Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μαρία Ζούγκρα βρέθηκε στην Τρίπολη και μίλησε στις «Αρκαδικές Ειδήσεις» για τους «Μεγάλους Έλληνες»

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μαρία Ζούγκρα βρέθηκε στην Τρίπολη και μίλησε στις «Αρκαδικές Ειδήσεις» για τους «Μεγάλους Έλληνες»

Μάιος 26, 2009 - 12:34

«Ενθουσιάστηκα που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κατετάγη στους πρώτους. Αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες αναζητούν ιδανικά».
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σε συνεργασία με το BBC διοργάνωσαν μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα δίωρη τηλεοπτική βραδιά, που σήμανε το τέλος της υπερπαραγωγής «ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». Συγκεκριμένα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αναδείχθηκε «Ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών» σε έναν τελικό που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ και μεταδόθηκε ζωντανά από το ΣΚΑΙ.

Ενεργή συμμετοχή είχαν οι 250 υποστηρικτές στο στούντιο της Αθήνας, με κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξη Παπαχελά. Μεταξύ των υποψηφίων συγκαταλέγονταν και ο μεγάλος συμπατριώτης μας ο Γέρος του Μωριά, Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Για το σκοπό αυτό το βράδυ της Δευτέρας είχε τοποθετηθεί μεγάλη βιντεοθόνη, κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Άρεως, όπου μεταδόθηκε ζωντανά το πρόγραμμα του ΣΚΑΙ, δηλαδή για την ανάδειξη του Μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος της Πόλεώς μας Αλέξανδρος Κοτσιάνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Χαλκιάς και Κούλης Γρηγοράκος και ελάχιστοι συμπολίτες μας. Την όλη διαδικασία για τη ζωντανή μετάδοση από την Τρίπολη και την ευθύνη είχε η γνωστή δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μαρία Ζούγκρα η οποία μίλησε στις ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης.

Α.Ε: Θα θέλαμε να μάθουμε λίγα πράγματα γι΄αυτό το οποίο γίνεται σήμερα το βράδυ στην Πλατεία του Άρεως στην Τρίπολη. Βλέπουμε γιγαντοοθόνες, ηχητικές εγκαταστάσεις κ.λπ. Μια μεγάλη παραγωγή του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ. Ως εκπρόσωπος του Σταθμού ενημέρωσε μας για τις εντυπώσεις σου για τους Μεγάλους Έλληνες και που ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης;
Μ.Ζ:«…Τη στιγμή που μου ανατέθηκε από τον ΣΚΑΙ να εκπροσωπήσω το Κανάλι μου στη Τρίπολη, στο αποψινό ντιμπειτ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Κλέφτη και Αμαρτωλό, Αρχιστράτηγο και Πολιτικό. Το θεώρησα πάρα πολύ τιμητικό. Γιατί έχοντας μελετήσει κάποια πράγματα στην Ιστορία και βλέποντας και την Υπερπαραγωγή που ετοίμασε ο ΣΚΑΙ, θέλησα να βρεθώ εδώ στην Αρκαδική Πρωτεύουσα, την ιδιέταιρη πατρίδα του Γέρου του Μοριά. Με μεγάλη χαρά ενθουσιάστηκα που αυτός ο μεγάλος πολεμιστής κατετάγη στους πρώτους. Αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες αναζητούν ιδανικά. Γυρίζουν πίσω στο παρελθόν και που κάποιοι μεγάλοι Έλληνες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Όχι βέβαια σε πολέμους, αλλά σε αγώνες που έχουν να κάνουν με την σκέψη και το πνεύμα μας. Και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό..»
Α.Ε: Οι εντυπώσεις σου από την προσέλευση του κόσμου ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο; Περίμενες περισσότερο κόσμο;
Μ.Ζ:«…Πίστευα ότι θα βρισκόταν περισσότερος κόσμος εδώ στη πλατεία. Διότι μέσω του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη προβολή του τόπου. Αλλά εντάξει έκανε και λίγο κρύο. Αλλά και γενικότερα τελευταία στιγμή να καλέσεις τον κόσμο, υποθέτω ότι έγινε μια κάποια ενημέρωση αλλά μόνο πενήντα με εξήντα άτομα σε φιλικό περιβάλλον, έδωσαν το παρών. Να φανταστείς ότι εγώ η οποία δεν κατάγομαι από τον ίδιο Νομό και επειδή πιστεύω ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είναι ένας μεγάλος Έλληνας, ως Ελληνίδα βρέθηκα εδώ και προσπάθησα να μαζέψω και εγώ η ίδια τον κόσμο εδώ στην πλατεία, για να συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο γεγονός και που αφορά τιμή στο μεγάλο Ηρωά μας..»
Α.Ε: Μετά και την ολοκλήρωση αυτής της ψηφοφορίας, τι πρόκειται να γίνει;
Μ.Ζ:«…Έχει γίνει έκδοση τόμου ήδη με τους δέκα Μεγάλους Έλληνες και μπορεί ο οποιοσδήποτε να το προμηθευτεί από τα βιβλιοπωλεία ή και από τα περίπτερα, που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Για το πώς θα γίνει η όλη αυτή διαδικασία θα ενημερωθείτε τόσο από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όσο και από την εφημερίδα μας την Καθημερινή. Από’ κεί και πέρα και με το DVD σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα θα μπορέσει όλος ο κόσμος να γνωρίσει και με οπτιακουστικά τρόπο, την δράση και τα κατορθώματα αυτών των Μεγάλων Ελλήνων..»
Α.Ε: Είχε κάποια συμμετοχή σε αυτή την παραγωγή και το BBC;
Μ.Ζ:«…Νομίζω την ιδέα και το concept της παραγωγής την είχε το BBC. Διότι κάτι παρόμοιο είχαν κάνει και αυτοί στη Χώρα τους. Απλά έγινε κάτι αντίστοιχο και στη Χώρα μας, μέσο του ΣΚΑΙ με τη συνδρομή και τη βοήθεια του BBC..»

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις