Συμβάσεις έργου στην Αρκαδία - Ποιες ενέκρινε και ποιες «έκοψε» το ΑΣΕΠ

Συμβάσεις έργου στην Αρκαδία - Ποιες ενέκρινε και ποιες «έκοψε» το ΑΣΕΠ

Απρίλιος 29, 2010 - 15:54

Ζητήθηκε προσωπικό για την ενίσχυση προγραμμάτων ανάταξης πυρόπληκτων περιοχών και για το Σύστημα αυτόματης ειδοποίησης και διαχείρισης κρίσεων

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) προχωρά σε καθημερινή βάση σε αξιολόγηση αιτημάτων από φορείς της Αρκαδίας, σχετικά με τη χορήγηση βεβαίωσης σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου.
Το ΑΣΕΠ, ανάμεσα σε πάρα πολλά αιτήματα, έχει εγκρίνει συμβάσεις έργου και για την Αρκαδία, ενώ πολλές έχει ήδη απορρίψει...

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) προχωρά σε καθημερινή βάση σε αξιολόγηση αιτημάτων από φορείς της Αρκαδίας, σχετικά με τη χορήγηση βεβαίωσης σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου.
Το ΑΣΕΠ, ανάμεσα σε πάρα πολλά αιτήματα, έχει εγκρίνει συμβάσεις έργου και για την Αρκαδία, ενώ πολλές έχει ήδη απορρίψει...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

Σύμφωνα με το Ν. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009) η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου προϋποθέτει την έκδοση θετικής βεβαίωσης από το ΑΣΕΠ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του φορέα, με την οποία πιστοποιείται ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις έργου. Στη συνέχεια οι φορείς, με την εξαίρεση των προβλεπόμενων περιπτώσεων, προχωρούν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης όπως προβλέπεται από το Νόμο.
Το ΑΣΕΠ ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου και προκειμένου να διευκολύνει την πλήρη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τόσο των πολιτών όσο και των φορέων, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση πίνακα με τίτλο «Αξιολόγηση-πρόταση ΑΣΕΠ επί των υποβληθέντων αιτημάτων για χορήγηση βεβαίωσης σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου», στον οποίο καταγράφεται η αξιολόγηση-πρόταση του ΑΣΕΠ για κάθε αιτούμενη θέση μετά την εξέταση των σχετικών αιτημάτων.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Κανένα από τα αιτήματα της Διεύθυνσης Αστικής κατάστασης και αλλοδαπών και μετανάστευσης σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, δεν έγινε δεκτό από το ΑΣΕΠ.
Οι αιτήσεις που είχαν γίνει αφορούσαν 3 θέσεις ΠΕ Διοικητικού, 2 θέσεις ΠΕ Διοικητικού, 21 θέσεις ΔΕ Διοικητικού, 8 θέσεις ΔΕ Διοικητικού και 1 θέση ΤΕ Διοικητικού.
Όλες απορρίφθηκαν από το ΑΣΕΠ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Για την ίδρυση και λειτουργία δημοσίων και διεθνών σχέσεων επικοινωνίας, ακλλά και για τη στλέχωση με επιστημονικό προσωπικό του γραφείου του γραμματέα, το Πανεπιστήμιο κατέθεσε αιτήματα για 8 θέσεις και όλα απορρίφθηκαν από το ΑΣΕΠ!
Πρόκειται για 3 θέσεις ΠΕ Διαχείρισης και οργάνωσης δημοσίων διεθνών σχέσεων, μία θέση ΠΕ Διαχείρισης και οργάνωσης επικοινωνίας. ΜΜΕ, δύο θέσεις ΠΕ Διαχείρισης και οργάνωσης τεχνικών έργων και δύο θέσεις ΠΕ για το δημόσιο management.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ: Υπήρξαν δύο αιτήματα, για μία θέση ΠΕ – ΔΕ Δασκάλου Φιλαρμονικής και άλλη μία θέση ΠΕ – ΔΕ Δασκάλου Χορωδίας. Και τα δύο αιτήματα εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ.
Για τις δύο αυτές θέσεις απαιτείται Υπουργική Απόφαση.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ: Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου για μία θέση ΠΕ – ΤΕ Τεχνικού Ασφαλείας και μία θέση Ιατρού Εργασίας. Οι δύο αυτές θέσεις αφορούν την παροχή υποδείξεων και συμβούλων σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
Δεν απαιτείται Υπουργική Απόφαση.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΟΛΩΝΩΝ: Απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ το αίτημα του Δήμου για δύο θέσεις ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης και πιο συγκεκριμένα για δύο θέσεις χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Δεκτά έγιναν τα περισσότερα αιτήματα της Νομαρχίας. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας και οδικών συμβάντων 2 θέσεις ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 2 θέσεις ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, 1 θέση ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 1 θέση ΠΕ Γεωλόγων, 2 θέσεις ΠΕ Πληροφορικής, 2 θέσεις ΤΕ Πληροφορικής.
Επίσης, εγκρίθηκαν μία θέση ΠΕ Πολιτικού μηχανικού και μία θέση ΠΕ Αρχιτέκτονα μηχανικού για την ενίσχυση εφαρμογής προγραμμάτων ανάταξης πυρόπληκτων περιοχών.
Εγκρίθηκαν ακόμα για το Σύστημα αυτόματης ειδοποίησης και διαχείρισης καταστάσεων κρίσεως, δύο θέσεις ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, δύο θέσεις ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων, μία θέση ΠΕ Αρχιτέκτονα μηχανικού, μία θέση ΠΕ Γεωλόγου, δύο θέσεις ΠΕ Πληροφορικής και άλλες δύο θέσεις ΤΕ Πληροφορικής.
Δεν εγκρίθηκαν 2 θέσεις ΠΕ Διοικητικού και 2 θέσεις ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού.
Όλες οι εγκεκριμένες θέσεις για τη Νομαρχία απαιτούν έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Έχουν γίνει τρία αιτήματα για τη διαχείριση του τοπικού προγράμματος Leader. Εγκρίθηκαν μία θέση ΠΕ – ΤΕ μηχανικών και μία θέση ΠΕ – ΤΕ Επιστημόνων με σπουδές ειδικότητες στον τουρισμό. Απορρίφθηκε μία θέση ΠΕ – ΤΕ Οικονομολόγων – Λογιστών.
Για καμία θέση δεν απαιτείται υπουργική απόφαση.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: