Σμυρνιώτης: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Σμυρνιώτης: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Απρίλιος 07, 2010 - 13:35

Ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης γνωρίζει πολύ καλά πώς μετά από μία εορταστική περίοδο, όλοι χαλαρώνουν και κανένας δεν γνωρίζει πώς μπορεί να παρουσιαστεί μία ομάδα μετά από το κλίμα των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Έτσι προγραμμάτισε ένα (ακόμα) φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους, ζητώντας από τους παίκτες του να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα στον αγώνα αυτό εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος και των υψηλών απαιτήσεων που κρύβουν οι τελευταίες επτά αγωνιστικές της Α2 κατηγορίας.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε λίγα λεπτά μετά τη λήξη του φιλικού παιχνιδιού με την ΑΕΚ Αργους, σχολιάζοντας την απόδοση της ομάδας του, αναφέρθηκε στις δύο βασικές απουσίες των Σουρλή, Γιοβάνοβιτς και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγώνα του Σαββάτου με τη Νήαρ Ήστ.
Για το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους: «Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος και από την προσπάθεια των παιδιών, αλλά και γιατί αποκαταστήσαμε κάποια πράγματα στις ισορροπίες μέσα στην ομάδα.

Αναφέρομαι στο γεγονός και το είπα πριν ξεκινήσει ο αγώνας στα παιδιά, ότι τώρα τελευταία έχουμε χαλάσει κάποια πράγματα στην επίθεση μας λόγω βιασύνης. Δε δίναμε την πρέπουσα σοβαρότητα για να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση.

Σήμερα ήμασταν πολύ προσεκτικοί, πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ σοβαροί, είχαμε υψηλά ποσοστά (80% βολές, 70% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα) χωρίς να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι δεχτήκαμε μόλις 68 πόντους στην άμυνα μας.

Δουλέψαμε πολύ στο παιχνίδι, είχαμε το μυαλό μας εκεί που πρέπει και νομίζω πώς είδαμε το φιλικό με την ΑΕΚ όπως έπρεπε δείχνοντας την ανάλογη σοβαρότητα.

Θέλω να πιστεύω πώς την ίδια εικόνα θα έχουμε και στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Ν. Ήστ. Σίγουρα είναι διαφορετικό παιχνίδι, σίγουρα είναι άλλο το επίπεδο, αλλά νομίζω πώς δείξαμε πώς είμαστε στο σωστό δρόμο και επειδή τα πράγματα μετά τις γιορτές είναι περίεργα, σε πρώτη φάση πιστεύω πώς λειτουργήσαμε σωστά. Πιστεύω πώς είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»
Για τις απουσίες εν όψει Νήαρ Ήστ: «Ο Σουρλής έχει ένα μικρό πρόβλημα με τους προσαγωγούς. Δεν ξέρω για την προπόνηση της Τετάρτης, αλλά την Πέμπτη 100% θα είναι μαζί μας. Δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα. Θα δώσει σίγουρα το παρόν. Ο Γιοβάνοβιτς είχε ένα πρόβλημα με τη βίζα του. Την Πέμπτη θα προπονηθεί και πιστεύω πώς και οι δύο παίκτες θα βοηθήσουν την ομάδα όσο μπορούν.
Για το παιχνίδι του Σαββάτου: «Το παιχνίδι με τη Ν. Ήστ είναι δύσκολο, απέναντι σε μία ομάδα που ξεκίνησε με άλλους στόχους στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή ψάχνει νίκες για να μείνει στην κατηγορία. Είναι μία πολύ δύσκολη έδρα, αλλά νομίζω πώς θα μπούμε να παίξουμε αυτό που πρέπει. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με προσωπικότητες. Έχουν σίγουρα τον πρώτο λόγο Μίχαλος, Κουτρούλιας, δύο παιδιά με τεράστια εμπειρία. Αυτό θα είναι το πρώτο μας μέλημα, πώς θα σταματήσουμε αυτούς τους δύο παίκτες, που είναι και οι κορυφαίοι σκόρερ της Νήαρ Ήστ, χωρίς να παραγνωρίσουμε την αξία του Κούνα, που είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι της ομάδας του. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να τον βγάλουμε έξω από τις ισορροπίες του μέσα στο γήπεδο, γιατί είναι ένα βασικό κομμάτι της ομάδας του. Θα μπούμε να παίξουμε όσο μπορούμε, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, αλλά επειδή έχουμε δείξει πώς χτυπάμε όλα τα παιχνίδια, νομίζω πώς το ίδιο θα συμβεί και τώρα»

Σταύρος Κουκάκης

Ειδήσεις: