Ποδηλατοδρομία στο Λεωνίδιο

Ποδηλατοδρομία στο Λεωνίδιο

Ιούνιος 03, 2010 - 22:07

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της επιτυχημένης παρόμοιας περυσινής διοργάνωσης, θα πραγματοποιήσουμε και φέτος ποδηλατοδρομία για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010, με ώρα έναρξης τις 18:30. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά από αυτή την ηλικία να αντιμετωπίζουν το ποδήλατο ως μέσω μετακίνησης, άθλησης και αναψυχής, κάτι που ελπίζουμε να ακολουθήσουν και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και πάλι δύο διαδρομές:
Η πρώτη διαδρομή (για μικρότερα παιδιά), θα έχει αφετηρία την αρχή του παραποτάμιου (στο ύψος του οδοστρωτήρα) και τερματισμό το ίδιο σημείο, αφού πρώτα φτάσουν στο τέλος του παραποτάμιου (στο τέλος της κατηφόρας) και γυρίσουν πίσω.
Η δεύτερη διαδρομή (για μεγαλύτερα παιδιά), θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο της Πλάκας και θα έχει αφετηρία και τερματισμό στον παραποτάμιο, (Λεωνίδιο – Πλάκα με επιστροφή) με ενδιάμεση στάση στην Πλάκα.
Για την ποδηλατοδρομία έχουμε και πάλι ζητήσει την έγκριση του Δήμου, καθώς και τη βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου.
Συγκεκριμένα στην πρώτη διαδρομή (κατά μήκος του παραποτάμιου) Αστυνομικά όργανα θα διακόψουν τη διέλευση αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας. Στη δεύτερη διαδρομή (προς την Πλάκα και πίσω) ένα αυτοκίνητο θα προηγείται της ομάδας των ποδηλάτων και ένα περιπολικό θα την ακολουθεί, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα εισέλθουν άλλα οχήματα στη λωρίδα κυκλοφορίας όπου θα κινούνται τα ποδήλατα. Όταν τα παιδιά φτάσουν στην Πλάκα θα κάνουν διάλειμμα περίπου μισής ώρας, όπου θα τους μοιραστούν μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό.
Επίσης έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας, σε όλη τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας.
Φυσικά η συμμετοχή των παιδιών σας είναι προαιρετική. Θα θέλαμε όμως να προσκαλέσουμε όσους από εσάς έχετε ποδήλατο να συμμετάσχετε και εσείς στην ποδηλατοδρομία, όχι μόνο για να ακολουθήσετε τα παιδιά σας, αλλά και για να τους δώσετε το παράδειγμα ενός εναλλακτικού, περισσότερο υγιεινού και φιλικού προς το περιβάλλον, τρόπου μετακίνησης.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση ενός ποδηλάτου προσφορά του Συλλόγου μας. Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος όλα τα παιδιά του σχολείου μας.
Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λίζας Ιωάννης Φαλκονάκης Αλέξανδρος