Μουσικό σχήμα «Οι φίλοι του Ζορμπά»

Μουσικό σχήμα «Οι φίλοι του Ζορμπά»

Ιούλιος 02, 2010 - 14:20

Πριν από δύο περίπου μήνες ιδρύθηκε στην περιοχή μας ένα νέο μουσικό σχήμα με το όνομα «ZORBAS FRIENDS» ή αλλιώς «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ».

Η ιδέα της ίδρυσης, αλλά και του ονόματος ανήκει στο βασικό ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος τον Χρήστο Ζορμπά, πιανίστα πολύ γνωστό στους μουσικούς κύκλους της Τρίπολης και όχι μόνο.

Ο Ζορμπάς με μία παρέα από φίλους του ερασιτέχνες, αλλά πολύ καλούς μουσικούς και τραγουδιστές, αποφάσισαν να φτιάξουν αυτό το σχήμα έχοντας κοινό σημείο-αφετηρία την αγάπη τους για τους μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοίζο κ.α).

Στόχος του νέου μουσικού σχήματος η παρουσίαση μέσω συναυλιών της μουσικής των μεγάλων αυτών συνθετών στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Ήδη η πρώτη πρόσκληση ήρθε από το Νις της Σερβίας και το περίφημο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που διεξάγεται εκεί κάθε δύο χρόνια στις αρχές Ιουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, πώς η συμμετοχή του μουσικού σχήματος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ» είναι επίσημη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ και θα γίνει στις 9 Ιουλίου.
Την αποστολή στο Νις θα συνοδέψει μάλιστα και ο γραμματέας της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών (ΣΕΧ) Γιώργος Γεωργόπουλος, ο οποίος εκτιμώντας την προσπάθεια που γίνεται στο συγκεκριμένο μουσικό σχήμα θα βρεθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ.
Η σύνθεση του νέου μουσικού σχήματος έχει ως εξής:

Τραγούδι

Έλενα Γιοβάνοβιτς-Μπακοπούλου
Αγγελική Γεωμπρέ
Παναγιώτης Παπαντωνίου
Θάνος Σπηλιοτόπουλος
Νέναντ Αντζέλκοβιτς
Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου

Μουσικοί

Μπουζούκι: Σούλης Γιαννόπουλος
Κρουστά: Ευγένιος Τουρλότος, Κωστής Παύλου
Κιθάρα: Θάνος Σπηλιοτόπουλος,
Κιθάρα-Μπάσο: Χρήστος Γκάνας
Μπαγλαμάς: Απόστολος Δαμάτης
Κορνέτα: Κυριάκος Παπακωνσταντίνου
Πιάνο: Χρήστος Ζορμπάς
Φλάουτο: Νίκος Μαρκαλάς

Σχετικό βίντεο: http://www.arcadiaportal.gr/node/6012

Σταύρος Κουκάκης

Ειδήσεις: