Ερώτηση στην βουλή για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ

Ερώτηση στην βουλή για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ

Ιούνιος 14, 2010 - 17:01
2 σχόλια

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, Ελπίδα Τσουρή, Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τιμοσίδη, Γιάννη Αμοιρίδη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Σπύρο Μαργέλη και Σοφία Γιαννακά, με αφορμή την καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ, κατέθεσαν την υπ΄αρ. πρωτ. 11459/11.06.2010 Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη.

Το ακριβές κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Αρ. Πρωτ.:11459/11.06.2010

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, κυρία Λούκα Κατσέλη
ΘΕΜΑ: «Καθυστερούν τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ στους μικρομεσαίους»

«Επανερχόμαστε με νέα ερώτηση στο ζήτημα της καθυστέρησης στην υλοποίηση, τόσο του προγράμματος εγγυημένων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για την κάλυψη χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και του προγράμματος εγγυημένων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές, καθώς έχουν παρέλθει δύο μήνες μετά την ανακοίνωση των σχετικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας του προγράμματος και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες, αποδεικνύεται στην πράξη και στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες, είτε δε γνωρίζουν, ή δεν έχουν ακόμη οδηγίες, ή δε θεωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικά ελκυστικό και σε πολλές περιπτώσεις δε δέχονται αιτήσεις. Στις περιπτώσεις στις οποίες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές, οι εν δυνάμει δανειολήπτες, δε μπορούν να λάβουν τα δάνεια, αφού οι προϋποθέσεις χορήγησής τους είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με αποτέλεσμα να «στεγνώνει» ακόμη περισσότερο η αγορά.

Τόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και τα επιμελητήρια, διαμαρτύρονται καθημερινά και τονίζουν ότι λόγω των συνθηκών της αγοράς και των σοβαρών διαχειριστικών δυσχερειών που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις, και δη οι μικρότερες, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της αγοράς, για την αποφυγή κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων και τη δημιουργία χιλιάδων ανέργων.

Σημειώνεται τέλος, πως η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων αυτών δημιουργεί σύγχυση και βλάπτει τις επιχειρήσεις που κινούνται σε λανθασμένα επιχειρηματικά πλάνα, διακυβεύοντας το μέλλον τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.Για ποιους λόγους υπάρχει αυτή η δίμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ.

2.Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρέμβει στις Τράπεζες, προκειμένου να μην «σαμποτάρουν» τα προγράμματα αυτά;

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2010-06-14
Οι ερωτώντες βουλευτές:

1) Μιχάλης Κατρίνης
2) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
3) Ελπίδα Τσουρή
4) Βασίλειος Κεγκέρογλου
5) Μιχάλης Τιμοσίδης
6) Γιάννης Αμοιρίδης
7) Πάρις Κουκουλόπουλος
8 ) Σπύρος Μαργέλης
9) Σοφία Γιαννακά »

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

έχετε 20 άρθρα με ερωτήσεις του κωνσταντινόπουλου στην βουλή. κάνει τίποτα άλλο αυτός ή μόνο ρωτάει; να ξέρουμε και εμείς τι κάνουν οι πολιτικοί μας και πληρώνονται τόσο.

τι θες να κάνει; να σε διορίσει? δεν ειναι υπουργος...