Νίκος Δελφάκης εφ΄όλης της ύλης

Νίκος Δελφάκης εφ΄όλης της ύλης

Ιούλιος 05, 2010 - 14:10
3 σχόλια

Την περασμένη Τετάρτη 30/6 ο Πρόεδρος του Κέντρου Καλλιτεχνικής Πράξης του Δήμου Τρίπολης και ιδρυτής του συνδυασμού "Τρίπολη των Πολιτών" κ. Νίκος Δελφάκης έκανε στο Πνευματικό κέντρο απολογισμό του δημοτικού έργου από το 2007 έως σήμερα και της συμβολής της παράταξης του . Να σας υπενθυμίσουμε πως ο κ.Δελφάκης διετέλεσε για δύο χρόνια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης.
Διαβάστε παρακάτω όλη του ομιλία του κ. Δελφάκη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπολίτισσες και συμπολίτες.

Νομίζω ότι δεν ανήκω σ΄ αυτούς που συνηθίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις για το παραμικρό, παρά μόνο όταν έχω κάτι σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, να πω. Θα μπορούσε μέσω της τηλεόρασης μια συνέντευξη περισσότεροι σίγουρα θα μας άκουγαν και θα μας έβλεπαν, αλλά νομίζω ότι η άμεση επαφή με τον κόσμο δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα ΜΜΕ, αυτό επιβάλλει η ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας.

Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη την ίδια την τιμή που έχει γίνει τόσο στην παράταξη ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, όσο και στο πρόσωπό μου, που μας έχει τάξει να διαδραματίσουμε έναν κάποιο ρόλο στα πράγματα της πόλης, οργανώνουμε τη σημερινή ομιλία. (Θυμίζω ότι στις εκλογές του 2002 λάβαμε 8,5% και ακολούθως στις εκλογές του 2006 πάνω από 800 άνθρωποι έδειξαν την προτίμησή τους σε μένα, όσο νάναι αισθάνεται κανείς μια ευθύνη).

Δεν πρόκειται για προεκλογική ομιλία. Δεν πρόκειται για δήλωση υποψηφιότητας. Όμως έχει σαν σκοπό να παρέμβει στον προεκλογικό διάλογο , στο δημόσιο διάλογο που πρέπει να υπάρχει στην πόλη, μάλιστα τώρα που είμαστε στα ζυμώματα.

Είχαμε αναλάβει μια πρωτοβουλία το 2006 και ασφαλώς θαρχόταν ο καιρός να αναφερθούμε στα συμπεράσματα, στα αποτελέσματα. Προγραμματίζαμε για αργότερα, περί το Σεπτέμβριο. Με έκπληξη όμως διαπιστώνουμε:

1) καλοπροαίρετοι άνθρωποι – συμπολίτες εκφράζουν την άποψη «δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα»

2) Προεκλογικές κινήσεις και δημόσιος λόγος που απέχει παρασάγγας από τα πραγματικά ζητήματα της πόλης. Π.χ. Κάποιοι δημιουργούν, λέει, φτιάχνουν περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Γιατί άραγε; Σε ποιά βάση; Για να γίνει η νέα άλωση της Τρίπολης; Περιφέρεια εναντίον κέντρου; Αν είναι σε τέτοια βάση να συμπήξουν συνεργασία, αντιλαμβάνεσθε τι μας περιμένει.

Στις 17-8-2006 σε τούτη εδώ την αίθουσα η παράταξή μας, με την εμπειρία που είχε από την δημοτική περίοδο 2003-2006 πρότεινε στην πόλη και σε όλους όσοι είχαν εκφράσει τότε πρόθεση ενασχόλησης με τις εκλογές που έρχονταν τα εξής:

<<Κατά τη γνώμη μας προκύπτει ένα κρίσιμο για την πόλη συμπέρασμα. Δεν πάει άλλο έτσι η κατάσταση. Ο Δήμος χρειάζεται μια σοβαρή αλλαγή. Αυτό ζητά, πιστεύουμε, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Αυτό μας υποδεικνύει να κάνουμε, θεωρώντας πολυτέλεια τον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση των δυνάμεων που επαγγέλλονται μια άλλη πορεία για το Δήμο. Αυτό επιβάλλει τέλος-τέλος και η θέληση των ψηφοφόρων. Σε καμιά παράταξη δεν δίνει κάποιο συντριπτικό ποσοστό 45, 50 ή 60%.

Προτείνουμε τη δημιουργία ενός συμμαχικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει με σοβαρή πιθανότητα επιτυχίας τη διοίκηση του Δήμου για την επόμενη 4ετία. Ενός συνδυασμού που θα βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο και όχι γενικό και αόριστο πρόγραμμα και σε έναν συμφωνημένο τρόπο λειτουργίας τόσο του ίδιου όσο και του Δήμου. Προς το σκοπό αυτό προτείνουμε: Την ερχόμενη Δευτέρα 21-8-2006 ώρα 7 το απόγευμα στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου να γίνει συνάντηση αντιπροσωπειών των παρατάξεων: 1) Πρωτεύουσα πόλη με επικεφαλής τον κ. Κοτσιάνη. 2) Τρίπολη των Πολιτών με επικεφαλής εμένα. 3) Νέα Εποχή με επικεφαλής τον κ. Γεωργακόπουλο. 4) Των ανεξαρτήτων Δ.Σ, πρώην της παράταξης του κ. Σωτηρόπουλου, 5) Τρίπολη – Ανθρώπινη πόλη με επικεφαλής τον κ. Παπαζαχαρία. 6) Νέα Τρίπολη με επικεφαλής τον κ. Νικολάου όσο κι αν είναι δεδομένο ότι έχει μια άλλη λογική. Αλλά και άλλων συμπολιτών μας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως π.χ. ο Σάββας Σαββάκης κ.λ.π.

Στη συνάντηση αυτή να διερευνηθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας εκλογικός συνδυασμός όλων αυτών των δυνάμεων. Θέλουμε να ξεκαθαρίζουμε από τώρα: Για να γίνει αυτός ο συνδυασμός αλλά και για να έχει επιτυχία στις εκλογές απαιτούνται κάποια πράγματα:

1) Θα είναι σαφές ότι αποτελεί ένα συνδυασμό συμμαχίας – συνεργασίας και αφού αποτελεί ένα συνδυασμό τέτοιον δεν θα είναι ούτε του ενός κόμματος ούτε του άλλου ούτε του παράλλου, το κρίσιμο δε χαρακτηριστικό της συνεργασίας πρέπει να αποτυπώνεται και στον τίτλο του.

2) Οι επιμέρους δυνάμεις και παρατάξεις του συνδυασμού αυτού θα κρατήσουν την αυτοτέλειά τους και την αυτονομία τους και τη συνέχεια της όποιας εσωτερικής λειτουργίας και δράσης τους. Δεν αφομοιώνονται η μια από την άλλη. Δεν γίνεται μια τεχνητή συγκόλληση μεταξύ τους. Περισσότερες της μιας (επιτέλους) δημοτικές παρατάξεις συμμαχούν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στη συγκεκριμένη τετραετία.

3) Θα συμφωνηθεί ένας δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας, ελέγχου και συλλογικής ευθύνης για όσα γίνουν»

(Παρένθεση: Τα ανωτέρω σαφή, εκτός από το ότι τα είπαμε εμείς στις 17-8-2006 σε τούτη την αίθουσα, δηλώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο σε κοινή συνέντευξη που δώσαμε στα τοπικά ΜΜΕ με τον Αλ. Κοτσιάνη, μετά από λίγες μέρες. Επομένως το γεγονός ότι σήμερα εμφανίζεται η ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και πραγματοποιούμε τη σημερινή ομιλία, δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν, δεν στρέφεται εναντίον κανενός, είναι δικαίωμά της και υποχρέωσή της και κακώς θορυβήθηκαν κάποιοι: Τι πάει να κάνει ο Νίκος; Μήπως μας υπερκεράσει κλπ. Ας ησυχάσουν δεν έχουμε πρόθεση να υπερκεράσουμε κανέναν).

Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2006 δικαίωσε όσους συμπήξαμε αυτή τη συνεργασία. Περάσαμε το 42% και εκλέχτηκε η παρούσα δημοτική αρχή από την πρώτη Κυριακή.

Ας ξεκινήσω, όπως οφείλω, με κάποια πράγματα πιο προσωπικά.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Την πρώτη διετία αναλάβαμε το Προεδρείο του ΔΣ. Εξ αντικειμένου τα θέματα αφορούσαν κυρίως την εσωτερική λειτουργία του Δήμου και του ΔΣ. Οι αποφάσεις του ΔΣ ήταν έτοιμες μέσα σε 4-10 μέρες μετά τη συνεδρίαση. (παλιότερα μπορεί να τις παίρναμε μετά από 2-3 μήνες και ελαφρώς κάποιες φορές παραποιημένες). Συντάξαμε τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ. Δημιουργήσαμε την επιτροπή διαφάνειας και ακροάσεων. Θέματα που απαιτούσαν ιδιαίτερες γνώσεις και κυρίως τεχνικά ζητήματα δεν έρχονταν σε συνεδρίαση, παρά μόνο αφού είχαν συζητηθεί σε συνεδρίαση της Τεχν. Γνωμοδοτικής επιτροπής. Συστήσαμε το δημοτικό συμβούλιο Νέων. Δεν έρχονταν θέματα προς συζήτηση, τουλάχιστον τα πλέον σοβαρά, παρά μόνο όταν έφεραν την υπογραφή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, του αρμοδίου υπαλλήλου του Δήμου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τούτο. Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν είναι μαριονέτες να υποκινούνται από κάθε αιρετό Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο. Όταν υπογράφουν μια εισήγηση αναλαμβάνουν ταυτόχρονα την ευθύνη για την ορθότητα και την νομιμότητα των λεγομένων τους. Ας θυμίσω σ΄ αυτό (ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ), που γέμισε πολυκατοικίες ότι έφερε μόνο την υπογραφή του τότε Δημάρχου, κανείς υπάλληλος ασφαλώς δεν υπέγραφε.

Συμπερασματικά, κατά την άποψή μου δώσαμε μια σοβαρότητα στο θεσμό και στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Καλλιτεχνική πράξη. Ακολούθως Πρόεδρος της Καλ. Πρ. Μέσα σε μια οικονομική στενότητα με λίγα οικονομικά μέσα έχουμε κάποιες δραστηριότητες με κορυφαία το Πολιτιστικό καλοκαίρι Τρίπολης που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο στον Αγιώργη. Σας λέω αληθινά ότι είναι ένας καθιερωμένος πλέον στο πανελλήνιο θεσμός και πέρυσι, ακόμα περισσότερο φέτος, ήλθαν και θάλθουν από γειτονικές πόλεις να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

ΙΙΙ. Εργα:

Πριν λίγες μέρες κατεβαίναμε από το Δικαστήριο μ΄ ένα συνάδελφο. Ρε Νίκο κι εσείς δεν έχετε κάνει τίποτα τώρα 3,5 χρόνια. Δεν έχεις δίκιο του είπα. Για πες τι. ΄Αρχισα να του απαριθμώ μερικά απ΄ αυτά που θα σας αναφέρω παρακάτω. Τότε έχετε κάνει, μου λέει. Μα πώς είχες αυτή την άποψη, αφού δεν ήξερες ΄Ετσι ακούγεται και έτσι θεώρησα, δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα.

Ποια:

Λέω καμιά φορά για αστείο, απομακρύνθηκαν τα οχήματα ΔΧ φορτηγά οχήματα από την οδό Νεομάρτυρος Δημητρίου. Γείτονας. Άλλο που δεν είναι καθόλου αστείο: Πριν 2 χρόνια ο αντιδήμαρχος για αρνιά του Πάσχα. Πολλοί αρνήθηκαν να πωλήσουν στο Δήμο: Θα πάρουμε τα λεφτά μας μετά από 2-3 χρόνια κι αν. Η Καλιτ. πράξη πάνω από 400.000€ όφειλε. Δεν οφείλει τίποτα.

1) Δεν κάναμε κάποια μεγάλη πατάτα, παρανομία, Δεν αποδεσμεύσαμε κοινόχρηστο χώρο για να γεμίσει πολυκατοικίες, όπως στην Καλαβρύτων - Πολυκατοικίες. Τώρα που θα αποδοθεί στην πόλη ο χώρος του 11ου συντάγματος και του πεδίου βολής ίσως, θα γίνει αντιληπτό. Τράπεζα γης.

2) Αποκομιδή αποριμμάτων. Μια διαλυμένη υπηρεσία καθαριότητας, αφού για χρόνια πολλά σε συντριπτικό ποσοστό η αποκομιδή γινόταν από εργολάβο. Όταν παραλάβαμε, είχε τελειώσει και η προηγούμενη εργολαβία η πόλη βρώμαγε κυριολεκτικά. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά εργολάβος. Θυμάμαι στη συνεδρίαση του ΔΣ το ΕΚΑ είχε εκδώσει μια ανακοίνωση, ότι η αποκομιδή πρέπει να γίνεται από μόνιμο προσωπικό και όχι από εργολάβο. Εδώ και 2,5 χρόνια η αποκομιδή γίνεται από την υπηρεσία του Δήμου, καινούργιοι κάδοι, δύο καινούργια απορριματοφόρα, είμαστε έτοιμοι και για το νέο μεγάλο Δήμο ένα απορριματοφόρο ακόμα χρειάζεται και 6 εργάτες.

3) Πλατεία Συνοικισμού Κολοκοτρώνη, δημοπρατείται το αμέσως επόμενο διάστημα.

4) 35 χιλιόμετρα δίκτυο αποχέτευσης

5) Πλατεία Ανεξαρτησίας. Μνημείο ήθελε, άφησε περιουσία περί τα 600.000€. Δεν άφηνε η προηγούμενη δημοτική αρχή με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα για την πόλη. Εγινε μια σοβαρή ανάπλαση της πλατείας και απομένει η κατασκευή πεζοδρομίων στις 4 γωνίες της και φωτισμός, που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα είναι μια ωραιότατη πλατεία.

6) Βιολογικός Σκατοπόταμο της Βολιμής. Ο πρωτοφανής στα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα τρόπος σταμάτησε. ΄Οσοι ασχολούμαστε χρόνια θυμόμαστε.

7) Διάνοιξη της περιφερειακής οδού – γεφύρι. 1.000.000€ που έπρεπε να δοθούν στους ιδιοκτήτες της έκτασης που περνά ο δρόμος. Αναλογισμός, ενστάσεις, τελεσιδικία, δικαστική απόφαση. Το έργο παραδίδεται μέσα σε ένα μήνα από σήμερα και ένα πάγιο και πολλών χρόνων αίτημα βρήκε λύση σε τούτη τη δημοτική περίοδο.

8) Κατεδάφιση κάτω αγοράς, τη βδομάδα που έρχεται η δημοπρασία το αίσχος στο κέντρο της πόλης θα κατεδαφισθεί. Τσούκας.

9) Πλατεία Πετρινού. Τις επόμενες μέρες δημοπρατείται ασφαλώς δεν θάχει τελειώσει μέχρι τις δημοτικές εκλογές ούτε ίσως μέχρι το Δεκέμβρη.

10) Πάρκα. Πόσα χρόνια λέγαμε αυτόν τον μοναδικό πλούτο γιατί να είναι παραμελημένος;

11) Πλατεία ΄Αρεως. ‘Ενας παλιός είχε πει, όποιος ακουμπήσει την πλατεία ΄Αρεως θα χάσει. Και τι δεν ακούστηκε τρωκτικά, το μεγάλο φαγοπότι, Να περιμένουμε κι άλλα ποσά για να γίνει ανάκτορο, αφού δεν γίνεται το σύνολο του έργου, να μην γίνει τίποτα. Να ελέγχει ο άλλος μήπως και έγινε κανένα λάθος στον αριθμό πρωτοκόλλου όταν η αντιδήμαρχος έτρεχε από υπηρεσία σε υπηρεσία να προλάβει τη θερινή ραστώνη των υπηρεσιών. Να μην δώσουμε 150.000€ για την εξυγείανση του εδάφους. Μόνο οι απόκριες στοιχίζουν τόσο.

Αυτά κι άλλα πολλά: Δημοτικό Στάδιο (τένις, κολυμβητήριο, πανελλήνιοι αγώνες), Γήπεδο Παναρκαδικού (χλοοτάπητας), Κατασκηνώσεις, διαγραμμίσεις, μονοδρομήσεις, το 2ο ΚΑΠΗ.

Ας μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ούτε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αιρετοί και υπηρεσίες. Γραφειοκρατία, άρνηση εργασίας κλπ,

Αυτά έγιναν όμως. Δεν θέλω να πείσω κανέναν ότι αυτά είναι αρκετά ή ήλθαν τα πάνω – κάτω στην πόλη. Ας έχει ο καθένας τη γνώμη του. Όμως ας συμφωνήσουμε στα πραγματικά δεδομένα, περιστατικά που λέμε οι νομικοί.

Αυτά έγιναν, δεν είναι εικόνες, δεν είναι παραμύθια, δεν είναι Θα. Αν θέλετε τη γνώμη μου από το 1985 ασχολούμαι με τα δημοτικά της πόλης. Αν εξαιρέσει κανείς την ανέγερση του πνευματικού κέντρου και μια διάνοιξη μεγάλου τμήματος της περιφερειακής οδού που έγινε από το 1978 έως το 1986, αδελφοί Σεχιώτη,

Τέτοια σοβαρά και μεγάλα, έργα, έργα προοπτικής δεν έχουν γίνει από καμιά δημοτική αρχή μετά την μεταπολίτευση.

Προεκλογικός και δημόσιος διάλογος, ρόλος δημοσιογράφων. Τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα. Η επόμενη δημοτική αρχή, οι σημερινοί υποψήφιοι, θα προχωρήσουν στην κατεύθυνση αυτή, θα αλλάξουν προτεραιότητες, θα διακοπεί αυτό το έργο που αλλάζει το κέντρο της πόλης;.

Με τι συγκρίνεται: Χώρος και τόπος συγκεκριμένος. Πρόσωπα που ασχολούνται δεδομένα. Αν γινόταν ένα δημοτικό συμβούλιο από τους 21 αρίστους της πόλης, ίσως. Πώς θα μπορούσαν αυτοί να επιλεγούν.

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν τυχαία. Εντάσσονται σε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο ανάπτυξης – ανάπλαση του εμπορικού κέντρου. Τέθηκαν προτεραιότητες, έπρεπε απόφαση. Αλλάζει όλο το κέντρο της πόλης, γίνεται επιτέλους μια σύγχρονη πόλη, ελκυστική για τον κάτοικο και τον επισκέπτη πόλη. Έχει εξασφαλισθεί ποσό 4. εκ. €, το υπόλοιπο της περιοχής πλατείας ΄Αρεως και Πάρκων, πλατεία Πετρινού, αμέσως και αυτόματα σημαίνει πεζοδρόμηση όλου του κέντρου. Δεν υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες σε μια τετραετία, ούτε τα ποσά, ούτε τα μέσα, ούτε το προσωπικό, ούτε ούτε. Προτεραιότητες τίθενται και αυτές που τέθηκαν, έστω με καθυστέρηση, προχωρούν, γίνονται.

Όλα καλώς γινομένα; Όχι. Ασφαλώς και υπήρξαν προβλήματα, καθυστερήσεις, κάποιες φορές αισθανθήκαμε να ταλανιζόμαστε από εσωτερικές έριδες και φωνές. Καθημερινότητα, ακόμα δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορέσαμε να έχουμε έναν αποτελεσματικό μηχανισμό άμεσης παρέμβασης σε μικρολακούβες, σε σπασμένη κολώνα – φωτιστικό. Το ΓΠΣ ή το σχέδιο του Συν. Κολοκοτρώνη. Κάποιες φορές σκεφτήκαμε να διαχωρίσουμε ακόμα και τη θέση μας. Όμως χρειάζεται και επιείκεια και ψυχραιμία. Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους με συνεργάτες, δεν στοχεύεις να αλλάξεις ούτε το χαρακτήρα τους, ούτε βεβαίως να σου τον αλλάξουν αυτοί. Μικρότερους ή μεγαλύτερους συμβιβασμούς όλοι κάνουμε και πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας. Μια κόκκινη γραμμή πρέπει νάχει ο καθένας μας. Εμείς είχαμε: 1) Να προλάβουμε μήπως γίνει και να μην γίνει κάτι παράνομο 2) Να γίνονται ενέργειες που στρέφονται κατά των συμφερόντων της πόλης και τμημάτων του λαού της υπέρ κάποιου άλλου.

Προοπτικές: ΒΙΠΕ, 11ο σύνταγμα Πολεοδόμηση – ρυθμιστικό. Διοικητήριο, κτίριο Δημοτικών υπηρεσιών, Δικαστικό μέγαρο: Δεν θα πω άλλα.

Σοβαρή αντιμετώπιση. Συνεργασία, όχι με καχυποψίες, όχι με το ποιος θα φάει τον άλλον. Αλλά συνεργασία. ΄Οποια δημοτική παράταξη πει ότι αν είναι αυτή θα γίνουν όλα τέλεια, δεν θάχει καμιά πίστη. Αμέσως ο κόσμος και ορθά κοιτάζει και αναρωτιέται με ποιους;

Ανανέωση, συνεργασία πλατιά, έτσι αλλιώς 41 σύμβουλοι, 25 της πλειοψηφίας. Ανανέωση σε πρόσωπα, σε ηλικίες ακόμα,. Σε καινούργιες ιδέες που χρειάζονται.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές για τη χώρα. Είναι εύκολο ο λαϊκισμός να βρει πρόσφορο έδαφος, δεν θα λύσει όμως τίποτα.

Διάκριση: ΄Εχω αναφερθεί διεξοδικώς πώς και γιατί η κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα άξιοι και ικανοί άνθρωποι να μην ασχολούνται. Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.

Η παράταξή μας είναι για άλλη μια φορά παρούσα, να διαδραματίσει όποιον ρόλο κρίνει η πόλη ότι πρέπει νάχει. Ούτε η συνεργασία ούτε η συμμετοχή στις εκλογές είναι αυτοσκοπός.

Ξέρετε πόσες φορές μέχει απασχολήσει και η θέση του Δημάρχου, ή του υπευθύνου, σε οποιονδήποτε φορέα. Θέλει κι αυτός κάποιους ικανούς ανθρώπους να στηριχτεί, να παράγουν έργο, να είναι αποτελεσματικοί.

Αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Δυνατότητα υπάρχει σίγουρα. Πώς τόσοι και τόσοι άνθρωποι να είναι σπίτι, καναπέ, χόμπυ; Για ρόλο ενεργό, σοβαρό, ακόμα και στη Διοίκηση του δήμου. Αν υπάρχει αυτή η σοβαρή ομάδα, ανεξάρτητα τι θα γίνει στις εκλογές, θα είναι εγγύηση. Για μένα αυτό είναι η πρώτη βασική και κρίσιμη προϋπόθεση, για οποιαδήποτε προσωπική αλλά και πολιτική – δημοτική απόφαση για την τακτική στις ΔΕ.


3 Σχόλια

Άνθρωπος με ιδέες και οράματα... τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται ο Δήμος Τρίπολης για να δει άσπρη μέρα!!!

Τι ιδέες και οράματα μου λέτε? Για να δει άσπρη μέρα η Τρίπολη πρέπει να αλλάξουν τα συντηρητικά μυαλά των κατοίκων της που δυστυχώς υπερτερούν!

ΠΕΣ ΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ...