009 - 03:18

Ο ΣΚΑΙ σε συνεργασία με το ΒΒC διοργάνωσαν μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα δίωρη τηλεοπτική βραδιά, που σημάνει το τέλος της υπερπαραγωγής « ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ».
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 αναδείχθηκε « Ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών » σε έναν τελικό που ξεκινήσε στις 10 το βράδυ και μεταδόθηκε ζωντανά από το ΣΚΑΪ, με την ενεργή συμμετοχή 250 υποστηρικτών και κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξη Παπαχελά.
Μεταξύ των υποψηφίων ήταν και ο μεγάλος συμπατριώτης μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Για τον σκοπό αυτό το βράδυ εκείνο τοποθετήθηκε μεγάλη γιγαντοοθόνη, κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Άρεως, από όπου μεταδόθηκε ζωντανά το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ.
Να σημειωθεί ότι τελικά, ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχτηκε ως ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών, μέσα από την φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΪ "Μεγάλοι Έλληνες", συγκεντρώνοντας περισσότερες 127.000 ψήφους.
Ο μεγάλος στρατηλάτης αγκαλιάστηκε από το κοινό για το ιστορικό μεγαλείο του. Είναι ένας ήρωας που έζησε πριν από 23 αιώνες και πολλοί λαοί τον διεκδικούν μέχρι σήμερα σαν δικό τους.
Η ψηφοφορία κορυφώθηκε με μια συζήτηση που είχε τη μορφή debate, και μέχρι και την τελευταία στιγμή, δεν έλειψαν οι ανατροπές.
Οι 10 παρουσιαστές των τηλεοπτικών αφιερωμάτων, Γιάννης Σμαραγδής, Στέφανος Μάνος, Βασίλης Καρασμάνης, Πέμη Ζούνη, Τάσος Τέλλογλου, Πέτρος Τατσόπουλος, Θάνος Βερέμης, Σία Κοσιώνη, Γρηγόρης Πατρικαρέας και Μαρία Χούκλη, επιχειρηματολόγησαν με γνώσεις και σοβαρότητα και υπερασπίστηκαν με πάθος τους Μεγάλους Έλληνες που εκπροσώπησαν.
Μαζί τους, 250 υποστηρικτές από τον χώρο της τέχνης, των επιστημών, της πολιτικής και της τηλεόρασης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επηρέασαν με τις σκέψεις τους την ψήφο του κοινού και βοήθησαν στην ανάδειξη του μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών.
Από την ημέρα που ξεκίνησε η ψηφοφορία καταμετρήθηκαν περίπου 700.000 ψήφοι. Μόνο κατά τη διάρκεια του τελικού της Δευτέρας οι ψήφοι ανήλθαν σε 81.742.

Ο Μέγας Αλέξανδρος έλαβε 127.011 ψήφους, ο Γεώργιος Παπανικολάου 103.661 ψήφους και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 84.007 ψήφους.
Τέταρτος με 63.934 ψήφους ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πέμπτος ο Σωκράτης με 63.423 ψήφου, έκτος ο Αριστοτέλης με 59.500, έβδομος ο Ελευθέριος Βενιζέλος με 55.730 ψήφους, όγδοος ο Ιωάννης Καποδίστριας με 51.493, ένατος ο Πλάτωνας με 45.569 και δέκατος ο Περικλής με 36.030 ψήφους.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: