Υπέρ της δημιουργίας Δήμου Μαινάλου τάσσεται ο Κωνσταντίνος Κουντάνης

Υπέρ της δημιουργίας Δήμου Μαινάλου τάσσεται ο Κωνσταντίνος Κουντάνης

Μάιος 26, 2010 - 14:38

Με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Βυτίνας, ο δημοτικός σύμβουλος Βυτίνας Κωνσταντίνος Κουντάνης αναφέρεται στο σχέδιο «Καλλικράτης».
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Είναι γενική η διαπίστωση ότι κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης για τη συνένωση των δήμων έχουν αρχίσει διεργασίες αντιδημοκρατικές, μεθοδευμένες οι οποίες αντιτίθενται στη γενική θέληση των κατοίκων της περιοχής του Μαινάλου.

Σε αυτή τη διαδικασία συμπράττουν οι βουλευτές, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και κάποιοι Δήμαρχοι της περιοχής. Άλλα λένε αυτοί, αλλιώς σκέπτονται και άλλη είναι η βούληση του λαού.
Εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής δεν μπορούμε παρά να καταθέσουμε την άποψή μας η οποία έχει ως εξής:
« Γύρω γύρω από το Μαίναλο υπάρχουν επτά Δήμοι: Λεβιδίου, Φαλάνθου, Τρικολώνων, Δημητσάνας, Λαγκαδίων, Κλείτορος και Βυτίνας. Ο ορθολογισμός λέει ότι αυτή η ενότητα πρέπει να αποτελέσει ένα Δήμο.
Η προσπάθεια της Τρίπολης να αποσπάσει από αυτή την ενότητα τους Δήμους Φαλάνθου και Λεβιδίου είναι ύποπτη, συμφεροντολογική και αντιαναπτυξιακή. Θέλει να αφαιρέσει τους υδάτινους πόρους από αυτούς τους δύο Δήμους και να πλουτίσει εις βάρος τους. Και αποτελεί κατάπληξη πως συμφωνούν οι Δήμαρχοι των ανωτέρω Δήμων και ρωτώ δέχονται να τους αφαιρέσουν τους υδάτινους πόρους και να καταστραφούν;
Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει, να συσπειρωθεί και να στηρίξει την πρόταση μας, διότι το πρωτεύον είναι το Δήμο φτιάχνεις και όχι που είναι η έδρα και πως είναι το όνομα. Να συμφωνήσουμε λοιπόν στη γεωγραφική ενότητα ως ανωτέρω.
Ακόμη προτείνουμε για ονομασία του νέου Δήμου να διαλέξουμε το όνομα «Λιμποβίσι» που είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων. Να κάνουμε δηλαδή αυτό που έκαναν και άλλες περιοχές στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα Δήμος Δελφών με ιστορική έδρα τους Δελφούς και τις υπηρεσίες του Δήμου στην Άμφισσα και αλλού. Εδώ Δήμος Λιμποβισίου με ιστορική έδρα το Λιμποβίσι και οι υπηρεσίες του Δήμου να στεγαστούν στο εγκαταλελειμμένο «Ξενία». Θα κάνουμε δηλαδή αυτό που έκανε και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης όταν ήταν Δήμαρχος στην Πάρο. Το Δημαρχείο της Πάρου στεγάζεται στο παλιό «Ξενία».
Έχουμε την αίσθηση ότι κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτή την πρόταση, εξάλλου το λέει και το τραγούδι που όλοι τραγουδήσαμε και όλοι ακούσαμε «Λάμπει ο ήλιος στα βουνά λάμπει και στα λαγκάδια λάμπει και στ’ Αρκουδόρεμα στο ένδοξο Λιμποβίσι όπου ‘ν΄ οι κλέφτες οι πολλοί οι Κολοκοτρωναίοι…»

Υ.Γ. Και βεβαίως υποστηρίζουμε να γίνει Δήμος στα Τρόπαια με τους άλλους Δήμου Ηραίας και Κοντοβάζαινας.

Θα παρακαλέσω κ. Δήμαρχε το παρόν να αποσταλεί στους Δημάρχους των ανωτέρω Δήμων με την παράκληση να το γνωστοποιήσουν στους δημότες τους, στους βουλευτές του νομού, στα Μ.Μ.Ε. του νομού και βεβαίως στον Υπουργό Εσωτερικών»

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ