Κοινή επιστολή εργοδοτικών φορέων της Αρκαδίας για τα προβλήματα στον ΟΑΕΕ

Κοινή επιστολή εργοδοτικών φορέων της Αρκαδίας για τα προβλήματα στον ΟΑΕΕ

Ιούνιος 23, 2010 - 13:32

Κοινή επιστολή απέστειλαν το Επιμελητήριο και οι εργοδοτικοί φορείς της Αρκαδίας (ΟΑΕΒΑ, ΣΕΒΙΠΕΤ, Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης) στη Διοίκηση και μέλη του ΟΑΕΕ ζητώντας τη σωστή διάθεση των πόρων του Οργανισμού, όπως στην επίλυση του προβλήματος στελέχωσής του, στην εξασφάλιση πόρων για τις συντάξεις και τις παροχές περίθαλψης των ασφαλισμένων.

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, αποτελούν τους θεσμικούς εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών του Νομού Αρκαδίας και για μας είναι επιβεβλημένη η με κάθε πρόσφορο μέσο επιδίωξη της βελτίωσης των συνθηκών και της διαφύλαξης των συμφερόντων των μελών μας.

Τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ο.Α.Ε.Ε., ο οποίος αποτελεί τον ασφαλιστικό οργανισμό όλων των μελών μας, έχουν ενταθεί σε βαθμό που τα μέλη μας πλέον ανησυχούν για την ίδια την ύπαρξή του και την τύχη της ασφάλισής του. Τα οικονομικά, οργανωτικά και θεσμικά προβλήματα του οργανισμού βρίσκονται ίσως στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών. Καθημερινά εκφράζονται δεκάδες παράπονα από τους ασφαλισμένους για θέματα συντάξεων, ασφάλισης και περίθαλψης.

Μεταξύ όλων αυτών των προβλημάτων, για τη λύση των οποίων απαιτείται φυσικά και η παρέμβαση της πολιτείας και για τα οποία έχουμε κάνει επανειλημμένως σχετικές παρεμβάσεις, σοβαρότατο πλήγμα αποτελεί και η έλλειψη προσωπικού στα παραρτήματα του Οργανισμού. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια στελέχωσής του και ουσιαστικά λειτουργεί με συμβασιούχους αορίστου χρόνου ή έργου. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι και αυτές οι συμβάσεις λήγουν την 30η Σεπτεμβρίου 2010, με αποτέλεσμα να μείνει ο Οργανισμός χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Δηλαδή, μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν θα μπορεί πια ούτε να λειτουργήσει υποτυπωδώς, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν συμβασιούχους, ουσιαστικά εξαρτώνται κατά πολύ από αυτούς για τη λειτουργία τους.

Το θέμα αυτό μας γεννά πολλές ανησυχίες για τη μελλοντική λειτουργία των υποκαταστημάτων της Αρκαδίας, αλλά και όλης της χώρας, καθώς τα μέλη μας και ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε. δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε για τις βασικές τους ανάγκες περίθαλψης και ασφάλισης.

Το ανησυχητικό σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι ότι, παρά τα ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και στα οποία θα έπρεπε να δαπανά τις προσπάθειες και τους όποιους οικονομικούς του πόρους, εξακολουθεί να γίνεται αλόγιστη σπατάλη πόρων σε κάποια θέματα, όπως είναι αυτό της στέγασής του. Προς απόδειξη των παραπάνω αιτιάσεων όσων αφορά στο νομό Αρκαδίας, σας αποστέλλουμε συνημμένως πρόταση στέγασης που έγινε στον Ο.Α.Ε.Ε. Αρκαδίας και στο Περιφερειακό Τμήμα από την Ο.Ε.Β.Α., η οποία ήταν άκρως συμφέρουσα οικονομικά για τον Οργανισμό και η οποία ουδέποτε εξετάστηκε επί της ουσίας, παρά τη σχετική διαβεβαίωση στην απάντηση του Οργανισμού, που επίσης επισυνάπτεται. Στο μεταξύ, ο Ο.Α.Ε.Ε. εξακολουθεί να καταβάλει τεράστια ποσά για ενοίκιο για τα κτίρια του στην Τρίπολη.

Ο σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να επιστήσουμε την προσοχή σας στο θέμα σωστής διάθεσης των πόρων του Οργανισμού, όπως στην επίλυση του προβλήματος στελέχωσής του, στην εξασφάλιση πόρων για τις συντάξεις και τις παροχές περίθαλψης των ασφαλισμένων και να μας ενημερώσετε πώς σκοπεύετε να το λύσετε, ώστε να καθησυχαστούν οι ασφαλισμένοι και μέλη μας για το μέλλον.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και περιμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «ΕΡΜΗΣ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΡΙΟΣ

Ειδήσεις: