Πρόεδρος της Ομάδας Φιλιάς της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Πρόεδρος της Ομάδας Φιλιάς της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Απρίλιος 12, 2010 - 22:17

Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, ορίστηκε, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ.Φίλιππου Πετσάλνικου, ο κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας -ΠΑΣΟΚ.

Οι ομάδες φιλίας αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας. Συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων, στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των βουλευτών διαφόρων χωρών και στην προώθηση σχέσεων συνεργασίας και φιλίας. Μέσω του θεσμού αυτού η Βουλή των Ελλήνων έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια έντονη δραστηριότητα στο διεθνή χώρο, με στόχο την προβολή της Ελλάδας και την προώθηση των θέσεών της σε ζητήματα μείζονος σημασίας.

Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, ορίστηκε ο κ.Κωνσταντίνος Παπασιώζος, βουλευτής Άρτας με τη ΝΔ, Γραμματέας ο κ. Νικόλαος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ και μέλη οι κύριοι, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος , βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Έξαρχος, βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ, Άγγελος Μανωλάκης, βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Ζώης, βουλευτής Λάρισας με τη ΝΔ και Θεόδωρος Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος συμμετέχει, επίσης, ως μέλος και στις Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Ισπανίας και της Κίνας.

Ειδήσεις: