Κριτική Γεωργακόπουλου σε Κοτσιάνη για Άρεως, Πετρινού, Μαλλιαροπούλειο και σκουπιδότοπο

Κριτική Γεωργακόπουλου σε Κοτσιάνη για Άρεως, Πετρινού, Μαλλιαροπούλειο και σκουπιδότοπο

Απρίλιος 15, 2010 - 00:04

Νέα γραφεία απέκτησε η δημοτική παράταξη «Τρίπολη – Νέα εποχή», επί της οδού «28ης Οκτωβρίου 4». Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι τα προηγούμενα 3,5 χρόνια η παράταξη του προσπάθησε να μην κάνει αντιπολίτευση για την … αντιπολίτευση, να είναι δημιουργική και να καταθέτει συγκεκριμένες λύσεις προτάσεις. Εκτίμησε ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής δεν έχει θετικό πρόσημο, δεν μπορούν να κριθούν θετικά, γιατί η πόλη –όπως είπε- μάλλον πήγε προς τα πίσω, παρά πήγε προς τα μπρος. Ουσιαστικά μίλησε για μία χαμένη 4ετία.

Μεταξύ άλλων επισήμανε: «…Ο κ. Κοτσιάνης έλεγε ότι από το πρώτο καλοκαίρι θα έφτιαχνε την Πλατεία Άρεως, ότι το Πλάτωμα θα το έκανε πάρκο, ότι θα έλυνε το συγκοινωνιακό πρόβλημα, ότι θα είχε κοινόχρηστους χώρους και τόπους αναψυχής και πολιτισμού.
… Σήμερα η Πλατεία Άρεως είναι οργωμένη, το Πλάτωμα παραμένει σκουπιδότοπος, το πρόβλημα των σκουπιδιών παραμένει άλυτο και είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Η καθαριότητα της πόλης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού είναι στο επίπεδο που βλέπει ο καθένας.
…Η Πλατεία Πετρινού είναι εκεί που ήταν, όπως ήταν και έγινε αφορμή να φτάσει η αξιοπιστία του Δήμου στο ναδίρ, γιατί έχασε τις πιστώσεις για την ανάπλασή της.
Η Πλατεία Κολοκοτρώνη και η Πλατεία Αγίου Βασιλείου είναι εκεί που είναι ,η πλατεία Βαλτετσίου είναι ένα πάρκινγκ.
…Ανακαινίστηκε το Μαλλιαροπούλειο και ανακαλύψαμε λίγο πριν τα εγκαίνια ότι δεν μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί. …Κύριε Κοτσιάνη, τρία χρόνια ήσουν Δήμαρχος, έπρεπε να πάρεις είδηση ότι λίγο πριν τα εγκαίνια δεν μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί; …Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε ένα ανακαινισμένο θέατρο που ο περίβολος του είναι πάρκινγκ.
Ειδικότερα, για την Πλατεία Άρεως ο κ. Γεωργακόπουλος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι ήθελε ένα έργο βιτρίνας, για να κόψει κορδέλες για τις εκλογές. Ζήτησε να εφαρμοστεί η αρχική μελέτη του έργου, λέγοντας ότι η παράταξη του ναι μεν δεν τη ψήφισε, αλλά από τη στιγμή που αυτή η μελέτη εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβούλιου, πρέπει να εφαρμοστεί. Κατηγόρησε επίσης το Δήμαρχο για την καθυστέρηση του έργου, λέγοντας ότι πέρασε ένα διάστημα έξι μηνών από τη στιγμή της δημοπράτησης του έργου μέχρι την υπογραφή της σύμβασης. «Διαφωνούμε να σκαφτεί η Πλατεία 1-1,5 μέτρο. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο από την αρχική μελέτη» τόνισε ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος, επισήμανε ότι θα ψηφίσει την εφαρμογή της αρχικής μελέτης, αλλά η παράταξη του δεν πρόκειται να ψηφίσει την εφαρμογή της γεωτεχνικής μελέτης, για την οποία επισήμανε ότι θα κοστίσει πολλές χιλιάδες ευρώ. «Συμπληρωματική σύμβαση δεν ψηφίζουμε. Αν στην πορεία κατά τόπους μπορεί να προκύψει πρόβλημα με το υπέδαφος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλούς άλλους τρόπους».
Καταλήγοντας, τόνισε: «Η Τρίπολη παραμένει με τα χρονίζοντα προβλήματα της, οδεύουμε στις εκλογές με πιο οξυμένα προβλήματα και σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται, πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε σοβαρά για το πώς θα πορευθεί η πόλη και η ευρύτερη περιοχή στη νέα εποχή.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: