Ημερίδα για τη σηματοδότηση μονοπατιών του Μαινάλου

Ημερίδα για τη σηματοδότηση μονοπατιών του Μαινάλου

Ιούνιος 01, 2010 - 00:01

Με θέμα «Σηματοδότηση Μονοπατιών Μαινάλου – Μοχλός Προστασίας και Ήπιας Ανάπτυξης», η ΤΕΔΚ Αρκαδίας διοργανώνει ημερίδα, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Την Ημερίδα αυτή που είναι αφιερωμένη στο όρος Μαίναλο ουσιαστικά, διοργανώνουν η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ν. Αρκαδίας και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων.

Αναλυτικότερα η ΤΕΚ Αρκαδίας και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων, υλοποιούν από κοινού ένα πρόγραμμα σηματοδότησης των μονοπατιών του Μαινάλου μήκους 400 χιλιομέτρων. Το δίκτυο αυτό διασχίζει το βουνό από άκρου εις άκρον, αποκαλύπτοντας στον πεζοπόρο ένα θαυμάσιο οικοσύστημα, μια μοναδική βιωματική εμπειρία.
Τα 186 χιλιόμετρα που έχουν μέχρι σήμερα καθαριστεί και σηματοδοτηθεί, προσφέρουν γνώση, απόλαυση και ασφάλεια στον περιηγητή. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν μοχλό προστασίας και ήπιας οικοτουριστικής ανάπτυξης, απόλυτα συμβατικής προς τις αξίες της φύσης.
Στην ημερίδα αναμένεται να παρουσιαστεί το σημαντικό αυτό εγχείρημα, αλλά και τις πολλαπλές προοπτικές που ανοίγονται για τους οικισμούς και τους ανθρώπους της ορεινής Αρκαδίας.
Το μήνυμα που περνά είναι, επ’ ευκαιρία και της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ότι ο άνθρωπος και η φύση μπορούν και πρέπει να συμβιώνουν αρμονικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συγκεκριμένης ημερίδας έχει ως εξής:

19:00-19:10: Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αρκαδίας, κ. Γεώργιο Μπαρούτσα – Δήμαρχο Τρικολώνων.
19:10-19:20: Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων κ. Τάκη Καραμάνη
19:20-19:30: Προβολή ταινίας μικρού μήκους (video) «Τα μονοπάτια χθες και σήμερα»
19:30-19:50: Παρουσίαση του θέματος:
«Δίκτυο Μονοπατιών Ορεινής Πεζοπορίας στο Μαίναλο» από τον κ. Θανάση Χωματά.
19.50 -20.10: Ομιλία με θέμα: «Μονοπάτια – Μέσο ευαισθητοποίησης και Προστασίας» από την κ. Μαρία Αναγνωστοπούλου, Βιολόγο, Πρόεδρο του φορέα Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα και Λίμνης Μούστου.
20.10-20.20: Ομιλία με θέμα: «Η Εμπειρία από τα Μονοπάτια του Ταϋγέτου» από τον κ. Βασίλη Γεωργιάδη, Πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης.
20.20-20.30: Ομιλία με θέμα: «Η Εμπειρία από τη Σηματοδότηση των Μονοπατιών στο Μαίναλο» από τον κ. Παναγιώτη Χαρμπή.
20.30-21.00: Συζήτηση Παρεμβάσεις
21.00-21.10: Κλείσιμο εργασιών Ημερίδας από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αρκαδίας κ. Γεώργιο Μπαρούτσα, Δήμαρχο Τρικολώνων.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: